Ja hoor, wij zijn terug van onze huwelijksreis! Voorlopig geen exotische bestemmingen en verre reizen voor ons, hoewel we dat natuurlijk wel graag hadden gewild. Voor mij zou dit niet haalbaar geweest zijn na de enorme inspanning die ons trouwfeest was. Ik heb me volledig laten gaan en ben geen vijf minuten van de dansvloer af geweest. Ik heb me niets aangetrokken van wat de gevolgen zouden zijn, of van wat mensen misschien van mij dachten (“Zo ziek is ze dan toch niet als ze zo kan dansen?”). Ik heb gewoon genoten, en het was fantastisch. 

Qualitytime

Natuurlijk wisten we op voorhand dat ik daarna niet veel waard zou zijn. We kozen dus voor een tripje naar een huis in de Kempen. Hoewel ik stiekem, optimistische ziel als ik ben, toch wat uitjes had gepland, hebben we hier in eerste instantie niets van kunnen doen. Het werd anderhalve week van binnenblijven, rusten, en vooral niets doen.

ganzenbord

We hadden er geen televisie, en automatisch zorgt dat toch voor meer qualitytime met elkaar. Als het ging deden we een gezelschapsspelletje. Als het niet ging lag ik in de zetel terwijl hij een boek las. We gingen lekker eten uithalen. Het was gewoon gezellig, en heel rustig.

Uitstapjes

Op de laatste dag voelde ik me dan toch in staat om een wandelingetje te maken. De zon scheen en we hadden er zin in. We trokken dus naar de Kalmthoutse Heide, en deden een wandeling van zo’n 4 kilometer. Toch nog wat hoog gegrepen, want ik heb heel veel pijn gehad, onderweg en achteraf. Maar ik ben zo blij dat we dit toch hebben kunnen doen!

Heide Kalmthout

Ook nu, 17 dagen na ons feest, voel ik me nog helemaal niet terug op het niveau van ervoor. Het zal dus nog tijd nodig hebben, maar langzaam maar zeker kom ik terug wat buiten.

Gisteren was het zo’n mooi weer dat ik er echt niet aan kon weerstaan. Ik voelde me te zwak om weer te wandelen, maar gelukkig zijn daar onze abonnementen voor de dierentuin! We gingen dus naar Planckendael, waar ik een rolstoel reserveerde. Mijn lieve man heeft me het hele park rondgeduwd, tussen hordes uitgelaten kinderen en gestresseerde ouders die hun kroost probeerden in te tomen in de vreselijke drukte. Wij hadden een zalige, onbezorgde middag en een meer perfecte afsluiter van onze vakantie hadden we niet kunnen bedenken.

img_5385

Vandaag is de echtgenoot terug gaan werken. Het dagelijkse leventje gaat terug zijn gang en ik ben weer op mezelf aangewezen. Ik hoop dus dat ik me snel nog wat beter voel, want het begint al te kriebelen om nog eens wat in het huishouden te kunnen doen, én om weer wat blogjes te kunnen schrijven.
Deze eerste getrouwde maand was al heel erg fijn, en er zullen er ongetwijfeld nog vele volgen!
Ik heb al vernomen dat jullie benieuwd zijn naar ervaringen en foto’s van ons huwelijk, dus daar zullen zeker nog updates over komen hier, net als over mijn bezoekje aan de dokter vorige week. Stay tuned!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.