Eén van de dingen die ik graag bij andere bloggers lees, zijn hun shoplogs. En dan vooral als ze van mijn favoriete winkels zijn natuurlijk, zoals de Action! Ik laat je zien wat ik onlangs kocht. En ik vertel waarom ik als ecologisch ingesteld persoon toch bij Action kom, en wat ik er leuk aan vind.

Past Action in een ecologisch plaatje?

Ik ben zelf erg bezig met groen, eco leven. Past een winkel als Action wel in dat plaatje, kun je je afvragen. Ik vraag het me zelf soms ook af. Maar het is niet omdat ik milieubewust probeer te leven en alleen nog natuurlijke cosmetica/voedingswaren gebruik, dat ik niet meer kan genieten van een keertje heerlijk slenteren in de gangpaden van een winkel die met dat alles niets te maken heeft. Ik ben ook niet perfect, zullen we maar denken.
Ik hou namelijk erg van verschillende dingen die Action heeft.

Mijn favoriete dingen aan Action

1. Leuke interieurspulletjes. Vazen, kistjes, kaarsen, kandelaars: you name it.

2. Knutselspullen. Ik had het vroeger niet meteen van mezelf verwacht, maar ik hou eigenlijk heel erg veel van knutselen. Of het nu het in elkaar steken van originele verjaardagscadeautjes is, het maken van plakboeken of het bij elkaar zoeken van de perfecte decoratie voor een feestje, ik kan mezelf er helemaal in verliezen. Bij Action vind je erg veel prachtige knutselspulletjes voor kleine prijsjes. Perfect om veel dingen uit te proberen.

3. Nuttige dingetjes voor in het huishouden. Zo kocht ik vorige week twee reserve poetsdoekjes. Of koop ik regelmatig huishoudhandschoenen. Of sponsjes. Of allerlei dingen die ik eigenlijk liever heel ecologisch zou kopen, maar waar ik het budget niet voor heb, zoals theelichtjes.

4. Alles aan héél kleine prijsjes! Ik ben een budgetfreak, kan je wel zeggen. Ik kan nooit veel geld uitgeven aan spullen zoals kleding, huisraad, … Ik kan er ook echt gelukkig van worden om iets moois te vinden voor weinig geld. Waar ik de laatste jaren wel zwaar in investeer, is natuurlijke cosmetica (zonder synthetische chemicaliën) en biologisch voedsel. Ik sta hier voor 200 % achter, maar het betekent wel een hap uit het budget. Dit kan ik compenseren door af en toe wat spulletjes bij Action te halen. Of, dat maak ik mezelf toch wijs. Want de waarheid is: je komt soms voor een paar poetsdoekjes en loopt buiten met een hele kar prullen die je eigenlijk niet nodig had. Maar het kostte toch zo weinig!

Mijn aankopen

Nu, ik probeer wel op te letten dat ik niet te veel naar de massaconsumptie neig ;-). Consuminderen is iets waar ik ook wel achter sta. Gelukkig kan ik ook niet al te vaak gaan shoppen, dus dat compenseert weer.
Ik heb het bij mijn laatste bezoek aan de Action ook nog heel bescheiden gehouden. Dit is wat ik kocht:

Twee poetsdoekjes in vrolijke kleuren. 2 x 0.55 €

Onlangs was ik dankzij mijn suffe brein vergeten om de poetsdoekjes op tijd te wassen voor de poetshulp. Het leek me dus wel handig om een paar reservedoekjes in huis te hebben. Dit schrijven doet me eraan denken dat ik dringend een wasje moet opzetten, want morgen komt de poetshulp weer!
Mooi hé? Ik kan niet genoeg krijgen van poetsspullen in leuke kleuren en motiefjes. Dat maakt het schoonmaken toch veel fijner? Instant vrolijkheid!

Twee zakjes gevriesdroogd fruit. 2 x 0.69 €

Kijk, soms kom je in winkels waar je het niet verwacht iets tegen dat je aangenaam verrast. Meer hierover in een volgend blogje, want dit wil ik even van naderbij bekijken!

Twee porseleinen theezakjeshouders. 0.99

Vorige keer kocht ik voor bij ons wit servies al een suiker- en melkpotje. Nu zag ik dit staan en dat maakt het servies voor als er gasten komen compleet (tot ik weer iets nieuws uitvind natuurlijk). Schattig toch?

Scheurkalender

En tenslotte, nog iets dat ik eigenlijk al wat vroeger had gekocht, maar waar ik heel enthousiast over ben:

Een scheurkalender met elke dag een leuke spreuk. Geweldig vind ik hem, en voor maar 2.79 € was het een koopje. De voorgaande jaren hadden we telkens een culinaire kalender met recepten en weetjes over de kookwereld. Maar eigenlijk vind ik deze veel leuker, met spreuken om over na te denken of mee te glimlachen als je ’s ochtends opstaat!

Totaal van mijn aankopen: 6.26 €! Als dat geen budgetaankopen zijn…

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.