Het is zaterdag, tijd voor een nieuw weekoverzicht dus! Nu ik elke week een post hierover maak, moeten we wel zien dat we gevarieerd genoeg eten, anders krijgen jullie telkens hetzelfde te zien! En het is meteen een goede oefening voor onszelf. Variatie is ook gewoon gezonder. We doen ons best… 

weekmenu

Maandag – koolvis met vergeten-groente-puree

Wij eten, volgens de paleo en voedselzandloper-eetstijl, meestal geen aardappels. Wanneer we bijvoorbeeld zin hebben in wortelpuree, vervangen we de aardappelen door pastinaak. Deze keer hebben we de pastinaak niet met wortels gecombineerd, maar met winterpostelein. Twee vergeten groenten in één klap dus. Het resultaat was niet slecht, maar je moet wel van een zoetige puree houden: pastinaak smaakt namelijk veel zoeter dan aardappelen. Bij wortelpuree valt dit minder op dan hier, omdat worteltjes ook zoet zijn. Ik heb dit opgelost door flink bij te kruiden, en het stukje gebakken vis ernaast was heel lekker.

Dinsdag – kriekskes met frikandellenkoek

Pardon my Antwerps: krieken met gehaktbrood dus. Nu ja, eigenlijk waren het kersen, gekocht in de biowinkel in Duitsland. Het is soms best even zoeken naar een bokaal kersen of krieken waar geen toegevoegde suiker bijzit! Het bestaat wel hoor, in biowinkels, maar het is redelijk duur. Ik snap nooit goed waarom hier standaard altijd die suiker nog bijzit. Ik vind het al mierzoet zonder! En dan gaan veel mensen hun saus nog eens extra zoeten ook. Het gehaktbrood maken we zelf, met een ei, glutenvrij paneermeel en een uitje erdoor. Hierbij at ik nog gewone aardappeltjes (stout hé!), in heel fijne blokjes gesneden en in de pan gebakken. Heerlijk!

Woensdag – frietjes van de frituur

Ai ai ai. Vriend had een late werkdag en ik was niet in staat om te koken. Een ritje naar de frituur dus. Ik wachtte in de auto, vandaar deze foto.
Je ziet, ik ben ook geen heilige hoor ;-). Af en toe moet dat kunnen, volop junkfood. En niet vergeten: GENIETEN!

Donderdag – aardpeer ovenschotel

Dit receptje heb ik ontdekt op de site van De Wassende Maan. We zochten eens iets anders om te doen met aardpeer, et voila. Ik heb het uiteraard wat aangepast, wij doen het dus met haverroom, zonder kaas en zonder paneermeel. En eigenlijk ook zonder tijm. Het is bij ons dus gewoon een ovenschotel met aardpeer, spekblokjes en haverroom. Haha.

Vrijdag – etentje bij schoonzus

Mijn schoonmama verjaarde, en als verrassing was iedereen uitgenodigd voor een etentje bij mijn schoonzus. Toen we luidkeels zingend van “lang zal ze leven” binnenkwamen was ze echt blij verrast! Het was uiteraard weer een gezellige avond. We aten rosbief met frietjes en rauwkost. Ja, alweer gefrituurd! Als compensatie nam ik wat extra groentjes 😉
Van het dessert werd ik ook blij, dessertbordjes met fruit vind ik altijd zo vrolijk! Ik heb dus ook meteen de eerste aardbei en bessen van het jaar gegeten, joepie!

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.