Ok mensen, het is zover!

Voor de triljoenste keer ben ik deze week met frisse moed aan mijn laatste studievak begonnen. Herhaaldelijke pogingen heb ik al gedaan, maar telkens stortte ik in na hoofdstuk 1. Mijn gezondheid is gewoon te zwak om intensief studeren te combineren met wat huishoudelijke klusjes en sporadische sociale activiteiten.

Maar nu is het dus zover: ik ga proberen door te bijten om dit examen eindelijk rond te krijgen. Ik ben het grondig beu dat deze last op mijn schouders nog steeds ligt te wachten. Na het nemen van het moeilijke besluit (zie hier en hier) dat het beter is om de master te laten vallen, is het eens zo vervelend dat deze laatste cursus telkens opnieuw stof ligt te vergaren.

Plus: in november vervallen mijn inschrijfrechten en ik heb geen zin om bij te betalen voor dit ene stomme cursusje.

Mijn lieve huisgenoot is dus gewaarschuwd dat het deze keer menens is. De studie krijgt voorlopig voorrang en de komende maand beperk ik me tot het hoogstnoodzakelijke koken. De rest moet even blijven liggen (heel moeilijk voor mij, want als ik een hoopje rommel zie liggen kan ik het niet laten om mijn opruimwoede de bovenhand te laten nemen. Idem voor een uitpuilende wasmand).

final countdown van de studie

Ik begraaf me dus even in de studeerkamer en kom er pas uit als de klus geklaard is!
Het is nu al zwaar maar ik hou me vast aan de gedachte dat ik deze maand moet doorzetten om dan verlost te zijn van dat studieblok aan mijn been!

Excuses dus als ik de komende tijd nóg minder verschijn in het openbaar. Nu ja, een kluizenaar was ik toch al. Ik denk niet dat de buren veel verschil zullen opmerken.

Jaja, ik hoor het je al denken, bij deze dus dit besluit: genoeg geblogd, terug naar de boeken!

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

3 Comments

  1. he dag Sofie (ik ben de mama van Diederik he), wat studeerde je nu weer, psychologie dacht ik? als ik je zo nu en dan op m'n facebookpagina zie verschijnen met iets krijg ik telkens een glimlach om m'n mond, grappig. ik wens je in elk geval heel veel succes met je examen! liefs, fredel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.