Januari loopt op z’n einde. De kerstboom staat alweer een tijdje in de kast, maar de kerstkaartjes… Die hangen hier nog steeds. Die laat ik altijd wat langer hangen. Het is nu toch stilaan tijd om ze op te bergen, dat is het moment om er nog even bij stil te staan. 

I love echte post!

Al die vrolijke wensen, of het nu standaardtekstjes zijn of woorden waar echt over nagedacht is. Ik word er elk jaar helemaal blij van. Want wie krijgt er nu niet graag post?
In deze tijden is post nog maar een zeldzaamheid. Zelfs de rekeningen komen nu bijna allemaal via e-mail (dit is vanuit ecologisch standpunt natuurlijk alleen maar goed nieuws). Ik keer steeds vaker met lege handen van de brievenbus terug. Behalve in de kerstperiode. Dan zitten er regelmatig handgeschreven enveloppen in de bus, en er komt telkens een grote lach op mijn gezicht als ik ze zie liggen.

Handmade

Dit jaar waren er twee wel heel speciale kaarten. Twee vriendinnen haalden hun mooiste knutselcapaciteiten boven en stuurden een volledig handgemaakt kaartje.

Dit is het exemplaar van Elien:

zelfgemaakte kerstkaartjes

En dit van Sophie:

zelfgemaakte kerstkaartjes

Dat is toch hartverwarmend? Het feit dat mensen in deze tijd van vluchtige digitale boodschappen, toch nog de moeite doen om iemand persoonlijk een mooi nieuw jaar te wensen. Ik krijg er elk jaar schrijfkramp van, maar doe het met plezier. Ik geloof in de warmte van een handgeschreven briefje of kaartje. Ik ben trouwens ook zo iemand die nog steeds post-its schrijft voor haar lief. Bij voorkeur met veel hartjes erop getekend. Misschien ben ik nu ouderwets, maar dat maakt mij niks uit. Laat mij maar mijn kaartjes herlezen, onder mijn dekentje en met een kopje thee in de hand. Lekker warm.

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

3 Comments

  1. Echte post is zoveel méér dan digitiale. Met verjaardagen, Kerst/Nieuwjaar…elke gelegenheid is goed 🙂 . Ik ben onlangs ook begonnen met snail mail en ook al ben ik dan een veertigplusser, eens creatief, altijd creatief 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.