Afgelopen zaterdag werd ik getagd door lieve Saar van Galabria! Bedoeling hiervan is om een aantal vragen, bedacht door Patricia, te beantwoorden.

Dit zijn de regels van de Blogspiratie tag:
• Link naar deze blogpost
• Gebruik als illustratie een afbeelding die je inspireert
• Beantwoord alle vragen op jouw manier
• Nomineer vijf andere bloggers en laat hen weten dat je ze genomineerd hebt.

Mijn afbeelding:

Deze afbeelding kwam ik tegen op Pinterest. Dit vat heel goed samen waarom ik zo graag dingen vastleg op foto. Heel vaak kijk ik terug naar oude foto’s en brengen ze me als het ware terug naar dat moment. Ik kan echt genieten van die fijne herinneringen. Omdat ik ziek ben en niet zo veel spannende momenten beleef, heb ik wel geleerd om ook te genieten van kleine momenten. Ik besef hierdoor ook heel goed dat dingen er niet toe doen. Daarom zeg ik ook altijd tegen mijn vriend dat ik liever heb dat hij minder verdient maar dat we vaker samen kunnen zijn, nu met ons tweetjes en later als gezin. Het zijn de dingen die je niet kan kopen, die er echt toe doen.

De vragen:

1. Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writers- of bloggersblock aan?
Ik heb meestal volop inspiratie. Bij mij komt de writers block eerder van mijn fysieke beperkingen. Ik heb een hoofd vol ideeën, maar op sommige dagen lukt het echt niet om me zo lang te concentreren om een blog te schrijven. Ik doe het met veel liefde, maar bloggen is eigenlijk echt wel een hele inspanning voor mij. Ik probeer dus als het gaat, een paar artikels te schrijven en zo wat op voorhand te werken voor de slechtere dagen die nog komen.

2. Als de woorden even niet uit je vingers komen, hoe voel je je dan?
Ik ben met mijn vorige blog over groen leven en vooral met veel reviews over cosmetica gestopt, juist om frustraties bij mezelf te vermijden als het even niet lukt. Ik kreeg heel wat spullen van bedrijven om te reviewen, en dat legde wel een bepaalde druk om binnen een bepaalde termijn wat op papier te hebben. Door het samenvoegen van die blog met mijn persoonlijke blog, heb ik weer meer plezier in het bloggen.

Niets moet en alles mag is mijn nieuwe blogfilosofie. Ik heb nu meer variatie in het soort artikels en ik ben ook heel open over mijn ziekte. Toch probeer ik om de twee dagen iets online te hebben, en als dat niet lukt maakt me dat niet blij. Maar ik doe mijn best om te denken dat de lezers het me wel vergeven als ik eens een week niets kan schrijven ;-).

3. Hoe blijf je gefocust tijdens het schrijven van een bericht?
Dat gaat eigenlijk vanzelf. Als ik begin te schrijven, kom ik in een soort flow, en ik stop niet tot ik klaar ben met mijn artikel. De woorden vloeien eruit, zonder dat ik me moet forceren om te blijven focussen. Dit is wel alleen het geval als ik spontaan een blogje schrijf. Als ik mezelf zou verplichten terwijl ik me eigenlijk niet goed genoeg voel, dan zou het heel wat minder vlot gaan. Daar begin ik dus meestal ook niet aan.

Ik moet hier misschien ook nog aan toevoegen dat ik altijd blog wanneer ik alleen thuis ben. Dat gaat bij mij makkelijk, want ik ben het merendeel van de tijd thuis, terwijl mijn vriend gaat werken.

4. Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor inspiratie?
Ik ga eigenlijk nooit echt neerzitten om onderwerpen te bedenken. De ideeën die ik spontaan krijg, schrijf ik op. Dat is bij mij overigens helemaal niet gestructureerd. Ik heb een notitiedocumentje op mijn iPad, op mijn laptop, in een schrift, en dan liggen er nog her en der post-its met ideetjes op gekrabbeld. Chaotisch dus! Het toppunt is dan nog dat ik mijn lijstjes niet heel erg vaak gebruik. Vaak schrijf ik mijn blogs gewoon meteen wanneer ik een idee krijg.

5. Helpt muziek ook als je bloginspiratie zoekt?
Niet echt, eigenlijk. Wanneer ik een artikel schrijf, ben ik daar zo in verdiept dat ik de wereld rond mij even vergeet. Ik besef dus niet meer of de radio opstaat, of de televisie. Ik vergeet dan soms zelfs om te eten, tot ik klaar ben met mijn blog.

6. Waar ontstaan de beste ideeën?
Overal zo’n beetje. Het hangt er ook van af over welk onderwerp het gaat. Als ik over mijn ziekte schrijf, dan zijn die ideeën er vaak spontaan gekomen, door een situatie die ik meemaakte.
De blogs over mijn grote en kleine gelukjes, die komen er wanneer ik onlangs iets leuks meegemaakt heb, dat hangt dus af van het moment. Gaat het over groen leven, dan denk ik vaak wat langer na over wat ik wil schrijven. De inspiratie kan dan komen tijdens het koken, in de douche, als ik online aan het shoppen ben, of gewoon wanneer ik tevreden een product gebruik en denk ‘Dit wil ik zo graag delen!’.

7. In welke inspirerende omgeving werk je graag?
We hebben wel een bureau, maar ik zit eigenlijk altijd met de laptop aan de tafel in de woonkamer. Hier is het warmer en gezelliger. Genoeg plaats om naast mij een kop thee te hebben staan zonder die om te gooien. En zicht naar buiten, daar hou ik van.

8. Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het niet meer weet?
Nee. Ik heb eigenlijk nog nooit een boek over bloggen gelezen. En zelfs blogtips die je online kan vinden, lees ik weinig of nooit. Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven. Misschien doe ik wel honderd dingen verkeerd of mis ik duizend kansen om meer lezers aan te trekken. Maar ik ben liever bezig met de inhoud van mijn blog, en met wat goed aanvoelt voor mezelf.

9. Welke bloggers inspireren jou?
Ik volg al een aantal blogs en het worden er steeds meer. Ik vind telkens via via nieuwe fijne bloggers om te volgen. Mijn interessegebied is ook best groot. Ik volg zowel andere bloggers met beperkingen, als lifestyleblogs, als groene blogs, als foodbloggers. Soms is het moeilijk om alles bij te houden, maar er zijn een aantal blogs waar ik toch bijna elke post ga lezen: Saar, Marion, Lisanne, Kirsten en Berdien zijn een paar voorbeelden. Maar er zijn er echt nog veel meer :-).

10. Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?
Soms kan er in de media iets gebeuren waar ik dan erg graag mijn mening over wil geven. Of ik lees dingen bij andere bloggers die me inspireren. Maar meestal komt de inspiratie gewoon uit mezelf, uit mijn eigen ervaringen. Ik begon ooit met bloggen om meer begrip te creëren voor mijn chronische ziekte, voor mezelf en andere patiënten. En misschien is dat nog steeds wel mijn grootste inspiratiebron.

Hoewel er nu dus ook andere onderwerpen zijn bijgekomen waar ik ook voor de volle honderd procent achter sta.
Ik deel ook graag dingen die ik zelf wel had willen lezen. Zo heb ik een artikel gepland over een vreselijke periode die ik achter de rug heb. Omdat ik zo hoop iemand anders tot steun te kunnen zijn. Want zelf had ik toen ook graag het gevoel gekregen dat ik niet alleen was.

Ik nomineer Kirsten, Berdien en Marion omdat ik hen ook al vernoemde bij bloggers die me inspireren. Voel jullie niet verplicht hoor dames, ik vul zelf ook niet alle tags in! Wie ook graag mee wil doen, voel je vrij…

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

5 Comments

  1. Wat heb je hem mooi ingevuld Sofie! Ja, uit de slechte dingen die je overkomen in het leven haal je ook weer veel mooie lessen. Die heb jij duidelijk geleerd!

  2. Wat leuk om zo een extra kijkje te krijgen bij jou achter de schermen…. Vind het sowieso knap dat je ondanks of misschien wel desdanks de Lyme zo mooi weet te schrijven.
    En dank ook voor je lieve woorden 😉
    Hou je taai!
    Liefs

  3. Veel herkenning in jouw antwoorden, zeg! Ontzettend mooi om te lezen. Wat ontzettend goed dat je die twee blogs bij elkaar gevoegd hebt en nu weer veel meer energie uit het bloggen haalt. Dat is echt super om te lezen. Dank je wel dat je mij noemt in het rijtje bloggers die jou inspireren. Dat vind ik enorm fijn om te horen. Dank je wel ook voor het taggen. Ik ga 'm binnenkort invullen! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.