Zoals beloofd in mijn eerste weekmenu, hier het receptje van mijn geliefde champignonpasta. Het is helemaal niet moeilijk, en je hebt ook niet veel nodig. Heerlijk, zo’n simpele en snelle recepten. We eten dit meestal op vrijdagavond, als de verleiding groot is om een snelle hap af te halen. Dit is zo’n makkelijk en lekker gerechtje dat de behoefte aan frietjes van de frituur toch een beetje getemperd kan worden! 

champignonpasta glutenvrij zuivelvrij

Dit recept is koemelkvrij, glutenvrij en suikervrij, en ook vegetarisch/vegan. Je kan het dus perfect gebruiken voor Dagen zonder vlees! Ik maak de volgende hoeveelheid voor ons tweetjes, en de dag erna heb ik dan altijd nog een restje als lunch (voor mij alleen ;-)).

Ingrediënten

– 250 g champignons
– 250 ml haverroom
– 160 g glutenvrije pasta
– lookpoeder
– gedroogde koriander
– peper en zout

champignonpasta glutenvrij zuivelvrij

De haverroom die wij gebruiken is van het merk Oatly, te koop bij diverse biowinkels, bijvoorbeeld Bioplanet of Het Natuurhuis.

champignonpasta glutenvrij zuivelvrij
Ik gebruik als pasta altijd pasta gemaakt van niets anders dan volle rijst. De meeste glutenvrije pasta’s bevatten ook nog mais, maar dit moet ik zelf ook vermijden. En eerlijk: rijstpasta vind ik veel meer lijken op de vertrouwde tarwepasta van vroeger. Deze spirelli heb ik gekocht bij Pit&Pit.
champignonpasta glutenvrij zuivelvrij

 Hoe maak je het?

1. Zet een pot met water op het vuur om straks de pasta in te koken.

2. Snij intussen de (schone) champignons in schijfjes.

3. Als het water kookt, doe je de pasta erin. Neem een pan en doe er wat kokosvet (of ander vet) in. Stoof de champignons aan.

4. Kruid met flink wat lookpoeder, een beetje peper, en zout en koriander naar smaak. Als de champignons gaar beginnen te worden, doe je de room erbij. Laat dit alles inkoken tot de pasta gaar is (dat is bij mij nog zo’n 10 minuten).

5. Voeg de gare pasta bij de champignonsaus en roer goed onder elkaar. Proef het geheel even en kruid nog wat bij indien nodig. Voor mij mag dit echt goed afsmaken, dat maakt dit gerechtje juist zo lekker (junkfood-gehalte, maar dan gezonder). Smaken verschillen, dus proef vooral wat je zelf lekker vindt.

champignonpasta glutenvrij zuivelvrij

Klaar. Simpel hé. Ohja, als ik in een gulzige bui ben, maak ik dubbel zoveel saus voor dezelfde hoeveelheid pasta. Ssst, aan niemand zeggen.

Smakelijk!

Bewaren

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.