Ik zit al lang binnen. Veel te lang. Hoe ik dat weet? Wanneer ik ’s morgens het raam van de slaapkamer opendoe nadat ik mezelf uit bed geraapt heb, dan ruikt het zo lekker. Naar lucht. Verse, frisse lucht. Als zelfs de vervuilde lucht van onze gemeente lekker fris ruikt, dan weet ik dat ik al veel te lang binnen zit. Buiten mijn wil om, want ik sta eerlijk gezegd te trappelen voor een lange wandeling. Of een korte. Die heerlijke geur van vrijheid maakt het eens zo aanlokkelijk, maar mijn zetel wil me nog niet laten gaan, helaas.

Weet je waarom het, naast mijn typisch winters tekort aan verse zuurstof, ook zo zalig is om ’s ochtends mijn neus het raam uit te steken? Ik ruik de lente. Ze is in aantocht. Ik weet dat niet alleen door de geur buiten maar ik zie het ook, aan de narcissen die hun kopjes nu al een tijdje boven het zand hebben gestoken. Ongeduldig en vol verwachting zijn zij, net als ik.

Ja, het is nog altijd maar februari, maar een mens mag toch dromen van weldra aanbrekende tijden waarin het zonnetje lieflijk schijnt en de temperaturen het toelaten om de dagen te slijten op ons terrasje?

Ook al lukt die wandeling misschien nog niet, dan kan ik tenminste wel buiten zitten, maar dan binnen. Maar buiten binnen is beter dan binnen binnen. Snap je? Dus laat die lente maar komen! I am waiting!

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

4 Comments

  1. Inderdaad, en dat was ook mijn goede voornemen dit jaar om te proberen meer te wandelen in de buurt. Maar de laatste weken beslissen allerlei virussen daar weer anders over, en de behandeling ook.

    'Picknick' op het terras doe ik dan elke ochtend, middag en avond als het weer het toelaat, dan leef ik echt buiten (op die 4 vierkante meter ;-))

    Ik kijk er echt naar uit!

  2. Ben ook al helemaal in 'lente is in aantocht stemming'. We hebben het hard nodig! En ook al is het vanaf een terras, het maakt onze wereld weer ff een stuk groter! Dus: kom maar op! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.