Als je net als ik krullend, pluizig haar hebt, dan kan je niet zonder een product om je lokken te temmen. Haargel zou uiteraard een beetje belachelijk zijn voor lang haar. Wax of andere ‘zachtere’ producten geven mijn haar nooit genoeg “steun” en blijven ook niet de hele dag goed zitten, met ’s avonds toch nog coupe ontploft als gevolg. Voor mij bleek de beste keuze styling mousse te zijn. In dit artikel deel ik mijn enthousiasme met de Sante Stylingmousse die ik nu gebruik.

Haat en liefde

Haarmousse was altijd al mijn enige optie. Toch had ik er een haat-liefde verhouding mee. Ik was en ben eigenlijk nog steeds stiekem een beetje jaloers op de vrouwen die kunnen opstaan, hun haar even kammen en klaar zijn om de deur uit te stappen. Bij mij werkt dat dus niet zo. Ik sta op met een statische warboel op mijn hoofd. Ik moet mijn haar natmaken, anders kan ik het niet kammen. Vervolgens moet er een stylingproduct in. De haardroger is een grote no-no: mijn haar moet dus vanzelf aan de lucht drogen, waardoor ik de halve ochtend met een nat kapsel rondloop. Erg charmant. Als alles uiteindelijk droog is, moet ik het stylingproduct nog een beetje ‘losmaken’, zodat mijn haar niet te hard en futloos tegen mijn hoofd plakt.

En dan zeggen zo veel mensen dat ze net zo’n krullen als mij zouden willen. Tja, het gras is altijd groener, denk ik dan. Dat geldt ook in de andere richting: ooit heeft de kapper mijn haar volledig ontkruld. Grappig om eens te zien, maar… dat was ik niet meer. Ik probeer dus blij te zijn met wat de natuur me gaf!

Toen ik meer ging lezen over natuurlijke cosmetica, en vooral ook over synthetische ingrediënten in de reguliere producten, bleek dat mijn gebruikelijke mousse erg toxisch was. Dat zorgde toch wel voor een lichte stressfactor, want ik kon geen dag zonder. En zou een natuurlijk alternatief wel werken?

Ik ging op zoek naar een vervanging in dezelfde prijscategorie als mijn vorige haarmousse. Een onmogelijke opdracht, als ik echt heel streng wou zijn op de ingrediënten. Dat wou ik, dus nam ik mijn budget wat ruimer. Uiteindelijk vond ik een geschikte stylingmousse van het Duitse merk Sante.

Sante stylingmousse

sante stylingmousse ervaring

Prijs: 9.95 € voor 150 ml, bij Bioplanet of online te bestellen bij Big Green Smile

Ingrediënten: Aqua (Water), Beer, Alcohol, Glucose, Glycerin, Coco Glucoside, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Sodium PCA, Hydrolyzed Silk, Hydrolyzed Wheat Protein, Arginine, Citric Acid, Parfum (Essential Oils), Linalool, Geraniol, Citral, Limonene

Certificaten: BDIH en Natrue

Dierproefvrij: ja

Vegan: ja

Sante stylingmousse ervaring

Dit schuim voelt minder stevig aan dan mijn vorige. Het voelt wat “natter”, maar het is wel nog steeds een schuim. Ik gebruik het net hetzelfde als elke andere haarmousse. Het enige verschil is dat ik hier minder van nodig heb.

sante stylingmousse

Mijn haar blijft in vorm gedurende de dag, krijgt volume, en toch wordt het niet keihard zoals bij mijn vorige mousse. Mijn haar voelt echt zacht als ik deze mousse gebruik. Misschien zitten de verzorgende tarwe- en zijdeproteïnen daar voor iets tussen. De geur van dit product is niet echt lekker, maar het is ook niet afschuwelijk. Het is alleszins aangenamer dan de vorige onnatuurlijke, overweldigende geur die ik gewoon was.

Eigenlijk kan ik niets slechts zeggen over deze mousse. Ik gebruik hem intussen al twee jaar. Ook na het proberen van andere merken natuurlijke mousse blijf ik terugkeren naar deze Sante stylingmousse. Wat mij betreft een blijver dus.

sante stylingmousse ervaring

 

Budgettip

Sinds ik natuurlijke producten gebruik, valt het mij op dat mijn haar zich in het algemeen veel beter gedraagt. Er zijn dagen, als ik weet dat ik niets speciaals moet doen, dat ik mijn mousse niet gebruik en gewoon een paar druppeltjes arganolie over mijn haar verdeel. Het is niet zo goed houdend als wanneer ik mijn mousse gebruik, maar het is best OK!
Het feit dat ik mijn mousse dus niet meer elke dag gebruik, én ik er minder van nodig heb, maakt de hogere aankoopkosten ruimschoots goed!

Nog een tip: bij een biowinkel in Duitsland vond ik deze stylingmousse voor 8.45 €. Anderhalve euro minder dus. Dat lijkt niet zo heel veel verschil. Maar als je gaat uitrekenen wat je bespaart op een aantal flesjes, dan is het toch de moeite waard!

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.