De eerste praktische zaken voor ons huwelijk lagen dus vast. Dat was natuurlijk geweldig, maar stiekem fantaseerde ik al meer over de creatieve invulling van onze dag. Ik heb altijd de neiging om te willen gaan voor originaliteit, en ik doe niets liever dan unieke ideeën bedenken of uit te voeren en een eigen geheel uit te werken waarbij het plaatje klopt. En hoe kan dat beter en leuker dan met een thema? Niet iedereen kiest een thema voor hun huwelijksfeest. Meestal gaan mensen ook voor iets subtieler, zoals een bepaalde kleur die overal in terugkomt, van de uitnodiging tot de tafeldecoratie. Ook heel mooi, maar tja, ik wil dan weer net dat beetje extra voor mezelf. Gewoon, omdat ik daar zo vrolijk van word.

Thema film: vintage movie glamour

Zoals ik vorige keer al vertelde, sprak onze gekozen feestzaal best tot de verbeelding. Omdat het een oude filmzaal was, uit de tijd van de stomme films, leek het ons wel leuk om verder te gaan in dat thema. Jaren terug was onze tweede date ook in de cinema, en in de loop van onze jaren als koppel hebben we al veel films versleten samen. Op zich paste een filmthema dus helemaal bij ons. Voor de nieuwsgierigen: ons eerste afspraakje ever was in de Zoo van Antwerpen, maar helaas was de feestzaal daar in volle verbouwing – en ook boven budget.

Film zou het dus worden, en meer bepaald film die ‘de sfeer van toen’ ademt. De glamour van het oude Hollywood, de authentieke sfeer die hangt aan alles wat retro en vintage is: ik zag het helemaal voor mij. We plakten er niet één bepaalde periode op, maar besloten voor verschillende invloeden te gaan. Uiteindelijk doopte ik ons thema tot “vintage movie glamour”. Qua concept was het idee dat men op onze eigen filmpremière zou komen.

Save-the-date kaart

Het eerste wat we wilden doen, was de gasten onze datum laten weten. Zeker omdat onze trouwdatum nog maar een kleine negen maanden van ons verwijderd was, vonden we het belangrijk dat familie en de beste vrienden de datum toch al konden blokkeren in hun agenda. Ik kon me dus meteen op mijn eerste project storten: een save-the-date kaart.

Ik had nog nooit met Photoshop gewerkt, maar kreeg nu wel die… kans. Mijn vorige fotobewerkingsprogramma werkte niet meer sinds de laatste Windows-update, dus ja, ik moest wel. Maar voor een leek is het gebruik van Photoshop niet zo gemakkelijk. Ik ging dus zo goed als ik kon aan de slag en leerde trucs van Google en Youtube, en af en toe van mijn broer. En zo slaagde ik er toch in om, na veel gepruts en frustraties, een kaartje klaar te stomen. In het thema, natuurlijk! We lieten het voor de familie afdrukken bij de plaatselijke drukker, en naar onze vrienden stuurden we het digitaal.

save the date kaart thema film

De uitnodiging voor onze première… euh, huwelijk!

En ja, ik had ook drukwerk kunnen kiezen uit de vele kant-en-klare ontwerpen die er bestaan. Na dat ik weer dagenlang zat te knoeien om een mooie uitnodiging te Photoshoppen, had ik dat ook bijna gedaan. Maar ik vond nergens helemaal mijn ding, en ik vond het sowieso ook leuker om echt iets persoonlijks te maken. Dus ik bleef verder werken, en kwam tot dit resultaat (hier en daar heb ik wat woorden weggehaald ivm privacy) :

uitnodiging huwelijk thema film
Voorkant, de filmaffiche
uitnodiging huwelijk thema film
Binnenkant
uitnodiging huwelijk thema film
Achterkant

We hadden van de uitnodiging drie versies: één voor de groep mensen die op onze twee dagen mee kwamen feesten, één voor de gasten die onze persoonlijke ceremonie konden bijwonen en één voor de mensen die enkel naar ons avondfeest kwamen. Dit was dus de meest uitgebreide versie.

Ik liet de kaartjes drukken bij Carddreams en ik was supergelukkig toen ik de proefdruk zag. Een tip als je zelf een ontwerp wil maken: download eerst de juiste sjablonen voor de afmetingen van je kaartje. Ik had (door mijn eigen schuld) een klein probleem met witranden. De mensen bij Carddreams hebben me echter heel lief en geduldig geholpen om dit zo goed mogelijk op te lossen. De witranden die ik nog overhield heb ik zelf verwijderd met een papiersnijder. We zijn echt enorm tevreden van de kwaliteit van de druk van Carddreams, en ik ga hen zeker nog gebruiken in de toekomst!

Wedpics: paparazzi gezocht

Bij een filmpremière hoort natuurlijk ook paparazzi! Voor fotofun tijdens het feest besloten we dan ook om de app Wedpics uit te proberen. Vaak voorzien trouwers wegwerpfototoestelletjes of polaroids, maar afdrukken daarvoor kunnen bij beide erg duur uitvallen. Omdat de app nog niet zo vaak gebruikt wordt in ons land, ontwierp ik een klein kaartje met instructies, dat natuurlijk ook in het thema paste. Dit printte ik gewoon thuis af op karton van de Action. En knippen maar! Deze kaartjes kwamen tussen de uitnodigingen te zitten.
wedpics kaartje

En zo was het hoofdstuk ‘uitnodigingen’ afgesloten… Ik heb er in elk geval veel van geleerd, en ben trots op het resultaat!

 

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

6 Comments

  1. Wij gaan trouwen eind mei en ik heb inderdaad van wedpics gehoord! We willen die ook gaan gebruiken voor het eten/feest in de avond, wanneer de fotograaf weg is. Maar wat een leuke kaarten!

    1. Gefeliciteerd alvast, wat leuk! Ik vond Wedpics zeker een leuke extra, maar als je niet bijbetaalt kan je de foto’s wel niet in hoge resolutie downloaden. Dus ik was ook wel blij dat er sommige mensen nog een gewoon fototoestel bijhadden 🙂

      Dankjewel en veel plezier met de voorbereidingen!

  2. Wat mooooi! Lieve Sofie,
    Ik volg je op IG maar kwam er de laatste tijd nooit aan toe om je blog te lezen -het scollen door de foto’s op IG is mijn ontspanning-. Nu ben ik van hier naar daar door je artikels gegaan, ga ze later eens chronologisch aanpakken. Ik vraag mij vaak af hoe je je voelt… Ik mag niet klagen… ik werk halftijds en voel me met ups and downs vrij goed (toch vergeleken met de diepe dalen van vroeger). Je gifvrij en groen leven inspireert mij wel. Hopelijk vind ik de energie om wat dingen uit te proberen. Veel liefs, Kaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.