Als je mijn blog volgt, weet je intussen dat we ons voor het thema van ons trouwfeest lieten inspireren op de geschiedenis van onze feestzaal. Die werd namelijk gebouwd als bioscoop in de tijd van de stomme films. Er zat dus echt nog een muzikant live piano te spelen om de films van muziek te voorzien. Ik vertelde eerder al hier en hier hoe ons thema overal in terugkwam. En vandaag krijgen jullie onze persoonlijke kers op de taart te zien.

Filmpremière uitgewerkt

Omdat onze gasten waren uitgenodigd op onze filmpremière, vonden we dat we dan ook maar moesten zorgen voor een echte première.  We wilden dus een filmpje maken. Hoewel ik een idee had van de sfeer en het soort scenario, was het toch een moeilijke opgave om iets concreets uit te werken.

Toen we op een dag bij een vriend – en tevens onze ceremoniespreker – op bezoek waren, kwam het onderwerp ter sprake. Hij was meteen enthousiast en nam er zijn laptop bij. Enkele uren later was het scenario voor ons filmpje geschreven. Maarten bleek de missende schakel die onze vage ideeën omzette naar realiteit. Aan praktische hulp van zijn kant ontbrak het ook niet. Hij doopte zichzelf om tot onze regisseur en speelde enkele gastenrollen zoals alleen hij dat kan :-).

stomme flm

Stop Motion

Dat het een stomme film zou worden, stond al lang vast. Om nog meer de sfeer van vroeger weer te geven, kozen we voor stop motion: het monteren van foto’s achter elkaar zodat er bewegend beeld ontstaat. Er moesten dus heel erg veel foto’s gemaakt worden, en mijn broer werd slachtoffer-cameraman. De montage achteraf nam ik dan weer voor mijn rekening.

Op voorhand hadden we aan niemand verteld van ons filmpje. De verrassing was dus compleet toen op de avond van ons feest het originele filmdoek van de zaal naar beneden kwam. Onze voorstelling begon, en het publiek was laaiend enthousiast.

Benieuwd naar het resultaat? Kijk dan snel hieronder. Enjoy the show!

Klik hier als je de video niet kan zien!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

14 Comments

  1. Haha, wat een superleuk filmpje! Normaal gesproken zijn huwelijksfilmpjes vooral leuk voor de naaste kring (vind ik), maar hier heb ik hardop om gelachen. 😀

    Ik vind dat jullie een heel leuk thema hadden, en erg goed uitgevoerd.

    Nog gefeliciteerd met jullie huwelijk, uiteraard :).

  2. Ik kwam via-via op je blog en lees je bruiloftsverhalen en jeeetje wat is dat leuk zeg! Heb me om je filmpje ook kostelijk vermaakt 🙂 Plus alle decoratie en details, wat zullen jullie 2 mooie dagen hebben gehad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.