Iemand vroeg me na de vorige cadeautjes-post of ik ook ideetjes had voor een huwelijkscadeau. Ja, die heb ik! En vandaag laat ik ze aan jullie zien. Alvast sorry voor de foto’s met soms slechte resolutie… Ik wist bij het maken van deze vlugge foto’s niet dat ik ze ooit zou gebruiken voor mijn blog, anders had ik wel iets meer moeite gedaan ;-).

Daar zijn de envelopjes weer!

Tegenwoordig is het volgens mij standaard dat koppels als ze trouwen vragen voor een geldbijdrage. Of dat nu is voor de huwelijksreis, voor het bouwen van een huis of gewoon om te sparen voor hun toekomst samen: ik begrijp het maar al te goed. Vroeger was het huwelijk een opstap naar samenwonen, en moesten jonge koppels dus nog een hele huisraad verzamelen. Die kwam dus op de huwelijkslijst te staan. Nu wonen koppels meestal al samen voor ze trouwen, en dus is er niet echt meer iets dat ze nodig hebben. Behalve dan, centjes! Ik vind het geven van enkel een enveloppe nogal onpersoonlijk, en geld storten op een rekeningnummer nog meer: dan kom je aan op het feest met lege handen. Hier dus twee ideeën om er toch iets leuks van te maken!

Rekeningnummer

Vorig jaar hadden we twee trouwfeesten in de familie. Het eerste koppel vermeldde hun rekeningnummer op de uitnodiging als cadeautip: ze wilden hiermee hun droomreis naar Indonesië maken. Ons cadeautje werd dus digitaal gestort. Omdat ik toch nog iets wou afgeven op de dag zelf, trok ik naar de Action (waar anders?) voor wat inspiratie. Daar kwam ik een prachtig fotokadertje tegen. Het was gemaakt van hout, had een oude look en er stond op ‘Live well, laugh often, love much’. Dat vond ik een mooie boodschap voor een versgetrouwd stel.

Weer thuis kroop ik achter de computer. Ik photoshopte een foto van het paar op een achtergrond van een paradijselijk Indonesisch strand. Hierbij schreef ik volgende boodschap:

‘Om hopelijk dit plaatje te kunnen verwezenlijken, vinden jullie onze bijdrage op jullie rekening. Dat ook al jullie andere dromen mogen uitkomen!’.

Het cadeautje werd erg enthousiast onthaald!

Origineel persoonlijk cadeau huwelijk

Cash geld

Koppel nummer twee had niet echt een cadeautip gegeven. Vermits ze het komende jaar een huis zouden bouwen, wisten we dat ook zij het liefst een bijdrage aan hun spaarvarken zouden krijgen. Om onze geldbriefjes origineler te verpakken dan in een enveloppe, had ik het idee om ze achter glas te steken. In een fotokader dus! In de Action (ja, niet zo origineel hé?) vond ik ook nog een mooi mandje en twee grappige champagneglazen met bruid- en bruidegomoutfit. In plaats van een kaartje met gelukwensen, kocht ik een houten decoratiestuk waarop staat ‘Love makes the world go round’. Bij wijze van grapje gooiden we ook nog een pakje met kinderbeveiligingsstukken voor meubels in de winkelkar.

In het mandje schikte ik dus deze inhoud:

1. Het fotokadertje met geld

 

2. Ons houten ‘kaartje’

3. De kinderbeveiliging, die ik inpakte in een papiertje dat bij het geheel paste

4. En tenslotte de champagneglazen. Deze leukte ik nog op door een foto van het gezicht van bruid en bruidegom op twee cocktailprikkers te plakken. Deze prikkers plakte ik dan weer langs de binnenkant van de glazen. Zo kregen de huwelijksoutfits van de glazen ook een gezicht!

Dit was het eindresultaat, dat een lach toverde op veel gezichten:

Origineel persoonlijk cadeau huwelijk

Wat denken jullie, leuk om te krijgen? Ik vond het superleuk om te geven!

 

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.