Gisteren trok ik nog eens naar de Action. Bij het maken van de foto’s voor dit artikel viel het me op dat ik eigenlijk best al wat spullen van daar heb. Niet alles wat je hier zal zien is dus nu nog in de winkel te verkrijgen. Maar ja, er komen daar altijd nieuwe en leuke dingen binnen. Soms nog toffer dan de vorige keer, en dan vind ik het best moeilijk om me in te houden en niet nog meer te kopen. Maar dat is natuurlijk niet echt duurzaam.

Bewust kopen

Ik probeer het dus toch te beperken en te kijken naar dingen die ik nodig heb. Bij decoratie bijvoorbeeld: vroeger zou ik alles wat ik leuk vond in mijn winkelkar hebben gegooid. Maar op de duur heb je dan een verzameling van allerlei op zich heel mooie dingen, die eigenlijk totaal niet bij elkaar passen. Nu we (al meer dan een jaar overigens) in ons nieuwe huis wonen, is ons doel om alles meer op elkaar af te stemmen. We hebben nog wat nieuwe meubels nodig (zoals een salontafel en zetels), maar dat zijn aankopen om langer over na te denken. Verlichting is nog zoiets. We hebben al heel wat winkels bezocht, maar het is niet makkelijk! Voor de woonkamer zijn we onlangs al geslaagd; nu de rest nog.

Wat de decoratie betreft: daar kan ik alvast mee beginnen.

Winterse gezelligheid

Nu het weer koud is buiten (waar blijft die zomer?) is het wel fijn om het binnen extra gezellig te maken. Mijn favoriete deco-items zijn dan ook kaarsjes! Gisteren kocht ik alvast wat exemplaren die meteen ook kunnen dienen als stijlvolle kerstversiering.

theelichthouder Action

Het kaarsje met de kerstboom (0.97 €) en de gouden kaars in de vorm van een ster (0.94 €) zijn beide van bij de Action. Het kleine theelichtglaasje (0.99 €) komt van bij Horta (een tuincentrum in de buurt). De bloempot op de foto hebben we een tijd geleden gekocht bij Intratuin, en past perfect bij de rest met zijn mintgroen en koper-goud-achtig patroon.

Kerstdecoratie Action

Ik wil graag wat meer natuurlijke materialen binnenbrengen in ons interieur. Deze houten tray (1.59 €) komt altijd wel van pas, en het houten mini-vogelhuisje in berkenhout (0.99 €) vond ik heel erg schattig! De ster is dezelfde als die op de vorige foto, maar deze is meer zilverachtig van kleur, met toch nog een warme ondertoon.

kerstdecoratie Action

Het kaarsenpotje in het midden hadden we al. De kaders op de achtergrond ook trouwens, die kochten we ook bij de Action, haha.

theelichthouder lantaarn Action

Ik werd helemaal verliefd op deze lantaarn met barok patroon (2.79 €). Hij is wit met een beetje een verouderde look, zodat hij toch ook mooi bij de natuurtinten past. De theelichthouders die je ziet hebben een ijsbloem-effect en zijn afgewerkt met een eland in gouden glitters. Die elanden maken me vrolijk! De grootste kost 1.49 € en de kleinere 0.99€.

theelichthouder Action

Deze theelichtjes zagen jullie al, maar ik heb er dus meerdere gekocht. De schaal met decozand en houten hartjes kregen we cadeau van mijn schoonzus voor ons huwelijk en staat in het midden van onze eetkamertafel.

theelichthouder Action

Dit is de laatste van mijn winterse aanwinsten. Het is een heel leuk potje in wit en goud met een bleke gouden binnenkant. Het ziet er heel warm uit als er een theelichtje in brandt. En de witte reliëfprint is gewoon supertof. Dit potje kostte 1.49 €. De onderzetter en het krukje kocht ik al eerder bij Action. Het krukje heb ik dubbel en is echt heel erg mooi, in warm hout en met stoere hairpinlegs. Ik kocht ze dankzij een tip op de blog van Lisanne en ben er superblij mee. Dit exemplaar staat in ons leeshoekje.

En ook nog… washitape en servetten!

Washitape mintgroen action

Deze washitape (0.82 €) vond ik te leuk om te laten liggen. Leuk om cadeautjes mee op te vrolijken de komende feestdagen.

servetten Action

En dan waren er nog deze servetten (0.69 €). Het is jullie misschien al opgevallen dat de gekozen accentkleur voor onze woonkamer mintgroen is (of eerder iets tussen mintgroen en appelblauwzeegroen?). Deze servetten passen daar perfect bij!

Houden jullie ook zo van die gezelligheid in huis?

 

Bewaren

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

8 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.