Ja, we kunnen weer wat rustiger aan doen hier! Dat geeft mij mooi de gelegenheid om weer even een update de wereld in te sturen. Ik schrijf dit bericht in onze heerlijke, nieuwe woonkamer. Inmiddels wonen we dus in ons nieuwe stekje. We krijgen vaak de vraag of we het al een beetje gewoon zijn hier. Wel ja, natuurlijk! Vanaf dag één voelden we ons hier thuis. Erg fijn dus! 

Na de operatie

Ik weet dat sommige lezers zich afvroegen hoe het nu gaat met mijn gezondheid. De operatie, en dan ook vooral de narcose, hakten er even in. Ik heb best veel pijn gehad in de eerste weken. Op controle bij de dokter bleek dat dit mede kwam doordat de huid rond de wond erg ontstoken was. Dat euvel is gelukkig al opgelost, en nu is het wachten tot de wond helemaal dichtgroeit. Na zes weken is dit helaas nog niet het geval. Maar als ik mijn lief mag geloven, is de wond van de diepte van een rol pepermuntjes, nu toch al gekrompen tot de grootte van een pinda ;-).

haarnestcyste herstel
Roze sokken voor een vrolijke noot!

De pijn van in het begin is zo goed als weg. Ik heb af en toe nog last van een pijnlijk staartbeen. Dit komt doordat de vetlaag tot op het bot is weggehaald. Ik zit dus eigenlijk zonder natuurlijk kussentje op mijn staartbeen, en dat is af en toe voelbaar. Maar ik heb meer last van de Lyme-pijnen dan van deze, dus dat valt te relativeren. Wel heeft de natuur beslist om voor een extra uitdaging te zorgen. Mijn huid groeit nu namelijk sneller dicht dan de holte eronder. Dit moet goed opgevolgd worden, want het risico is nu dat het hele spelletje van voor af aan begint. Gelukkig heb ik heel toffe verpleegsters, en een dokter die regelmatig controles uitvoert. Moet goed komen, toch?

Genieten in de nieuwe woning

Veel kans om van dit hele gedoe te bekomen kreeg ik niet, want er moest ingepakt en verhuisd worden. Maar wat hebben we fijne hulp gekregen van familie! Mede dankzij hen is de verhuis vlotjes gegaan en zijn we al redelijk snel gesetteld geraakt. Natuurlijk zijn er ook nog heel wat taken te doen, maar die pakken we nu aan in een versnelling lager. Tussendoor zijn we namelijk heel erg bezig met genieten, van de ruimte en ons groene uitzicht!

Dat we een erg drukke periode achter de rug hebben voel ik wel. Maar al bij al vind ik dat mijn lichaam het nog best goed doet. ‘Goed’ tussen aanhalingstekens, zoals steeds. Maar toch. Naar omstandigheden ben ik verbaasd dat ik me niet nog slechter voel. Ik heb mezelf zelfs al kunnen trakteren op wat sociale uitjes! Maar daarover later meer 🙂

 

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

4 Comments

  1. Fijn om weer wat van je te horen. Gelukkig ben je over de twee grootste hobbels heen. Wat een heerlijk uitzicht op die foto! Neem je tijd om goed te herstellen hoor, maar dat doe je natuurlijk ook wel. Take care.

    1. Hoi lieve Marion, ik hoop snel ook weer bij jou te kunnen lezen! Ik probeer m’n rust tussendoor te nemen al is dat niet altijd gemakkelijk. Zeker nu ik voel dat m’n grenzen ietsje verder liggen. Een nieuwe balans vinden is dan weer nodig. Heel veel liefs!

  2. Hoi Sofie! Ik heb heel lang geen blogjes kunnen lezen, nu vanavond eens op de laptop en dacht ga eens kijken hoe het met jou is. Heftige periode zo te lezen! Super dat jullie een nieuwe woning hebben, gefeliciteerd! Ik las dat er ook nog wat verbouwingen op de planning staan en weet uit ervaring wat voor aanslag dit alles is op je lichaam en geest. Heel veel sterkte met het herstellen van de operatie, hoop dat je ondanks alles toch nog wat kunt genieten van de feestdagen in jullie nieuwe huis. Hopelijk voelen jullie er snel thuis Pas goed op jezelf (elkaar) en ik kom gauw nog eens terug hier. Liefs Denise en een dikke knuffel van Aukster

    1. Dankjewel voor je lieve berichtje! Niet fijn te horen dat jij geen blogjes kon lezen, ik weet zelf ook van niets want ik heb er zelf ook al een hele tijd geen kunnen volgen! Ik hoop dat je oké bent, (relatief gezien he ;-)), XXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.