Deze week kreeg ik een mailtje van Katrien, ook een Lymepatiënte. Ook zij wou graag haar steentje bijdragen aan #MaskersAf en stuurde mij enkele foto’s.

Dit is Katrien.

Katrien zet haar masker af

Katrien is intussen al 27 jaar ziek. Sinds een aantal jaar gaat ze steeds verder achteruit. Eerder kreeg ze, naast ook de diagnose ME, verschillende etiketjes opgeplakt: CVS, burn-out, borderline, fibromyalgie.

‘Ooit was ik een knappe, flamboyante verpleegster’, aldus Katrien. ‘Na al die jaren ziek zijn verander ik steeds meer in een ruïne’.

Katrien woont alleen en haar sociaal netwerk is heel klein. Dat ze haar werk moest opgeven, vindt ze ook heel moeilijk. Nu ligt Katrien 80 procent van de tijd op bed. ‘Nooit meer zal ik verpleegster mogen zijn, geen werk, geen beroep meer… geen mens meer?’ vraagt ze zich af.

Respect, en heel veel sterkte voor jou Katrien, en bedankt dat je deze kwetsbare beelden wou delen.

#MaskersAf

Ook meedoen? Gebruik de hashtag #MaskersAf of mail mij je foto of video op info@tussendromenenleven.be.
Lees hier meer over het idee achter #MaskersAf.
Bekijk hier alle getuigenissen.

 

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

3 Comments

 1. Lieve Katrien,
  Wat vind ik dit verschrikkelijk voor jou, zoveel jaren al ziek door die rot ziekte.
  Ik zou willen dat ik iets voor je kon doen, als je bij mij in de buurt zou wonen,
  zou ik je af en toe kunnen op zoeken. Als je Facebook of Skype hebt en je zou
  het op kunnen brengen, zou ik misschien zo af en toe een babbeltje met je kunnen
  maken. Lieve schat, ik wens je alle goeds en héél véél sterkte!

  Corrie Behrens. <3

 2. Lieve Katrien,

  Heel dapper om jezelf zo bloot te geven.
  Verschrikkelijk om jezelf te verliezen en alle dingen die eigenlijk voor zoveel mensen vanzelfsprekend zijn. Houdt moed, hoe moeilijk dat ook is en keep on fighting!
  Wens je veel sterkte!

 3. Hoi Katrien,
  Deze beelden zeggen veel. Daar word je wel even stil van. Ik hoop dat je een behandeling krijgt of vindt die je beter kan werken. Niet opgeven, bij mij gaat het terug de goede kant op (met ups and downs), wens je veel sterkte en af en toe een goede brul !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.