Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar na een paar maanden winter begint mijn huid serieus droog te worden. Ook mijn vriend heeft al een paar keer mijn handencrème geleend, want die krijgt gewoonweg hele kloven in zijn vingers. En dat hij mijn handencrème goedkeurt, wil wat zeggen, dus: tijd voor een review van de Benecos hand cream for happy hands! 

Benecos hand cream for happy hands

In mijn vorige blogpost met budgettips voor natuurlijke cosmetica had ik dit merk al vermeld: Benecos. Vandaag bespreek ik dus hun handcrème. Die naam alleen al klinkt zo vrolijk! De producten van Benecos zien er jong en fris uit, en zeker ook deze tube: felgekleurd in oranje en zilver. Ze hebben een hele lijn producten met allemaal dezelfde look, maar telkens een ander kleurtje. Ziet er erg gezellig uit op de badkamerkast.

Wat betreft deze handcrème ben ik aangenaam verrast door de grootte van de tube. Ik heb wel eens handcrèmes gehad die wel erg snel op waren door hun kleinere formaat. Dat probleem heb ik hier dus niet.

benecos hand cream for happy hands

Op de verpakking staat de volledige ingrediëntenlijst gedrukt:
Aqua, Helianthus Annuus Hybrid Oil*, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Glyceryl Stearate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Calendula Officinalis Flower Extract*, Arctium Lappa Fruit Extract*, Tilia Cordata Flower Extract*, Rosa Canina Fruit Extract*, Sambucus Nigra Fruit Extract*, Hypericum Perforatum Flower Extract*, Urtica Dioica Root Extract*, Helianthus Annuus Seed Oil*, Glycerin*, Sorbitan Caprylate, Tocopherol, Potassium Hydroxide, Ascorbyl Palmitate, Xanthan Gum, Sodium Phytate, Sodium Salicylate, Dehydroacetic Acid, Citric Acid, Parfum**.
* certified organic
** natural fragrance

Er wordt onder andere gebruik gemaakt van brandnetel, calendula, rozen, winterlinde, vlierbesbloesem en sint-janskruid.
Deze crème heeft het BDIH-keurmerk, is vegan en dierproefvrij.

benecos hand cream for happy hands

Mijn ervaring met Benecos handcrème

Wat fijn is aan deze handcrème is dat hij goed intrekt en achteraf niet blijft plakken. Mijn handen voelen gewoon droog, maar tegelijk fluweelzacht aan. Je hebt ook niet veel nodig om je handen in te smeren, een druppeltje is genoeg.

Ik ben erg gevoelig aan sterke geuren, daar krijg ik snel migraine van. Gelukkig heeft deze crème geen te overweldigend aroma. Eigenlijk ruikt hij niet echt heel speciaal. Geen hevige bloemen- of fruitgeur, maar eigenlijk gewoon… de geur van crème. Dit vind ik zelf dus wel prettig.

benecos hand cream for happy hands

De naam “for Happy Hands” is voor mij niet gelogen. Ik word blij van deze handcrème, en zeker ook van zijn prijs. Ik moet alleen nog leren om elke dag te smeren, want dat durf ik weleens te vergeten…

Ik mocht een exemplaar van deze handcrème uittesten voor Solobiomooi, een Nederlandse webshop. Hij is daar te koop aan 2.99 € voor 75 ml.

Dit product werd mij opgestuurd ter review.

Bewaren

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.