Na de themadecoratie voor de tafels, de VIP-pasjes, het welkomstbord en de aangepaste bedankjes kon ik nog twee dingen aankleden: het gastenboek en de fotohoek. Het gastenboek, daar wou ik iets origineels mee doen. Een klassiek gastenboek is ook leuk, maar daar kon ik mijn creativiteit niet zo in kwijt.
Een fotohoek leek ook wel tof, maar budget om een echt fotohokje, flitspaal of alternatieven te huren was er niet meer. Wat we wel hadden: veel inspiratie en een schat van een nicht die meteen mee enthousiast werd.

Gastenboek met postkaartjes

Ter vervanging van het klassieke boek met lege witte pagina’s had ik tonnen ideeën. Een vriendenboek maken om in te vullen? Bierviltjes op tafel met grappige vragen? Een waslijn met polaroidfoto’s?

Waar ik het meest mee kon doen qua thema, was nog iets helemaal anders. Online ging ik op zoek naar passende postkaartjes. Het werden hele leuke vintage kaartjes met aan de voorzijde actrices en filmposters uit de tijd van toen. Ik kocht bij Action twee postbakjes met drie verdelingen. De twee achterste vakjes hoogde ik op met piepschuim, zodat er een mooi display van alle verschillende soorten kaartjes ontstond.

gastenboek

De decoratieve vogelkooi op de keukenkast van mijn ouders moest er ook aan geloven. Ik pimpte ze in de stijl van ons feest met veren, lint en parels. De kooi, bedoeld om de geschreven postkaartjes in te deponeren, werd omgedoopt tot “postduifkooi”. Ik heb er in het feestgedruis niet aan gedacht om een mooie foto te maken, dus dit is een foto van the making of op onze zolder.

gastenboek

Ook het schrijven op zich mocht wat specialer, en wel met hele mooie pennen met veren. Hiermee schrijven brengt je helemaal in een chique retro-stemming. Dat de verenpennen ook een hit zijn bij de jongste gasten bewees ons bruidsmeisje met haar dolle enthousiasme :-). Eenzelfde twenties-karaf als op de tafels – maar dan een maatje groter – deed dienst als pennenhouder.

gastenboek

Ken je dat: op een feest zijn, voor een leeg gastenboek zitten en niet weten wat je moet schrijven? Ik wel. Daarom gebruikte ik een kadertje in dezelfde barokke stijl als de rest om de instructies voor het gastenboek en enkele ideeën/vragen ter inspiratie te plaatsen. Uit onze kaartjes bleek achteraf dat onze gasten hier dankbaar gebruik van hebben gemaakt.

gastenboek

Buiten dat ik graag een mooi tafereeltje van ons gastenboek wou maken, vond ik het (zoals met alles) ook belangrijk dat het een geheel vormde met de rest van onze themadecoratie. Dat is gelukt, en het resultaat was helemaal hoe ik het me had voorgesteld!

Vintage fotohoek op de rode loper

Het is een trend, de fotohoek of photobooth op een trouwfeest. Ik wil dan wel graag origineel zijn, maar sommige dingen zijn gewoon leuk, of ze nu vaak of weinig voorkomen. Ook al was het al eerder gedaan, misschien waren we wel uniek in de uitvoering, want: volledig DIY.
In mijn eentje zag ik het eigenlijk al niet meer zo zitten te midden van alle andere knutselprojecten. Zonder mijn nicht Carolien was onze fotohoek dus waarschijnlijk nooit tot stand gekomen.

Als je denkt dat ik creatief ben, dan heb je haar nog niet ontmoet. Van kinds af bedenken we samen de leukste ideeën (en hadden we altijd al veel fantasie). We hebben ook nu heel veel plezier gehad met het uitvoeren van onze plannen en dit is één van de leukste herinneringen die ik heb aan de trouwvoorbereidingen. Superdruk met een pasgeboren baby, en later met een nieuwe functie in haar job: en toch stond Carolien daar voor ons. Of hoe je eigen nicht ook één van je beste vriendinnen kan zijn.

DIY fotohoek photobooth

Hoe nemen we de foto’s?

Tja, dat was natuurlijk de eerste praktische vraag. De foto’s werden uiteindelijk manueel genomen door Carolien zelf. Op de momenten dat zij kwam feesten en dansen, werd de photobooth een selfie station. We legden enkele selfiesticks klaar (met instructies) en gaven onze gasten zo de optie om zelf hun gang gaan zonder pottenkijkers. Het resultaat konden ze uploaden op de Wedpics app die we gebruikten.

De achtergrond

Bij een fotohoek hoort natuurlijk een leuke achtergrond of backdrop. Het feestconcept was dat de gasten op onze filmpremière waren uitgenodigd. Bij een première hoort natuurlijk ook een rode loper, en daarop hebben we ons gebaseerd. De rode loper vond Carolien tweedehands in een uitverkoop. Om de backdrop te bevestigen kocht ik een achtergrondset van statieven voor fotografen. Zo zou het makkelijk zijn om een lap stof naar keuze te gebruiken. Nu ja, makkelijk, er kwam toch wat naai- en plakwerk aan te pas. Dat was niet evident met onze keuze: een stof die volledig bezet was met kleine gouden pailletten. Maar het was het waard. De stof paste perfect bij de glitter en glamour die horen bij rode loper-events en bij de grandeur van het klassieke Hollywood.

Bij de Action kocht ik nog een DIY-vlaggenlijn  in zwart papier voor een extra feestelijke toets.

img_0084b

En ook nog props

Om het sfeertje van vintage filmglamour helemaal af te maken waren er natuurlijk ook nog accessoires nodig. De typische snorren en brillen op een stokje konden dus ook bij ons niet ontbreken. We maakten er wel een aangepaste versie van: alles ademde retro tijden. De stokjes werden aangevuld met Charleston-hoofdbanden met veel glitter en pluimen, tiara’s, een oude zwarte bolhoed, glamour zonnebrillen, een veren boa en een filmklapper.

fotohoek zelf maken trouwfeest

Met een oude, stevige schoenendoos en een krijtstift maakten we tenslotte nog grappige en toepasselijke tekstbordjes.

DIY fotohoek photobooth

Onze props werden mooi uitgestald in twee ouderwetse reiskoffers. Ik maakte tenslotte nog een instructiebord om alles in goede banen te leiden. En alles verliep vlot! De fotohoek was een groot succes en de foto’s zijn geweldig. We zijn echt blij verrast dat zo veel mensen zo creatief op de foto zijn gegaan. Zelfs serieuze vaders en brave tantes hebben zich helemaal uitgeleefd!

Bewaren

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

  1. Die photoboots zijn inderdaad geniaal! Wat een heerlijke foto’s kunnen daaruit komen als er geen fotograaf staat te kijken.
    Prachtig hoe je ook dit weer op jouw manier hebt uitgewerkt!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.