Het gaat weer even een stuk minder hier, wat maakt dat ik deze week nog niet ben buiten geweest, op een afspraak bij de dokter na. Het moment dus om even terug te blikken op een paar fijne uitstapjes die ik onlangs wel heb kunnen maken! Ik word er alvast vrolijk van.

Ons typisch moeder-dochter uitstapje

Twee weken geleden ging ik met mama naar een winkeldorp in de buurt. Voor mij is dat het perfecte uitje: het is kleinschalig genoeg zodat ik niet te hard over mijn grenzen ga, maar er zijn toch een paar fijne dingen te doen, zoals even shoppen in de H&M, of iets lekkers drinken en bijkletsen. We kunnen hier met de auto naartoe rijden, zodat ik niet te veel krachten verlies aan de verplaatsing op zich. Dan doen we een rondje door een paar winkels, gaan iets eten of drinken (of allebei) en weer naar huis. Het is ook nooit te druk in de winkels, wat voor mij een dikke plus is.

Toen we aankwamen was het eigenlijk al bijna middag, dus zijn we maar meteen iets gaan eten. Ik heb lekker gezondigd, en een broodje besteld. Met gluten, én kaas. Oeps! Maar het was heerlijk.

Daarna doken we een paar winkels in. Ik heb in de laatste solden nog twee fijne truien gekocht.

Het roze exemplaar is superwarm en gezellig, en komt van bij JBC. Dit was meteen mijn laatste winteraankoop! De vest met luipaardprint was al van de nieuwe collectie bij H&M. Deze is iets dunner, maar vind ik zo leuk! Perfect al voor lente-temperatuurtjes.

Als afsluiter dronken we nog een thee bij een nieuwe taverne. Het was heerlijk rustig en we kregen onverwachts allerlei snoeperijen. Ik heb de meeste nu toch maar aan me voorbij laten gaan, want ik was al misselijk van de rest van de middag. Des te meer feest voor mama, die alles mocht opeten!

The pink sisters

De dagen erna voelde ik me vreselijk. Mijn vriend ging naar een familiefeest, maar voor mij was dat te veel. Ik ben dan even bij mijn ouders gaan eten zodat ik zelf niets moest koken. Het was fijn om te kunnen bijpraten met mijn zus, die net gestart is aan een nieuw leven als werkende vrouw ;-). We hadden toevallig allebei een roze trui aan, en dat moest vastgelegd worden:

Plannen maken

Vorige week had ik op vrijdag een bouwvergadering, dus hield ik me de dagen daarvoor rustig. Die avond gingen mijn lief en ik naar de Ikea om ideeën op te doen voor de nieuwe badkamer. Dit wordt waarschijnlijk het kastje dat we zullen aanschaffen, maar dan in een dubbel formaat:

Achteraf aten we een paar Ikea-hotdogs. Had ik dus niet moeten doen, want ik ben doodziek geweest ’s nachts. Maar lekker dat ze waren.

En nog meer familietijd

Op zondag ging ik nog langs mijn nicht. Ze was jarig geweest, er kwam wat familie en we wilden al heel erg lang nog eens afspreken. Ook al had ik al veel gedaan, ik ben toch langs gegaan. Ze had twee heerlijke taarten gebakken uit het boek van Jamie Oliver. Ik had braafjes mijn glutenvrije muffins meegenomen, maar ja… Je raadt het al.

Als ik zo’n zelfgemaakte taart voor mijn neus krijg, dan kan ik dus geen nee zeggen. Soms is het echt moeilijk om te weerstaan aan alle lekkere dingen die eigenlijk niet goed voor me zijn.
Deze keer heb ik wel de portie erg beperkt gehouden. Het was superlekker. En, vergezeld van liters thee en fijne familie, ook supergezellig.

Dankbaar voor kleine leuke dingen

Dat waren de fijne uitjes van de voorbije weken. Niet spectaculair, maar ik ben dankbaar dat ik ze heb kunnen meemaken. Weer wat fijne herinneringen erbij! Als ik zo terugblik, moet ik misschien toch iets meer opletten dat ik niet telkens ik buiten de deur ben, ga zondigen met wat ik eet.

Ohja, het zijn niet echt uitstapjes, maar elke avond na het werk neemt m’n vriend me nu mee in de auto om verderop in het dorp naar het nieuwe huisje te gaan kijken. Ik vind het enorm fijn om elke keer te ontdekken wat er die dag gebeurd is. Deze korte uitjes duren maar vijf minuten, maar geven mij zoveel vreugde. Het is elke dag iets om naar uit te kijken. Elke dag een klein gelukje als aanloop naar een heel erg groot.

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

6 Comments

  1. Hoi Livina! Wel, om het voorbeeld van de hotdogs te nemen: die nacht had ik vreselijke hartkloppingen, een benauwd gevoel, buiten adem zijn.
   Als ik bijvoorbeeld een paar dagen na elkaar gluten zou eten, dan krijg ik veel last van mijn buik.
   Na het broodje van hierboven was ik misselijk en had ik hoofdpijn.

   Natuurlijk heb ik al deze klachten dus ook als ik me gewoon braafjes aan mijn dieet hou. Dus het is zeker geen wondermiddel, maar ik merk het wel duidelijk als ik verschillende keren na elkaar zondig, dat ik dan weer slechter ben.

 1. Fijn dat het wel iets lijkt te doen. Maar ja, altijd dieet houden valt ook niet mee….
  Klachten krijgen van bepaalde voedingsmiddelen, is voor mij herkenbaar. Ben er nog zoekende in.
  Leuk, die recepten en ideeën op je blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.