Hersenmistblunders part 1

Hersenmistblunders part 1

Nadat ik aan de sleutel gedraaid heb, duw ik met alle macht de deurklink naar beneden. Er gebeurt niets. Minutenlang staar ik naar het slot. Tevergeefs probeer ik telkens opnieuw de klink naar beneden te doen. Ik moet iets verkeerd doen, dat kan niet anders. Maar wat?
Een totale leegte maakt zich meester van mijn hersenen.
Wat sta ik hier ook weer te doen? Wat is dat voorwerp in mijn hand???

brain fog hersenmist

Ik weet het! Ik sta buiten en ik moet naar binnen. En het ding in mijn hand is een sleutel. Maar hoe werkt een sleutel ook al weer? Wat moet je ermee doen? Hoe open je een deur??? Ik graaf en graaf in mijn geheugen maar mijn hoofd blijft leeg. Ik blijf maar draaien met de sleutel, voel aan de klink, forceer bijna het slot. Hoe kan dat nu? Ik snap er niets van.

Opeens gaat het licht weer aan. Natuurlijk, ik moet gewoon naar de andere kant draaien!! Klik. De deur is open. Hoe is het mogelijk dat ik daar zo’n eeuwigheid over moest nadenken?
Weer een mooi voorbeeld van brain fog* oftewel hersenmist voor in het ME-blunderboek, zullen we maar denken…

Wat is brain fog?

*Brain fog of hersenmist omvat eigenlijk globaal de cognitieve dysfunctie waar je mee te maken kan krijgen. Het omvat dingen zoals een slechte werking van het geheugen, verwardheid, vergeetachtigheid en concentratiemoeilijkheden. Het voelt alsof de dingen mistig zijn in je hoofd. Alsof je met een wattenkop rondloopt…

 

Bewaren

Deel:

4 Reacties

 1. Lea
  31 oktober 2010 / 21:15

  Weer heel herkenbaar Sofie!
  Veel liefs,
  Lea

 2. 31 oktober 2010 / 22:18

  Inderdaad, heel herkenbaar. Wat denk je van een neusspray in de neus en niet meer weten dat je er op moet drukken. Sprayen lukte enkel in de lucht, maar niet meer zodra ik het flesje aan de neus zette…, wat een stom flesje. Hmmmmm, bizarre dingen maken we mee.

 3. 1 november 2010 / 16:47

  hoi sofie,

  weer ZO herkenbaar! zo heb ik ook al eens een eeuwigheid met de verkeerde sleutel mijn deur proberen open te maken. en ik snapte maar niet waarom het niet lukte…..tja,haha…

 4. 1 november 2010 / 18:08

  Ja, zo'n blunders herkennen we allemaal hé!
  Ik kan er nog zo veel bedenken. Gelukkig kunnen we er nog een beetje om lachen, hoe erg het eigenlijk ook is…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?