Mijn schoonbroer gaat volgende week trouwen. Fantastisch nieuws, en het belooft een mooie dag te worden. Eerst naar de gemeente voor de trouw zelf, erna receptie, en op restaurant eten met de familie. Je hoort het al: zeer zwaar voor mij.

Ter vergelijk: afgelopen zaterdag gingen we, heel simpel, een pizzaatje eten bij mijn schoonzus, samen met de schoonouders. Supergezellig, redelijk rustig, en toch: ik werd beloond met een helse nacht van totale insomnia, puur van uitputting (klinkt ironisch, ik weet het). Dat zegt genoeg over mijn toestand de dag erna en nu nog steeds. Dat was dan een kleine activiteit, met toch zo’n grote gevolgen. En dat maakt dat een superfijn nieuwtje als dit huwelijk met bijhorend uitgebreid familiefeest, voor mij ook betekent: achteruitgang.

 Kan ik ook een dagje vrij krijgen?

dagje vrij van chronisch ziek zijn

De trouw zal op een gewone werkdag plaatsvinden. Mijn vriend, die krijgt mits een attest van de gemeente, een dagje verlof van het werk. Omdat het zijn broer is die trouwt. Je kan dit krijgen wanneer je kind, broer, zus, schoonbroer, schoonzus, vader, moeder, schoonvader, schoonmoeder of kleinkind trouwt. Klein verlet heet zoiets. Handig toch? En alles wat ik kan denken is: koning Borrelia, kan ik alsjeblieft ook een dagje klein verlet krijgen? Een dagje niet ziek zijn? Dat zou alles zoveel makkelijker maken. Af en toe, bij een belangrijke gebeurtenis: een dagje vrij. Eventjes ademen en écht kunnen genieten.

Helaas, ik denk dat ik het antwoord al ken.

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

6 Comments

  1. Heel herkenbaar Sofie : naar iets leuk uitkijken en je tegelijk zorgen maken. Ik hoop echt dat je toch wat kan meevieren en genieten. Dikke knuffel !

  2. Heel herkenbaar Sofie, een dagje voor klein verlet, wat zou dat heerlijk zijn, het is je zo gegund…maar vooralsnog krijgen we er geen he. Ik hoop toch dat je op de een of andere manier genoeg truuks kan bedenken, om toch een deel te kunnen meegenieten. Liefs xxx

  3. Ja Sofie, het is niet eerlijk verdeeld. Een jonge vrouw die dagelijks moet vechten tegen haar lichaam en een stokoude man die zorgeloos koffietjes kan gaan drinken! Maar je intussen toch niet vergeet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.