Dit is de vijfde weekmenu-post en ik ben er best trots op dat we gedurende vijf weken hebben gegeten zonder herhaling! Dat is werkelijk nog nooit gebeurd bij ons. De routine dreigt er nu wel weer in te sluipen (een mens kan niet altijd nieuwe gerechtjes op het menu zetten hé?), dus vanaf nu zullen de weekmenu’s wat minder frequent gaan verschijnen. Het heeft volgens mij namelijk niet veel zin dat ik hier hetzelfde laat zien als vorige week of de week daarvoor. En ik snakte na al die tijd zo naar mijn champignonpasta dat we die dus de komende week gaan eten, haha.

weekmenu

Maandag – koude schotel

weekmenu

De vorige dag vierden we de verjaardag van mijn mama. Om een keer iets speciaals doen, had ze koude schotels besteld bij de traiteur. Maar helaas, mama had de griep. Er was dus nog eten over en dat heb ik de dag daarna opgegeten met een stukje gerookte zalm.

Dinsdag – ovenschotel met koolvis

weekmenu

Dit is een supersimpele ovenschotel die we hier heel graag eten. Gewoon een paar stukjes koolvis in een schaal, kleine trostomaatjes erbij, pesto op de vis, pijnboompitten erover en twintig minuutjes in de oven.

Woensdag – ovenfrietjes, veggieburger en rauwkost

weekmenu

We maakten nog eens ovenfrietjes van zoete aardappel en aten hierbij een vegetarische curryburger. Deze was niet zelfgemaakt, wat we denk ik in het vervolg beter wel doen. De kant-en-klare veggie burgers hebben namelijk altijd zo weinig smaak. Als we er zelf maken, kruiden we ze naar onze smaak: absoluut niet flauw dus ;-). De salade bestaat uit witte kool, wortels, rode biet en bieslook.

Donderdag – linzencurry

Dit receptje heb ik even snel bedacht toen we het weekmenu opstelden. Ook weer supersimpel: linzen koken, groenten wokken, kokosmelk en een paar lepeltjes groene currypasta eronder. Mijn liefje heeft dit heerlijk klaargemaakt. Zelf lag ik plat met erge hoofdpijn.

Vrijdag – pita à la Jense & Sofie

weekmenu

Omdat ik geen gewone pitabroodjes mag eten, en ze even lekker zelf maken ons nogal een uitdaging lijkt, maken we altijd wraps ter vervanging. Hiervoor gebruiken we havermeel. Dit heeft de perfecte neutrale smaak en structuur voor dit doel. Als vulling gebruikten we deze keer biologische rundsreepjes, wasabirucola en paprika, met knoflooksaus zonder brol van De Hobbit.

Vroeger at Jense zijn pitabroodjes gevuld met… alleen maar vlees. Heel veel vlees. Ik vind het zo goed van hem dat hij dit sinds een tijd toch heeft aangepast, hoewel hij eigenlijk niet graag rauwkost eet. Hij eet nu net als ik een mix van groentjes en vlees en geniet er even hard van als vroeger. Goed voor de portemonnee, en veel gezonder! En nee, ik zit er voor niks tussen, het is volledig vrijwillig gegaan :-).

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.