Evy en ik, wij zijn even oud. Naast onze leeftijd, delen we ook onze diagnose. Hoewel ik Evy niet ken, kreeg ik een klein beetje van haar strijd te zien via de blog van Tom Van Den Bosschelle. Hij volgt een opleiding fotografie en koos voor zijn afstudeerproject het onderwerp Late Stage Lyme. Zijn doel? Laten zien hoe patiënten Chronische of Late Stage Lyme doormaken, welke impact dit alles heeft en hopelijk een steentje bijdragen aan de bekendheid van deze ziekte. Het project kreeg de naam ‘Beyond Lyme’.

Op zijn blog kan je via prachtige foto’s en een woordje uitleg volgen hoe Tom de wereld van Late Stage Lyme (of chronische Lyme) ontdekt als buitenstaander. Wat mij opviel, was dat hij enkele keren aanhaalde dat wij als patiënten er eigenlijk niet zo heel ziek uitzien. Toen hij op bezoek ging bij Evy, nadat ze samen met nog twee patiënten een fotoshoot hadden gehouden, schrok hij. De impact die hun gezellige dag had gehad, was nu wél duidelijk zichtbaar. Normaliter had niemand gezien hoe Evy haar uitje moest bekopen. Maar daar stak Tom met zijn camera een stokje voor. En laat dat nu net ook het idee zijn van #MaskersAf.

Evy zet haar masker af

De foto’s van Evy spreken voor zich. Voor mij en duizenden medepatiënten zijn deze beelden en het bijhorende verhaal zeer herkenbaar. Wat een op het eerste zicht banale inspanning kan doen met iemand met Late Stage Lyme, is hard en confronterend. Maar het is de realiteit, die slechts weinigen te zien krijgen. Sluit je ogen dus niet, en neem zeker hier een kijkje. Voor alle overige foto’s van ‘Beyond Lyme’ kan je hier terecht.

Bedankt Tom, voor je mooie project. Hartverwarmend! Ik hoop dat op een dag al onze steentjes een muur worden waar men niet meer omheen kan.

Bedankt Evy, om je kwetsbaar op
te stellen. Het is niet gemakkelijk, maar zo belangrijk. Het is tijd dat
men beseft hoe ernstig de situatie is.

Ook meedoen met #MaskersAf?

Gebruik de hashtag #MaskersAf of mail mij je foto of video op info@tussendromenenleven.be.

Lees hier meer over het idee achter #MaskersAf.

Bekijk hier alle getuigenissen.

 

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.