Nadat op kerstavond onze verloving in kannen en kruiken was, beslisten we al snel om nog het komende jaar te trouwen. Ik ben in de negen maanden voor ons trouwfeest elke dag wel bezig geweest met iets dat met ons huwelijk te maken had. Ik heb wel heel veel zelf gedaan en geknutseld, vandaar dat er ook zoveel extra tijd in kroop. Voor iemand die jarenlang ziek thuis zit gaan de dagen heel traag. Ik vond het dus heerlijk om een doel te hebben en om me – op mijn tempo – volledig op allerlei ideetjes te kunnen storten en mijn creatieve kant te gebruiken. Maar om aan die creatieve invulling van een feest te komen, moet je natuurlijk wel eerst een aantal praktische zaken regelen.

De feestzaal

Vaak beginnen koppels met het kiezen van een datum waarop ze willen trouwen. Aan de hand daarvan gaan ze dan ruim op tijd op zoek naar een zaal voor hun feest. Omdat wij iets minder tijd hadden, hebben wij het omgedraaid. We zochten een aantal feestzalen die ons aanspraken en de weinige nog beschikbare momenten in combinatie met de zaal waar wij het beste gevoel bij hadden, hebben onze datum bepaald.

Ik heb enorm veel feestzalen aangeschreven. Daarvan kregen we dan al wat meer info, en na die door te nemen beslisten we bij welke zalen we zouden langsgaan. Uiteindelijk hadden we bij drie plaatsen een afspraak, en ik werd meteen verliefd op de eerste zaal die we gingen bekijken. We werden er enorm goed ontvangen, kregen veel duidelijke uitleg en geen vraag was hen te veel. Daarnaast was de zaal zelf een uniek pareltje. Het ging om een oude filmzaal, uit de periode van de stomme films. Het decor was dus op zich al heel speciaal. Ik kreeg meteen zin om hier een thema uit te werken en me helemaal uit te leven qua decoratie. En toen ook nog eens de troef van een prachtig verlicht sterretjesplafond werd bovengehaald, was ik helemaal verkocht.

We gingen nog wel kijken naar de andere zalen, maar eigenlijk maakten ze bij mij al geen kans meer, volgens mijn verloofde. Toen we een tweede keer terug gingen naar de eerste feestzaal, was het voor ons beide helemaal beslist. Hier, in feestzaal Scala, zouden we een schitterende avond en nacht beleven.Dat we een goede keuze maakten, werd in de loop van de voorbereidingen bevestigd door het goede contact met de uitbaters. En ook tijdens ons feest was alles tiptop in orde. Een aanrader!

Zoals jullie weten, hebben we omwille van mijn situatie beslist om ons trouwfeest op te splitsen. We hadden dus eigenlijk twee feestzalen nodig, maar de tweede locatie hebben we pas later beslist. Hierover meer in een volgende post.

feestzaal Scala

En dan ook nog… muziek!

Het tweede belangrijkste praktische element voor ons ideale trouwfeest was, naast de zaal, de muziek. We hadden zelf geen idee welke DJ we zouden moeten inhuren. Gelukkig kregen we enkele tips via de zaal mee, en onze keuze viel op DJ Sammy. Ook met hem is alles vlot verlopen. We kregen een uitgebreide vragenlijst waarmee we onze muzieksmaak duidelijk konden maken, en dat gaf meteen vertrouwen. Enkele weken voor het feest kwam Sammy langs bij ons thuis om de lijst te overlopen en we wisten meteen dat het super ging worden. En dat was het ook. Het was een fantastisch feestje met veel dansende en blije mensen. Dj Sammy voelde onze muzieksmaak perfect aan. We hebben van onze gasten heel wat complimentjes gekregen over de goede muziek.

foto's als herinnering

En natuurlijk: foto’s!

We hebben gedurende de hele organisatie van ons huwelijk op ons budget proberen letten. Al gauw bleek dat je in de trouwwereld al snel veel geld uitgeeft. We hadden dus kunnen kiezen om dan maar geen professionele fotograaf in te huren. Maar we waren ook van mening dat, naast de trouwringen, de foto’s het enige zijn dat overblijft van een trouwfeest. En als je bereid bent veel (meer) geld uit te geven aan een feest, waarom dan niet aan de tastbare herinneringen eraan? En toch, toen we de prijzen van sommige fotografen zagen, schrokken we wel. Zeker omdat wij ook nog eens twee trouwdagen hadden.

We bereidden ons al voor op kiezen welke van de twee dagen we wilden laten vastleggen, tot ik op aanbevelingen stootte voor Cedric Alexandre Photography. Ik vroeg informatie op en vanaf het eerste moment verliep het contact per mail heel erg goed. En wat nog meer was: dit sympathieke fotografenkoppel had een héél scherpe prijs, én we zouden onze twee dagen kunnen laten fotograferen. Een eerste ontmoeting met Isabelle verliep meteen zeer aangenaam. We voelden ons op ons gemak, het klikte en zo lag ook dit belangrijke onderdeel van ons huwelijk vast.

En we hebben er geen spijt van gehad: Isabelle is een zeer aangename madam, en zelfs mijn fotoschuwe man vond onze fotoreportage een fijn moment. We kijken dan ook enorm uit naar het resultaat, en we zijn zeker dat de foto’s het wachten dubbel en dik waard zullen zijn!

Het vervolg

Na het vastleggen van deze eerste drie dingen komt er natuurlijk nog veel meer kijken bij het organiseren van een trouwfeest. Zo heb je nog de viering, de gemeentelijke administratie, de kledij, het drukwerk, de decoratie en ga zo maar door. Er zijn online hele goede checklijsten te vinden, zoals hier of hier. Mij hebben ze alvast goed geholpen!

 

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

  1. Het is inderdaad een heel gedoe om een trouwfeest in elkaar te boksen en zeker aangezien jullie vrij snel na de verloving zijn getrouwd. Maar ik krijg de indruk dat jullie dat goed gedaan hebben. De zaal ziet er alvast super uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.