Inmiddels zo’n vijf jaar geleden, in 2010, startte ik deze blog. Ik zocht een uitlaatklep om het leven als ernstig en langdurig zieke van me af te schrijven, mensen op de hoogte te houden van mijn vorderingen en, heel idealistisch: om meer begrip in de samenleving te creëren. Gaandeweg merkte ik dat ik soms best wel in herhaling viel. Het leven als chronisch zieke is dan ook niet echt afwisselend te noemen.

Practically Pure

Na een aantal jaren waarin de beterschap uitbleef, wilde ik me meer gaan focussen op een bezigheid die niets te maken had met ziek zijn. Ik maakte van mijn zoektocht om natuurlijker te gaan leven een nieuw verhaal: Practically Pure. Als extra uitdaging schreef ik in het Engels en maakte zo kennis met andere bloggers over de hele wereld. Met veel liefde heb ik ook in deze blog veel van mijn energie gestoken. Al snel werd ik ook benaderd door bedrijven die me graag producten lieten testen in ruil voor een review. Superleuk om te doen, en ik ging enthousiast aan de slag.

Toen ik na een tijdje steeds vaker berichten moest posten met mijn verontschuldigingen dat het bloggen even niet ging, ben ik even diep gaan nadenken. Ik voelde me zeer verantwoordelijk om de mensen die zo vriendelijk waren om mij dingen toe te sturen ook daadwerkelijk van een oprechte review te voorzien. Maar in slechte periodes voelde mijn hobby op die manier te veel aan als een verplichting, hoe graag ik het ook deed. Deze blog, Tussen Dromen en Leven, kreeg al helemaal geen aandacht meer, ook al had ik misschien niet veel nieuws te melden over mijn leven als lymie.

Verandering is oké

Eén ding is zeker: verandering is niet altijd slecht, en een evolutie als mens en als blogger, dat hoort er gewoon bij. Ik heb dus besloten om wat meer mijn eigen zin te gaan doen en wat minder in één hokje te schrijven. “Tussen dromen en leven” beschrijft na al die jaren nog steeds hoe mijn leven er uit ziet. Er zijn maar weinig momenten dat ik een beetje leef, maar ze zijn er wel. Ik ben gelukkig niet bedgebonden, maar kan ook slechts enkele keren per maand een uitstapje doen. Ik zweef dus tussen het dromen van een normaal leven, en dag per dag overleven.

De dromen en het overleven kwamen al wel aan bod in mijn schrijfsels tot nu toe, maar wie weet krijg ik ook wel eens zin om de kleine maar fijne dingen te laten zien, de momenten waarop ik even leef. Ik wil dat deze plek verschillende aspecten van mezelf weerspiegelt, en ik ben meer dan alleen ziek.

Terug in het Nederlands & mijn eigen ding doen

Hoe jammer ik het ook vind dat mijn Engelstalige lezers van Practically Pure hier niet zullen kunnen volgen, het Nederlands blijft uiteraard de taal waarin ik me het makkelijkst kan uitdrukken. Ik ga voor mijn eigen comfort deze keer, en zal dus weer volop in het Nederlands gaan schrijven.

De komende tijd zal ik dus wat veranderingen doorvoeren. Omdat de commentaren die jullie door de jaren heen geschreven hebben voor mij heel waardevol blijven, heb ik ervoor gekozen om Tussen Dromen en Leven te bewaren. Maar dan in een nieuw jasje en met een nieuwe URL: www.tussendromenenleven.be! Voorlopig blijft Practically Pure nog op zijn eigen plekje. Alles stap voor stap en zonder druk!

Ik ga dus in de toekomst lekker bloggen over waar ik op dat moment zin in heb. Persoonlijke berichten, dingen die ik heb beleefd, recepten, reviews, … Niets moet en alles mag. Gewoon, mijn leven zoals het is. De vrolijke Sofie die ik ben, met een niet zo gewoon en vaak allesbehalve vrolijk leven. Dromend, en soms een beetje levend.

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.