Het is al een jaar geleden dat ik dit pakketje van Amanprana aan mijn deur kreeg. Ik heb er dus wel lang over gedaan om deze review online te zetten. Toen had ik echter toevallig geen last van verkoudheid, en jullie kennen me: als ik een product uittest wil ik dat ook echt goed kunnen doen. Alleen zo kan ik mijn eerlijke mening geven. Intussen zijn er in ons huis wel al wat verkoudheden gepasseerd, en het is weer die tijd van het jaar: snotterende mensen overal! Tijd dus om jullie te vertellen over Rudolf. Dit is mijn ervaring met Amanprana Rudolf kruidenbalsem!

Wat is Rudolf kruidenbalsem?

Het is een balsem op basis van kokosolie en carnaubawas, aangevuld met essentiële oliën van ravintsara, wintergreen, eucalyptus, tijm, akkermunt, salie, ceder, pepermunt, kruidnagel en kaneel. Zoals we gewend zijn van Amanprana is Rudolf volledig natuurlijk en biologisch.

Rudolf Amanprana

Waarvoor dient Rudolf kruidenbalsem?

Wel, voor heel veel! Volgens Amanprana kan deze balsem gebruikt worden bij verkoudheid en griep, maar ook tegen snurken en slaapapneu, en voor een betere ademhaling bij het sporten bijvoorbeeld. Hoe ik het zelf gebruik, is op de manier waarop ik vroeger een potje Vaporub zou gebruikt hebben. Die heb ik echter in de vuilbak gegooid toen ik ervoor koos om gifvrij te gaan en geen petroleumderivaten meer op mijn lichaam te smeren.

Waar te koop?

Je kan Rudolf onder andere online kopen in de webshop van Amanprana. De prijs van 23,95 € voor  is jammer genoeg best hoog. Je krijgt er wel een goede kwaliteit voor terug, en vermits je niet veel nodig hebt, gaat het potje erg lang mee. Als je er je hele borst en rug mee insmeert, dan zal het natuurlijk wel sneller opgebruikt zijn… Zelf gebruik ik het toch vooral onder mijn neus.

Ervaring met Amanprana Rudolf kruidenbalsem

Allereerst wil ik het hebben over de verpakking. Die is namelijk zo mooi, alsof je een cadeautje uitpakt. Het formaat van het potje is handig om mee te nemen, want erg compact. En Rudolf het rendier is natuurlijk heel erg schattig.

Rudolf Amanprana

De geur van deze balsem is wel erg sterk, maar voor mij wel aangenaam. Vergelijkbare producten vind ik algauw te chemisch, maar deze geur is best lekker. Het eerste moment dat je de balsem op je bovenlip smeert, kan het wel erg prikken. Zowel mijn man als ik hebben deze ervaring, maar na een tijdje ebt het wel weg. De allereerste keer hadden we schrik om de dag erna met een rode snor op te staan, maar daar was niets van te merken. We hebben sindsdien ook wel geleerd om net iets minder te smeren.

ervaring met amanprana rudolf kruidenbalsem

De balsem plakt niet, trekt snel in en laat geen vettig laagje achter. Voorbij met het insmeren van je borst en vervolgens een pyjama die aan je lichaam kleeft dus!

Het belangrijkste is natuurlijk de werking: zorgt Rudolf echt voor een makkelijkere ademhaling? Ik kan voor mij persoonlijk zeggen: ja. Als ik verkouden ben, gebruik ik nooit ongezonde en verslavende neussprays die de neus kunstmatig openzetten. Ik ben meer iemand van volhouden en doorzetten en wachten op betere tijden (tja, de aard van het beestje ;-)). Maar met een beetje hulp van dit sympathieke rendier is het wel een stuk aangenamer slapen. Ook mijn man grijpt tijdens een verkoudheid naar het potje.

ervaring met amanprana rudolf kruidenbalsem

Ik vind het een fijn product, en een veel beter alternatief dan de chemische soortgenoten! Het staat standaard in mijn nachtkastje en daar blijft het voorlopig ook staan. Al hoop ik het deze winter natuurlijk niet nodig te hebben.

Dit product werd mij opgestuurd ter review. Dit is vrijblijvend en ik geef altijd mijn eerlijke mening.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.