Cadeautje voor Nieuwjaar: Carpe Diem Journal

Carpe Diem Journal McDevitt

Twee jaar geleden kreeg ik van mijn schoonmama een heel mooi boekje cadeau. Ik zag onlangs dat het nog steeds te koop is, en omdat ik het wel een leuk hebbeding vind, laat ik het graag aan jullie zien.

Toen ik mijn pakje openmaakte dacht ik eerst dat het een agenda was, maar dat is het dus niet. Het is een boekje dat je zou kunnen gebruiken als een soort dagboek van doelen, een motivatieboekje. Voor mensen die houden van lijstjes maken, nadenken over wat ze willen bereiken en gewoon kracht halen uit inspirerende quotes is dit een heel erg leuk geschenk. Voor dromers, georganiseerde types, of juist mensen die heel chaotisch honderd ideeën tegelijk hebben.

Carpe Diem Journal McDevitt

Opbouw van het carpe diem journal

De eerste pagina vond ik meteen tof. Je kan er je contactgegevens op invullen voor als je je boekje zou verliezen. En nieuwsgierige vinders worden even grappig op hun plek gezet :-).

Carpe Diem Journal McDevitt

Op de volgende bladzijden (het zijn er 144) worden telkens een reeks dingen herhaald. Zo zijn er pagina’s om grote en kleine doelen op te lijsten. Of een lijstje dat getiteld is “Today I will…”. Daar kan je dus prima je to do lijstje voor die dag invullen.

Carpe Diem Journal McDevitt

Naast allerlei pagina’s die dienen voor lijstjes, staan er nog meer leuke dingen in het boekje. Zo zijn er ook plekjes om gewoon wat random gedachten te noteren, of er is plots plaats voorzien om een haiku te schrijven.

Carpe Diem Journal McDevitt

Een opmaak waar je blij van wordt

De vormgeving van dit boekje is echt heel mooi. Het begint al bij de mintgroene cover met gouden titel. Ook binnenin zijn de gebruikte kleuren een goede mix van zacht pastel en wat fellere kleuren. De lijnen voor de lijstjes zijn voorgedrukt en nodigen uit om te beginnen met invullen.

Carpe Diem Journal McDevitt

Alle titels zijn opgemaakt in handletteringstijl, helemaal trendy dus. En dat geldt ook voor de motiverende quotes die om de zoveel pagina’s de lijstjes afwisselen. Het geheel ziet er echt heel vrolijk uit, en dat past natuurlijk ook bij de titel: Carpe Diem, pluk de dag!

Lijstjes maken, maar ook terugkijken

Wat ik altijd doe, is op een later tijdstip terugkijken naar wat ik in het verleden heb geschreven. Op die manier is het dus eigenlijk ook een beetje een dagboek. Het kan heel grappig of ontroerend zijn om te lezen waar je vroegere ik allemaal mee bezig was.

Carpe Diem Journal McDevitt

Het is ook leuk om terug te bladeren en aan te kruisen wat je intussen al bereikt hebt. Ik kon nu bij de grote doelen bijvoorbeeld al aanduiden “In een huis met tuin wonen” en “Trouwen met mijn grote liefde”. Bij mijn kleine doelen schreef ik twee jaar geleden dat ik vaker vrienden wou zien. Ik kan ze nog niet heel regelmatig zien, maar sinds toen in elk geval al wel meer, dus dat is ook fijn!

Carpe Diem Journal McDevitt

Het boekje van de hand van Mary Kate McDevitt is onder andere hier te koop en kost 12.77 €.

Ik vind dit een perfect cadeautje om te geven of te krijgen met Nieuwjaar, want wanneer zijn mensen meer bezig met hun voornemens en dromen?

 

Bewaren

Bewaren

Deel:

8 Reacties

 1. 26 december 2016 / 09:52

  Ziet er heel mooi uit! Had verwacht dat hij veel duurder zou zijn

  • Sofie
   Auteur
   27 december 2016 / 10:51

   Ja, het is echt een mooie 🙂 De prijs valt inderdaad ook mee!

 2. 27 december 2016 / 12:00

  Wauw, wat een leuk boekje zeg! Ideaal om je doelen in bij te houden en om positief te blijven. Het boekje ziet er ook zo mooi uit qua vormgeving. Lekker vrolijk!

 3. 28 december 2016 / 11:17

  Wauw, dat is eigenlijk precies wat ik zoek. Zelf zat ik te denken aan de flow agenda of die van hapinezz, maar beide bieden net niet wat ik zoek. Dit is veel passender, binnenkort toch maar eens naar kijken.

  • Sofie
   Auteur
   28 december 2016 / 14:04

   Hoi Bianca! Het is een heel leuk boekje, maar het is wel echt bedoeld om allerlei lijstjes of notities te maken, het is geen agenda. Er staan dus geen overzichten met data in enzo. Als je dat zoekt dan moet je vrees ik nog even verder zoeken…

   Ik denk niet dat ik jouw blog al ken, ik kom eens kijken binnenkort 🙂

 4. Karlijn
  30 december 2016 / 12:36

  O wow wat ziet het er tof uit. Die opmaak! Ik ben ook fan van mooie quotes en het maken van lijstjes, dus dit is perfect. Ik ga snel kijken of ik hem kan vinden in de winkel en mezelf cadeau kan geven 🙂

  • Sofie
   Auteur
   30 december 2016 / 13:00

   Super, altijd leuk, cadeautjes aan jezelf 🙂

 5. Demi
  5 februari 2017 / 17:23

  Lijkt me echt een leuk boekje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?