Er kwamen even wat minder posts online, en dat had er alles mee te maken dat ik achter de schermen druk bezig was. Ik twijfelde er al een tijdje over, en heb nu dus de knoop doorgehakt: ik ben verhuisd naar WordPress.

Jarenlang heb ik met veel plezier geblogd via Blogger. Ik wist wel dat Blogger zogezegd bekend stond als ‘minder professioneel’, maar daar trok ik mij niets van aan. Volgens mij gaat het bij een blog nog steeds om de inhoud. Maar je wil natuurlijk altijd dat je plekje op het web toch echt jouw plekje is, vandaar dat ik bij Blogger telkens mijn thema’s wel aanpaste via allerlei tutorials die ik verzamelde.
Blogger lay-out

Waarom overstappen?

Toch heb ik nu de beslissing gemaakt om over te stappen naar WordPress. Waarom? Simpel, ik had er gewoon zin in! De mogelijkheden van Blogger had ik zo wel stilaan gehad, en ik was best benieuwd naar dat andere, en volgens mij het meest gebruikte blogplatform. Ik heb meteen gekozen voor eigen hosting en de WordPress.org versie. Op deze manier is mijn blog, en vooral de inhoud, nu écht van mij. Blogger is en blijft een gratis dienst, met gebruiksvoorwaarden, en alle teksten en foto’s die ik erop zette, waren daardoor niet meer echt mijn eigendom. Vanaf nu is dat dus wel zo!

Het was even puzzelen, maar het is gelukt: ik ben online op mijn nieuwe stek en ik ben er tot nu toe erg blij mee. Ik heb al mijn artikels, foto’s en reacties kunnen meenemen. De lay-out ziet er ook weer wat opgefrist uit en ik heb al heel wat handige functies ontdekt. Nog een voordeel: ik kan nu de leuke plugin ‘Commentluv’ gebruiken! Telkens ik bij andere blogs de reacties met Commentluv voorbij zag komen, maakte ik er gretig gebruik van. Ik vind het namelijk zo handig om meteen te kunnen zien waar de mensen die reageren op dat moment over schrijven. Zo ontdekte ik al heel wat fijne blogs. Een fijn extraatje dus!

Verhuisd naar wordpress
De komende tijd kan het zijn dat er hier en daar nog wat dingetjes wijzigen. Ik besteed mijn design namelijk niet uit, en moet dus alles zelf zien uit te zoeken. Dat vind ik erg leuk, maar een heel nieuw blogplatform leren kennen doe je niet op één, twee, drie!

Mijn eerste taak is nu om de broken links die er hier en daar zijn ontstaan door de overstap van Blogger naar WordPress, allemaal te herstellen.
Wat vinden jullie, heb ik de goede keuze gemaakt?

 

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

6 Comments

  1. Hee! Ik kende jou nog niet, maar welkom op WordPress! Jouw website ziet er in ieder geval al erg mooi uit! Ik hoop dat je alleen maar meer voordelen van WordPress ziet! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.