Hier thuis eten we zonder (schadelijke) e-nummers. Dat is echt mogelijk, als je goed zoekt in de gewone supermarkt. Makkelijker is het natuurlijk als je meteen je zoektocht start in winkels met een groen tintje. Maar let op: het is niet omdat een product wordt aangeprijsd als bio, groen of gezond dat het daarom ook automatisch geen additieven bevat. Altijd de etiketjes lezen dus, ook in groenere winkels. Mijn favoriete shops zal ik een voor een bespreken. Vandaag de aftrap, met mijn ervaring met webshop Pit&Pit.

Mijn ervaring met Pit&Pit

Enkele jaren geleden leerde ik deze webshop kennen, toen nog onder de naam Gekruid. Het aanbod is sindsdien alleen maar uitgebreid, en blijft ook nu nog groeien. Ik ben een trouwe klant, simpelweg omdat het gebruiksgemak, de service en de producten mij ten volle hebben overtuigd. Waar het in de beginjaren vooral draaide om kruiden, zijn er nu meer dan 2000 producten uit verschillende categorieën te bestellen. Denk behalve aan de meest uitgebreide kruidencollectie die je ooit zag, aan thee, superfoods, noten, (glutenvrije) granen, olie, honing, gedroogde vruchten, en nog veel meer. Ook voor sommige supplementen en gezondheidskruiden kan je hier terecht. En dat allemaal vanuit je luie stoel.

ervaring pit&pit

Enkele troeven op een rij:

1. Natuurlijke producten, zonder additieven

Bij alle producten staat duidelijk de ingrediëntenlijst vermeld. Zowat alles geraakt door mijn strenge filter, en dat wil al wat zeggen! Bij Pit&Pit vindt men het erg belangrijk om te kiezen voor natuurlijke inhoud, zonder additieven als smaak-, kleur- en bewaarstoffen. Ook geraffineerde suikers staan niet op het menu. Past dus helemaal in mijn straatje.

2. Kwaliteit

Letterlijk alles dat ik al heb gekocht via deze shop is me tot nu toe voor honderd procent meegevallen. Ik koop dan ook erg veel producten opnieuw. En opnieuw. En…

3. Bio-aanbod

Niet alles dat op Pit&Pit wordt verkocht, is biologisch. Misschien een klein beetje jammer, maar stoort het mij echt? Nee. Er is namelijk best een ruim bio-aanbod beschikbaar. Er staat ook telkens duidelijk aangegeven of het nu om een biologisch product gaat of niet.

4. Voordelig voorraad kopen

Bij heel veel producten kan je kiezen uit verschillende formaten. Als ik iets nieuws uitprobeer, zal ik meestal het kleinste formaat kopen. Ben ik tevreden, dan koop ik het de volgende keer meteen in een enorme verpakking. Dat is voordeliger, en beter voor het milieu doordat er minder verpakkingsmateriaal gebruikt moet worden.
Naast de voordelige formaten, wordt er ook vaak een hoeveelheidkorting toegekend: bestel je twee of meer stuks van een product, dan gaat de prijs omlaag.
Voorraadruimte is wel aanbevolen als je op deze manier shopt. Ons appartementje is eigenlijk te klein om al onze kilozakken havermeel en de gigantische potten kruiden op te slaan. Maar met een beetje creativiteit lukt het wel hoor ;-).

5. Verzending

De verzendkosten naar België, Nederland en Duitsland bedragen 4.99 €. Zelf betaal ik die nooit, want bij een bestelling vanaf 35 euro is de verzending gratis. Ik heb absoluut geen moeite om mijn winkelwagentje te vullen tot aan dat bedrag!
Wat ik ook top vind, is de snelheid van levering. Als je bestelt voor 20 u, is je pakketje de volgende dag in huis. Perfect voor iemand als ik, die pas op het allerlaatste moment merkt dat een product op is en dan snel snel moet bestellen.

6. Fijne website

De shop zelf is echt heel overzichtelijk opgezet. De indeling op basis van categorieën maakt het navigeren makkelijk. Elk product heeft zijn eigen pagina, met een duidelijke foto. Naast de ingrediëntenlijst is er ook ruimte voor extra uitleg: gezondheidsvoordelen van bepaalde kruiden worden opgesomd, of een klein receptje. Heerlijk winkelen zo!

ervaring pit&pit

Het is duidelijk dat ik echt een hele grote fan ben van Pit&Pit. En jullie?

 

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

7 Comments

 1. Ik raad iedereen elk product van Pit&Pit niet te kopen, om hygiënische redenen. Ik werkte er een jaar daar en alle producten zijn verontreinigd, hoeft arbeiders niet waren handschoenen, ze geen wassen hun handen. Wat valt op de grond is verpakt en verstuurd naar klanten.

  Denk nog eens, voordat u bestelt.

  mike

  1. Beste Mike,
   Ik heb even nagedacht of ik deze negatieve reactie wou publiceren, maar heb besloten dat ik geen censuur wil uitoefenen. Iedereen heeft recht op zijn mening. Ik heb echter zelf nog altijd geen enkele negatieve ervaringen met Pit&Pit. Ik ben dus ook na uw bericht blijven bestellen. Ik ben nog altijd heel erg tevreden van de kwaliteit van alle producten die ik al besteld heb en ook blijf bestellen.

 2. Zeker een aanrader !
  Pit&Pit is fantastisch.. Overzichtelijke website, Vlugge service, mooie veroakking, uitgebreide info!
  Kortom een topper!
  Het uitgebreid aanbod is geweldig. En ik hou vd verpakkingsmaterialen, prachtig logo!
  Uniek! 🥁

  1. Ja, ik vind het ook een toffe shop. Ik gebruik hun herbruikbare potjes opnieuw, fijn om bijvoorbeeld naar een verpakkingsvrije winkel te gaan, of om gewoon allerlei prulletjes in te bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.