Meestal ben ik niet zo voor het opstellen van doelen en het maken van voornemens op het einde van het jaar. Ik ben eigenlijk meer een “we zien wel”-persoon, iemand die de dingen wat op zich laat afkomen op het moment zelf. Ik bedoel, als ik mezelf voorneem om gezonder te eten of meer te bewegen, dan hoef ik daar toch niet mee te wachten tot er een nieuw jaar begint? Dan kan ik daar evengoed morgen mee beginnen. Of vandaag nog.

Voor het komende jaar heb ik dan ook geen speciale voornemens. Hoewel, voor mijn blog heb ik stiekem toch een aantal dingen in mijn hoofd. Moest het nu geen Nieuwjaar zijn volgende week, dan zou ik die dingen alsnog willen doen hoor. Maar kijk, nu kan ik er toch het etiketje ‘blogdoelen voor 2017’ op plakken :-).

Regelmatig blijven bloggen

Nadat ik omwille van mijn gezondheid mijn blog een hele tijd vaker links moest laten liggen dan me lief was, ben ik er de laatste tijd in geslaagd om een heus blogritme te ontwikkelen. Vroeger schreef ik wanneer het me uitkwam en wanneer mijn lichaam het me toeliet. Dat resulteerde in een heel onregelmatig blogschema. Soms kwam er maanden niks online, soms verscheen er drie dagen op een rij een artikel.

Omdat ik zelf wel van wat orde en organisatie hou, legde ik er me de laatste tijd op toe om regelmatiger mijn blogs in te plannen. Momenteel probeer ik drie keer per week een artikel online te zetten: op maandag, woensdag en vrijdag. En dat lukt. Wat nog meer is: ik vind het fijn om die regelmaat te hebben. Dat zou ik dus heel erg graag zo willen aanhouden. Fingers crossed dus dat mijn gezondheid mijn blog blijft steunen komend jaar!

Beter organiseren

Ik geef toe, momenteel heerst er een beetje chaos in mijn blogland. Ik heb een fijn werkplekje aan het raam in de woonkamer, dus daar zal het niet aan liggen. Het ding is: mijn hoofd zit zo vol inspiratie en dingen die ik wil doen, en voor die ideeën en plannen heb ik géén vast plekje. Ik heb een notablokje, honderd post-its, een notitieblad in mijn smartphone en dan nog wat blogposts die klaar staan om uitgetypt te worden in Word. Dan heb ik een map foto’s om uit te zoeken en nog een lijstje met technische dingetjes die niet helemaal in orde zijn en waarvan ik moet uitdokteren hoe ze te fixen. Ik houd alles dus wel goed bij, en weet waar ik mee bezig ben, maar ik mis een centrale verzamelplek.

Tijd om dus een beetje structuur aan te brengen, dacht ik zo. Toevallig zette Leonie van Sugarframe vorige week een hele mooie blogplanner online. En hij was gratis te downloaden! Dat kwam me dus mooi uit. Ik heb hem uitgeprint, in een mooi mapje gestoken, en ben vanaf nu dus een georganiseerde blogger. De tijd zal uitwijzen of ik alles ga gebruiken, maar van sommige onderdelen weet ik nu al zeker dat ze superhandig zullen zijn. Precies wat ik nodig had, bedankt Leonie!

blogdoelen
Bron foto: Unsplash

Plezier blijven hebben

En dan nu, het belangrijkste voornemen van allemaal: ik wil met evenveel plezier en liefde blijven bloggen als nu. Mijn blog is heel persoonlijk en intuïtief. En ik wil dat niet verliezen door mezelf te gaan overorganiseren. Als mijn blog meer als werk begint te voelen dan als één van de dingen die ik het liefste doe: dan doe ik het fout. Daarom maakte ik de keuze om terug over te stappen naar Tussen Dromen en Leven, omdat ik mezelf wilde blijven op mijn blog. En dat lukt hier supergoed. Ik kan hier uitgeteste producten waar ik lyrisch over ben afwisselen met heel persoonlijke verhalen. En als ik zin heb om over nog iets helemaal anders te schrijven, dan mag dat ook. Die ongedwongenheid zal blijven, en ik hoop natuurlijk dat jullie dat leuk vinden!

Liefste lezers: ik wens jullie allemaal een heel gelukkig Nieuwjaar. Tot volgend jaar!

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

14 Comments

 1. Ik houd sinds dit jaar (Of was het vorig jaar?) ook aan 3 keer per week publiceren en dat lukt mij in de meeste gevallen ook! Fijn om een soort houvast te hebben. Ik hoop dat jouw blogdoelen gaan lukken, veel succes en alvast een fijne jaarwisseling toegewenst! 🙂

 2. Wat goed om te horen dat het plezier in bloggen bij jou centraal staat 🙂 En fijn dat een planning je helpt om regelmatig te bloggen en dat dat goed bevalt. Ik hoop dat 2017 je ook op bloggebied veel moois zal brengen!

 3. Het gebrek aan een centrale plek en 100 lijstjes en briefjes is dus precies de reden dat ik die blogplanner heb gemaakt. Ik werd er helemaal gek van XD

  En succes en veel plezier met bloggen volgend jaar!

  1. Bij mij komt dat ook wel omdat ik dan op de meest onmogelijke tijdstippen of plekken inspiratie krijg… nu mezelf er eens toe aanzetten om daarna alles te centraliseren 😉

 4. Een ritme is fijn. Ik probeer me daar nu ook aan te houden al komt er soms wel eens een blogje meer wegens veel inspiratie.
  Ik wens je alvast veel succes met jouw blog. Ik vind dat je goed bezig bent, dus hopelijk werkt de gezondheid ook mee! Fijne jaarwisseling toegewenst en veel blogplezier in 2017!

 5. Gelukkig Nieuwjaar, Sofie! Dank je wel voor je mooie post. Het zet me echt even aan het denken. Ook voor mijn is de balans tussen bloggen en op mijn gezondheid letten belangrijk. Maar het is inderdaad ook belangrijk dat je door overmatig plannen het plezier niet verliest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.