“Gelukkig” (ahum) was het bezoek aan de cardioloog vandaag vruchtbaarder dan dat aan de spoeddienst. Deze keer was er duidelijk een afwijking te zien op het ECG. Er is sprake van ritmestoornissen met bijbehorende klachten, die waarschijnlijk veroorzaakt worden door een groepje cellen in het hart die werken als stoorzender in de prikkelgeleiding van het hartritme. Momenteel word ik vier dagen lang vergezeld door sensoren (Jeuken dat die dingen doen! Dankjewel, plakkerallergie…) die zullen registreren of de storingen komen van telkens hetzelfde plaatsje in mijn hart, of dat er verschillende groepjes van stoorcellen zijn.

tachycardie

Ablatie?

Indien de ritmespecialist van het ziekenhuis ook vindt dat het aangewezen is, volgt er een ablatie. Dit is een ingreep waarbij via een slagader in de lies, een katheter naar het hart wordt gebracht. Vervolgens worden de cellen in het hart die zorgen voor de ritmestoornis weggebrand. Mogelijk zou dit dan toch al mijn hartklachten en de duizeligheid verhelpen. Dat zou fantastisch zijn, want de situatie nu is echt niet te doen. Ik kan wel pas in januari terecht bij deze tweede arts, dus het wordt nog even op de tanden bijten.

Ik mag wel mijn bètablokkers en fludrocortisonepillen afbouwen als ik wil, en dit ga ik dan ook doen. Ik heb de indruk dat de bijwerkingen erger en erger worden, en dat kan ik missen als de pest. Het zijn ook maar symptoombestrijders, dus genezen doen ze sowieso al niet. Niet meer vergif dan noodzakelijk in mijn lijf!

Goed nieuws is wel dat ik van de cardioloog mag starten met de antibiotica voor de Lyme. Zaterdag is het dus zover!! Let the fight begin, for real!

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

4 Comments

  1. Veel succes met de behandeling die je nu start, Sofie. En hopelijk komt er iets nuttigs uit de huidige test. Die allergie voor plakkers, daar kan ik van meespreken! Moest je een ablatie ondergaan, informeer je goed op voorhand rond allergie ivm de contrastvloeistof! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.