Wij eten thuis glutenvrij. Een meel dat wij heel graag gebruiken voor het bakken van muffins is havermeel, omdat het zo erg lijkt op ‘normaal’ meel. Ook onze wraps maken wij van haver. De structuur leent zich goed tot het rollen van wraps, en ik vind ze heerlijk zacht. Behalve glutenvrij is dit recept ook zuivelvrij, suikervrij en e-nummervrij. Wat het wel is? Lekker en gezond!

glutenvrije wraps

Ingrediënten

Voor de wraps

– 200 g havermeel
– 300 ml water
– 2 eieren
– een scheutje olijfolie

Voor de vulling

– gerookte zalm
– rucola
– rode paprika
– mayonaise

Tip: Het havermeel koop ik bij Pit&Pit. Dit is van nature glutenvrij, maar niet geschikt voor personen met coeliakie: het kan sporen van gluten bevatten.
De mayonaise die ik gebruik is van het merk Hobbit, en is zonder toegevoegde suiker of schadelijke e-nummers.

glutenvrije wraps

Hoe maak je het?

1. Meng het havermeel met de eieren en het water in een grote kom. Als je een glad beslag hebt, voeg dan een scheutje olijfolie toe. Eventueel kan je zout in het deeg doen. Zelf doe ik dat niet, omdat ik de overschot soms nog opeet als zoete pannenkoek.

glutenvrije wraps beslag
2. Verwarm een pan en doe er eventueel wat vetstof in (bij mij is dat normaal gezien niet nodig, omdat ik al olie in het deeg heb gedaan en ik een goede pannenkoekenpan heb).

3. Bak de pannenkoeken. Ze worden niet echt bruin: draai ze om als het beslag opgedroogd is.

glutenvrije wraps
4. Was de rucola, en snij de paprika in reepjes. Grill (of bak) de paprikareepjes tot ze lekker zacht en zoet zijn.

gegrilde paprika
5. Beleg de wraps: een laagje mayonaise, dan rucola, wat paprikareepjes en een stukje zalm. Rol op.

IMG_1487

Smakelijk!

glutenvrije wraps

 

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.