Zoals beloofd in mijn eerste weekmenu, hier het receptje van mijn geliefde champignonpasta. Het is helemaal niet moeilijk, en je hebt ook niet veel nodig. Heerlijk, zo’n simpele en snelle recepten. We eten dit meestal op vrijdagavond, als de verleiding groot is om een snelle hap af te halen. Dit is zo’n makkelijk en lekker gerechtje dat de behoefte aan frietjes van de frituur toch een beetje getemperd kan worden!
Dit recept is koemelkvrij, glutenvrij en suikervrij, en ook vegetarisch/vegan. Je kan het dus perfect gebruiken voor Dagen zonder vlees! Ik maak de volgende hoeveelheid voor ons tweetjes, en de dag erna heb ik dan altijd nog een restje als lunch (voor mij alleen ;-)).
Ingrediënten
– 250 g champignons
– 250 ml haverroom
– 160 g glutenvrije pasta
– lookpoeder
– gedroogde koriander
– peper en zout
De haverroom die wij gebruiken is van het merk Oatly, te koop bij diverse biowinkels, bijvoorbeeld Bioplanet of Het Natuurhuis.
Hoe maak je het?
1. Zet een pot met water op het vuur om straks de pasta in te koken.
2. Snij intussen de (schone) champignons in schijfjes.
3. Als het water kookt, doe je de pasta erin. Neem een pan en doe er wat kokosvet (of ander vet) in. Stoof de champignons aan.
4. Kruid met flink wat lookpoeder, een beetje peper, en zout en koriander naar smaak. Als de champignons gaar beginnen te worden, doe je de room erbij. Laat dit alles inkoken tot de pasta gaar is (dat is bij mij nog zo’n 10 minuten).
5. Voeg de gare pasta bij de champignonsaus en roer goed onder elkaar. Proef het geheel even en kruid nog wat bij indien nodig. Voor mij mag dit echt goed afsmaken, dat maakt dit gerechtje juist zo lekker (junkfood-gehalte, maar dan gezonder). Smaken verschillen, dus proef vooral wat je zelf lekker vindt.
Klaar. Simpel hé. Ohja, als ik in een gulzige bui ben, maak ik dubbel zoveel saus voor dezelfde hoeveelheid pasta. Ssst, aan niemand zeggen.
Smakelijk!