Nina contacteerde me onlangs om te vertellen dat zij op haar blog had meegedaan met Maskers Af. Zij vond het ook broodnodig om naar buiten te brengen wat een ziekte als Late Stage Lyme met je doet. Nina is al heel wat jaren ziek, en kreeg net als zovelen van ons pas erg laat te horen dat zij Lyme heeft. Een quote uit haar bericht Noodkreet:

Ik weet inmiddels hoe het is om naar adem te happen door ondraaglijke pijn, ik heb een soms gekmakend gegil in mijn oren, lig regelmatig te kronkelen van de onophoudelijke spierkramp, ben al heel wat keren van uitputting naar de wc gekropen, omdat lopen geen optie meer was.

Ik heb huilend voor de pot op de grond gelegen en zelfs al kotsend in mijn broek gescheten, omdat ik door het kruipen en overgeven de kracht niet meer had om mezelf op de pot te hijsen. Vooral misselijk zijn, écht misselijk zijn, met name dat moment vlàk voor het overgeven, dat vind ik nog het naarst. Tel hier nog hevige migraine, hartkloppingen en diarree bij op en je hebt de allerergste herxaanval (vergiftigingsverschijnselen) ever. En dan noem ik alleen nog maar de meest akelige symptomen van Chronische Lyme.

Nina zet ook haar masker af. Kijk voor de volledige fotoreeks op haar blog.

 

nina3

nina moe zijn is zooo2

 

#MaskersAf

Ook meedoen? Gebruik de hashtag #MaskersAf of mail mij je foto of video op info@tussendromenenleven.be.

Lees hier meer over het idee achter #MaskersAf.
Bekijk hier alle getuigenissen.

 

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

1 Comment

  1. Lieve nina ik heb veel respect voor jou en bewonder je wilskracht en positiviteit…
    En ben trots op je hoe jij je masker afzet en zo de wereld laat zien wat voor een vreselijke ziekte Lyme is en het word tijd dat er meer erkenning en begrip komt…
    Dikke knuffel lin xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.