Onlangs ging ik met de schoonfamilie naar de Antwerpse Zoo. Niet overdag dit keer, maar ’s avonds. Van 6 december tot 18 januari was de Zoo namelijk omgetoverd in een feeërieke wereld van kleurrijke lichtjes. China light festival, heet dit spektakel.

Chinese kunstenaars zetten de dierentuin vol met authentieke kunstige objecten, gemaakt van ijzerdraad, overspannen met zijde en vervolgens met de hand geschilderd. Deze pareltjes werden van binnenuit verlicht wat een fantastisch kleurenspektakel opleverde. 

Het was een groot succes, en dat hebben we geweten: druk, druk, druk. Soms stonden er ettelijke rijen mensen die het zicht belemmerden. Geen nood, met een energieke vijfjarige aan de hand die je voorttrekt, sta je zo op de eerste rij, willen of niet!

Het was ijskoud, maar oh zo mooi. En dat gaf ons ook het excuus om daarna op te warmen bij frietjes van de frituur ;-).

Foto’s zeggen natuurlijk niets in vergelijking met echt wandelen in deze kleurrijke wereld.  Maar toch roepen de beelden bij mij het magische gevoel van die avond weer op… Zoals deze draak van 40 meter lang.

china light festival zoo Antwerpen

Als je ooit de kans hebt om iets gelijkaardigs te gaan bekijken: DOEN!

 china light festival zoo Antwerpen

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.