Dagen Zonder Vlees zit erop, en vandaag toon ik je mijn resultaat!
En ik vertel ook iets meer over een nieuwe hotspot in Antwerpen die ik snel wil gaan uitchecken…

Dagen Zonder Vlees: de kalender

Dit is de kalender waar ik elke dag invulde of ik wel of geen vlees of vis had gegeten:

dagen zonder vlees kalender

Ik at de voorbije periode dus toch zo’n drie à vier keer per week vegetarisch. Ik vind dit een degelijk resultaat. Hier en daar kwam tijdens de actie kritiek op het systeem met de rode en groene bolletjes: het zou te belerend zijn. Mijn mening? Ik vond het juist heel fijn om eens duidelijk te kunnen bijhouden hoe vaak ik vlees eet. Het bolletjes kleuren maakte ons hier thuis extra bewust van onze keuzes. En het motiveerde om toch net nog een dagje extra ons best te doen. Het was ook leuk om te zien hoeveel ik bespaar op een periode van 46 dagen: 230 baden water, of 345 kilometer autorijden!

Conclusie: we doen hier verder zoals we bezig zijn. We gaan bewust om met wat we kopen. Als we vlees eten, kopen we biologisch kwaliteitsvlees. Het grotere prijskaartje wordt gecompenseerd door de lagere hoeveelheid. Voor ons werkt dit perfect.

Nieuwe hotspot: Greenway Antwerpen!

Om nog even verder te gaan in de veggie vibe: sinds 1 april is er een nieuwe hotspot in hartje Antwerpen geopend! Op de Groenplaats bevind zich nu namelijk een filiaal van Greenway. Volledig veggie, met een groen gedachtengoed, én er staan glutenvrije varianten op de kaart: yes please!

Ik hoop hier dan ook zo snel mogelijk eens langs te kunnen gaan. Ik heb nog een bon voor een gratis kebab-wrap, gekregen in ruil voor mijn deelname aan Dagen Zonder Vlees. De wrap is helaas niet glutenvrij, dus ik denk dat ik toch maar zal opteren voor een glutenvrije spaghetti, of een glutenvrije burger. Ik kan voorlopig echt niet kiezen! Wat wel al vaststaat is dat dit volgens mij een superzaak wordt, met een superconcept. En dat ik best wel eens vaste klant zou kunnen worden. Ik ben heel erg benieuwd. Tot binnenkort, Greenway Antwerpen!
Een review volgt van zodra ik een eerste bezoekje heb kunnen brengen, hou de blog in het oog! Edit: je kan de review van Greenway nu lezen.

 

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.