Grappig hoe we toch door Dagen Zonder Vlees beïnvloed worden. Op tien dagen tijd hebben we er zeven gehad zonder vlees. Het invullen van de kalender stimuleert dus toch om nog wat extra ons best te doen. Ook het vergelijken met de mensen die in je groep (bij ons onze woonplaats) zitten, is leuk en moedigt aan om nog beter te doen. Ik beloof wel niet dat dit de komende tijd ook nog blijft duren, maar elke dag is er eentje. Intussen bespaarde ik in mijn eentje al 70 baden water of 150 km autorijden!

 weekmenu

 Maandag – selder met balletjes in tomatensaus

Een klassieker, ook bij ons. Alleen eten wij extra veel selder en geen aardappelen hierbij. Hebben we daarmee genoeg, met enkel groenten en vlees? Ja! En lekker dat het was.

Dinsdag – spruitjespuree en varkensmignonette

Ik had nog eens zin in een echte winterse puree. Het werd er dus eentje met spruiten, en deze keer nog eens een paar aardappeltjes. Ik heb er wel speciaal op gelet om meer spruitjes dan aardappels te gebruiken (de aardappels waren maar 3 kleintjes). De groentjes moesten overheersen! Hierbij dus varkensvlees. Dat eten we eigenlijk bijna nooit, maar we wilden eens iets anders.

Woensdag – pizza

Alweer een noodrantsoen moeten aanspreken wegens lange werkuren en ik die tot niets in staat was. Deze keer een kant-en-klare pizza van de Bioplanet. Dit is het enige merk dat ik tot nu toe heb gevonden waar geen bedenkelijke additieven in zitten. En hij smaakt heerlijk, je proeft echt de groentjes die er duidelijk ook op liggen. Deze pizza is niet glutenvrij, maar af en toe zondig ik dus eens. Dat kan, als ik het niet te vaak doe. Ik heb er wel last van, maar soms neem ik dat erbij. Ik heb dus een intolerantie en geen coeliakie: mensen die dat hebben, mogen zelfs geen kruimeltje binnenkrijgen!

Donderdag – pasta met courgette en limoenzestesaus

Dit is een receptje dat we vonden op de site van Dagen Zonder Vlees. Zelf hebben we het wat aangepast (vooral het aantal ingrediënten teruggeschroefd). We maakten het met courgette, paprika en de limoen-yoghurtsaus. Mijn lief was niet zo een fan vanwege de limoenschil, maar ik vond het echt heel lekker!

Vrijdag – veggie canneloni

Dit was genieten! Opnieuw haalden we de inspiratie via Dagen Zonder Vlees. Onze eigen draai gaven we eraan door de canneloni te maken van het rijstpapier dat je ook al voorbij zag komen bij onze loempia’s. De vulling bestond uit ui, spinazie en ricotta. Daarbovenop een laagje tomatensaus en dat was het. Weer heel wat ingrediënten minder dan in het orginele recept dus, maar wij houden van simpele gerechten :-).

Ik heb deze week weer elke dag gekookt (behalve woensdag dan). Zo fijn dat dit opnieuw lukte!

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

4 Comments

  1. Dat ziet er allemaal erg lekker uit! Ja, ik heb denk ik.. Inmiddels twee dagen iets van suiker gegeten. Joepie! Vorige week zaterdag chocoladekoeken, en gisteren had ik immens veel zin in boterhammen met choco, dus dat heb ik ook gegeten. Zoals je wel merkt, ik doe i.p.v. Dagen zonder vlees, Dagen zonder snoep/chocolade/koekjes 😉

  2. Je kan ook heel makkelijk je pizza zelf maken hoor. Ik weet niet of je de bodems glutenvrij kan kopen, maar daar zitten al pakken minder bedenkelijke additieven in, je snijdt een paar groentjes, wat kaas et voilà! Wij doen het vaak en eigenlijk heb je dan wel een volwaardige maaltijd binnen.

    1. Dat is helemaal waar. Dit doen we ook soms wel, maar deze pizza's mét gluten zijn onze noodoplossing voor als we echt niets zelf kunnen klaarmaken 🙂
      Ohja, een glutenvrije pizzabodem kant-en-klaar zonder additieven hebben we ook al geprobeerd, maar is toch niet zo heel lekker als het echte spul.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.