Wij eten thuis glutenvrij. Een meel dat wij heel graag gebruiken voor het bakken van muffins is havermeel, omdat het zo erg lijkt op ‘normaal’ meel. Ook onze wraps maken wij van haver. De structuur leent zich goed tot het rollen van wraps, en ik vind ze heerlijk zacht. Behalve glutenvrij is dit recept ook zuivelvrij, suikervrij en e-nummervrij. Wat het wel is? Lekker en gezond!
Ingrediënten
Voor de wraps
– 200 g havermeel
– 300 ml water
– 2 eieren
– een scheutje olijfolie
Voor de vulling
– gerookte zalm
– rucola
– rode paprika
– mayonaise
Tip: Het havermeel koop ik bij Pit&Pit. Dit is van nature glutenvrij, maar niet geschikt voor personen met coeliakie: het kan sporen van gluten bevatten.
De mayonaise die ik gebruik is van het merk Hobbit, en is zonder toegevoegde suiker of schadelijke e-nummers.
Hoe maak je het?
1. Meng het havermeel met de eieren en het water in een grote kom. Als je een glad beslag hebt, voeg dan een scheutje olijfolie toe. Eventueel kan je zout in het deeg doen. Zelf doe ik dat niet, omdat ik de overschot soms nog opeet als zoete pannenkoek.
2. Verwarm een pan en doe er eventueel wat vetstof in (bij mij is dat normaal gezien niet nodig, omdat ik al olie in het deeg heb gedaan en ik een goede pannenkoekenpan heb).
3. Bak de pannenkoeken. Ze worden niet echt bruin: draai ze om als het beslag opgedroogd is.
4. Was de rucola, en snij de paprika in reepjes. Grill (of bak) de paprikareepjes tot ze lekker zacht en zoet zijn.
5. Beleg de wraps: een laagje mayonaise, dan rucola, wat paprikareepjes en een stukje zalm. Rol op.
Smakelijk!
Dit ziet er echt heeeelijk uit! Ik ga het binnenkort zeker eens proberen.
Leuk! Hopelijk geniet je er net zo van als ik 🙂