Al sinds mijn tienerjaren kamp ik met een moeilijke huid. Ik heb episodes gehad van ernstige tot zeer ernstige acne. Ook wanneer mijn acne onder controle was, had ik altijd nog wel hier en daar een puistje. Vandaag, op mijn 29ste, ben ik er nog steeds niet van af. Doordat ik erg makkelijk littekenweefsel aanmaak als reactie op ontstekingen, heb ik ook last van hyperpigmentatie (rode vlekken die achterblijven als de ontsteking genezen is). Ik gebruik dus altijd een foundation om dit minder te laten opvallen. Voor mijn persoonlijke 100 % Pure foundation ervaring: lees vooral verder.

Eigenlijk is een foundation gebruiken niet zo’n geweldig plan, als je last hebt van een onzuivere, gevoelige huid. Vaak sluit make-up de huid zodanig af met siliconen en andere chemische troep dat er net meer puistjes ontstaan. Gelukkig heb ik intussen een foundation gevonden waar mijn huid niet extra op reageert. Hij is niet alleen natuurlijk maar tegelijk ook verzorgend.

Wie is 100 % Pure?

100 % Pure werd opgericht op een boerderij in Californië in 2005. Intussen groeide het uit tot een biologisch cosmeticamerk dat zich richt op allerlei gezonde verzorgingsproducten. De producten zijn volledig natuurlijk en dierproefvrij. Ze bevatten antioxidanten en andere verzorgende ingrediënten. De kleuren komen recht uit de natuur: de mascara wordt gekleurd met zwarte bessen, en de lippenstift met rode wijn en granaatappel.

Alle verpakkingen zijn vrij van BPA en ftalaten, en de gebruikte inkt is ecologisch en biologisch afbreekbaar.

Wat is de Fruit Pigmented Healthy Foundation?

Volgens de beschrijving is het een rijke en romige foundation die een volledige dekking en een matte finish geeft. Hij is natuurlijk, vegan en bevat zonnebescherming (SPF 20).

De foundation is beschikbaar in 9 kleuren. Handig: op de website staat bij elke optie telkens een kort woordje uitleg en een foto van het overeenkomstige “type” vrouw, maar het blijft een beetje gokken. Zelf maak ik meestal een mix van de kleuren “White Peach” en “Sand”, en als ik heel gebruind ben “Peach Bisque”.

Ben je op zoek naar een wat lichtere of medium dekking? Dan zijn er ook Tinted Moisturizers en Water Foundations beschikbaar.

100 percent pure foundation

Ingrediënten:

15% Titanium Dioxide, 10% Zinc Oxide, Aloe Vera sap*, rijstzetmeel, perzik, abrikoos, cacaoboon, gojibes, acai olie, granaatappelolie, tocopherol (vitamine E), natriumascorbaat (vitamine C), candelillawas, witte thee, koffiebes, maqui bes, muscadinedruif, mangosteen, acerola, vlierbes, pompelmoespit, kamperfoelie extract
*biologisch

100 % Pure Foundation: mijn ervaring

De foundation zit in een stevige, luxueuze flacon verpakt. Door het pompsysteem kan je je flesje echt volledig opmaken: geen verspilling mogelijk. De foundation is redelijk dik en crèmeachtig van structuur. Ik breng hem aan met mijn vingertoppen, maar je kan ook een kwast of beautyblender gebruiken.

100 % pure foundation ervaring
Je kan je flesje écht helemaal leegmaken

De geur vind ik geweldig want: er is er geen. Ik kan absoluut niet tegen sterk geurende producten en veel reguliere foundations hebben allerlei parfums in de ingrediëntenlijst zitten. Ik ben hier dus alleen maar blij mee.

Voor mij zijn de standaardkleuren net niet passend voor mijn eigen huidskleur. De ene is net te licht, de andere te donker. Zoals ik al zei los ik dat op door twee kleuren even te mengen op de rug van mijn hand.

100 % pure foundation swatches peach bisque sand white peach
Links: Peach Bisque – Midden: Sand – Rechts: White Peach

Mijn huid is blijer als ik dagelijks deze foundation gebruik, dan als ik tussendoor make-uploze dagen inlas. Dat zal wel te maken hebben met de verzorgende ingrediënten (en dan vooral de aloë vera). Heel bijzonder vind ik dat: make-up die mijn huid niet belast, maar er iets voor lijkt te doen.

Inmiddels heb ik al diverse foundations van natuurlijke cosmeticamerken uitgetest. Vaak zijn ze totaal niet dekkend: prima als je van jezelf al een redelijke egale huid hebt. Maar voor zij die de extra dekking echt kunnen gebruiken, zoals ik met mijn hyperpigmentatie, voldoen ze niet. Dit exemplaar van 100 % Pure is in het natuurlijke gamma de eerste en (voorlopig) enige die hieraan wel tegemoet komt.

Omdat hij zo goed dekt (en omdat mijn huid niet enorm gaat glimmen zoals bij andere merken) heeft de schoonheidsspecialiste voor onze trouwdag deze foundation gebruikt in de plaats van haar eigen merk. Dat wil ook wat zeggen! Voor mijn huid was dit echt de beste keuze.

100 % pure fruit pigmented healthy foundation

Praktisch

Bestellen kan op de Europese website van het merk. Een verpakking van de Fruit Pigmented Healthy Foundation kost 39 €. Ik bestel altijd twee kleuren om te mengen en doe hiermee een half jaar.

Regelmatig word ik verrast met wat extra staaltjes. De webshop heeft ook vaak promoacties waarbij je een gratis product krijgt bij een bestelling van een bepaalde waarde. Laatst kreeg ik zo een full size bodylotion cadeau. Die ligt nog klaar om te testen!

Bij bestellingen boven 45 € is de verzending gratis (kom je niet aan dat bedrag, dan kost verzenden 7 €). In theorie kan het zijn dat je, omdat het pakje uit Amerika komt, een importkost moet betalen. Ik bestel al jaren bij deze webshop en heb dat nog nooit meegemaakt. Toch waarschuw ik hier liever voor. Om het risico op importkosten te vermijden kan je bestellen bij de Duitse webshop van 100% Pure.

Ik heb de indruk dat dit merk nog redelijk onbekend is bij ons. Kende jij het al?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

10 Comments

  1. Wauw klinkt echt als een top foundation. Ik gebruik nu een vegan foundation van The Body Shop maar die is serieus na drie weken al op?! Zo gek. Deze lijkt me zo fijn. Ik ben van mezelf heel bleek en heb een lichte ondertoon maar zou niet weten welke kleur dan bij mij past. Jij een idee? (:

    1. Dat is wel snel ja! Ik gebruik van deze niet zo veel omdat hij goed dekt. Ik heb wel ook al eens gehoord als je bijvoorbeeld een sponsje gebruikt om foundation aan te brengen dat die dan veel product opzuigt en dan gaat hij natuurlijk ook sneller op. Maar ik weet niet of dat bij jou het geval is!
      Qua kleur is het natuurlijk moeilijk te zeggen, maar de bleekste tinten die ze hebben zijn Alpine Rose (bleek met roze ondertoon) en crème (bleek met neutrale tot warme ondertoon). Ik heb deze lichtste tinten nog nooit uitgeprobeerd dus ik heb echt geen idee hoe ze in de praktijk zijn.

  2. Ik ken het merk niet, maar het ziet er goed uit en de ingrediënten zijn stuk voor stuk prima. Gaaf ook dat het gekleurd is door middel van fruit.

    Heb je trouwens wel eens rozenbottelolie geprobeerd? Is misschien iets voor jouw huid 🙂

    1. Ik was ook erg onder de indruk van de ingrediëntenlijst! Rozenbottelolie heb ik nog niet geprobeerd, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik ook gewoon niks durf proberen, zo erg is het geweest. Ik blijf nu maar bij wat ik nu gebruik uit schrik dat iets anders misschien weer zo’n reactie triggert… Moeilijk.

  3. Wauw, deze foundation klinkt echt geweldig en zo te horen doet hij heel veel goeds voor je huid! Wat fijn dat je zo’n goed product hebt gevonden dat ook nog eens helemaal natuurlijk is! Ik ben zelf sinds kort fan van de Catrice foundation. Die is niet helemaal natuurlijk, maar gelukkig wel dierproefvrij.

  4. Klinkt als een fijn product! Vooral dat hij zoveel goeds doet voor je huid 🙂 En super positief dat er geen sterke geur aan zit. Ik kan dat zelf ook niet goed verdragen. Krijg dan altijd last aan mijn ogen. Ik vind foundation een beetje een eng product en gebruik het ook niet. Haha 😀

    1. Als je gezegend bent met een mooie huid, dan zou het ook stom zijn om foundation te gebruiken misschien. Ik zou het dan ook niet doen, ik hou nog altijd het meest van puur natuur!

  5. Ik ken het niet, maar je hebt mij wel erg nieuwsgierig gemaakt. Ik heb best last van een onzuivere huid, hoe goed ik ook reinig. Heb ook best wel wat last van ‘roodheden’ in mijn gezicht. Super tof dat dit natuurlijk, vegan en gekleurd is met fruit. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.