De 7 leukste momenten van december

De 7 leukste momenten van december

Weer een maand voorbij, dus ik zet mijn leukste momenten op een rij! December is een zware maand, dus ik ben stiekem ook altijd blij dat het weer achter de rug is. Maar natuurlijk zijn er veel mooie dingen gebeurd in december, ondanks de fysieke tol. Je ziet veel familiedingen, gezelligheid, maar ook een heel leuk uitstapje en een romantische verrassing!

1. Voor het eerst koken voor onze familie

leukste momenten december

Om onze familie te bedanken voor alle hulp bij onze trouw, beloofden we hen een etentje met exclusieve preview van de huwelijksfoto’s van de fotograaf. Zo gezegd, zo gedaan. We kookten dus voor 14 personen (eigenlijk 13, want ons pasgeboren neefje at natuurlijk nog niet mee ;-)). We hebben zo ineens kunnen uittesten of we zoveel volk kunnen laten plaatsnemen in onze woonkamer. Het antwoord is ja! We moesten wel de meubels wat verschuiven en de keukentafel ook gebruiken. Maar het lukte.

We weten nu wat onze moeders elke keer meemaken door voor zo’n groep te koken, en appreciëren het des te meer. Het is toch wel meer ontspannen om gewoon je voetjes onder tafel te kunnen schuiven!

2. Sinterklaas

leukste momenten december

Jullie weten al dat Sinterklaas hier elk jaar nog langskomt: ik schreef er eerder al hier en hier over. Dit jaar hadden we geen tijd meer om zelf een nieuwe lading pepernoten te bakken, maar gelukkig dacht de sint er op tijd aan om al wat ander lekkers te voorzien. Hij bracht onder andere weer deze overheerlijke suikervrije chocolade sinten.

3. De verjaardag van mijn man

leukste momenten december

Ja, december is bij ons echt een heel drukke maand. Jense was jarig en dat vierden we rustig thuis met glutenvrije en zuivelvrije lasagne. Voor Jense maakten we ook nog tiramisu, maar daar ben ik wijselijk afgebleven. Zijn mama kwam ’s middags gezellig op bezoek en ’s avonds kreeg hij van mijn mama vuurwerk op zijn cake.

4. Overal post-its

leukste momenten december

Na de moeilijke beslissing om de gezondheidsreis naar Slovenië toch niet te laten doorgaan, was ik behoorlijk triest. De day after kwam ik beneden en vond ik overal post-its met de boodschap “ik hou van u”. Op lichtknoppen, de televisie, de kasten, mijn tablet, mijn ontbijtspullen. Dan kan je niet anders dan een grote glimlach krijgen. Wat een man, die van mij!

5. Kerstfeestjes

Al is deze periode voor mij altijd heel dubbel, toch kan ik de gezelligheid met de familie natuurlijk wel appreciëren. Traditiegetrouw vierden we kerstavond bij mijn schoonfamilie, en kerstdag bij de mijne.

6. Uitstapje naar de kerstmarkt

leukste momenten december

Tja, dit uitje was misschien wel het mooiste moment van heel de maand. Ik schreef er daarom een apart blogje over, dat jullie maandag al konden lezen.

7. Mijn verjaardag/oudejaarsavond

leukste momenten december

En toen was het tijd voor de laatste feestdag van het jaar. Mijn verjaardag en tegelijk ook oudjaar. ’s Middags kwam er familie op bezoek voor glutenvrije en suikervrije appeltaart (hoe kan het ook anders?). En de avond brachten we zoals gewoonlijk door onder ons tweetjes, heel rustig en gezellig. We aten gourmet en deden gezelschapsspelletjes.

Geen wilde feestjes voor mij dus. Na alle decemberactiviteiten zit meer er niet in, maar dat vind ik niet erg. We maken er altijd een heerlijke avond van. Ik deed mijn best om op te blijven tot middernacht, maar daarna was het al snel bedtijd. Op naar een nieuw jaar!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Deel:

17 Reacties

 1. 4 januari 2017 / 07:55

  Mooi overzicht en leuk dat jullie met zijn allen in de woonkamer konden eten! 🙂

  • Sofie
   Auteur
   4 januari 2017 / 13:41

   Haha ja, dat is goed om weten hé. Nog feestjes in de toekomst 😉

 2. 4 januari 2017 / 09:31

  Prachtig hoe je dan van deze periode toch ook zo kan inrichten dat je er zelf ook ten volle van kan genieten! Mooi lijstje alweer!

 3. Brenda
  4 januari 2017 / 11:58

  Heel mooi ,
  nog een prachtige 2017 het jaar van de waarheid en ik woon in nummer 7 toeval neen <3

  • Sofie
   Auteur
   4 januari 2017 / 13:40

   Dankjewel Brenda, en ook een gelukkig nieuwjaar!

 4. 4 januari 2017 / 13:27

  Nog gefeliciteerd met jullie beider verjaardagen! Fijn dat jullie het zo gezellig hebben gehad met elkaar en de familie. Bij ons in de familie zijn er ook veel mensen jarig in december, dus ik weet hoe druk dat kan zijn in combinatie met de reguliere feestdagen. Toch vind ik het ook altijd weer gezellig, want zo wordt december echt een feestmaand. Nu moet ik weer een beetje afkicken ; –).

  Je schreef inderdaad over de teleurstelling rond Slovenië. Het lijkt me heel vervelend om zo’n beslissing te moeten nemen. Die briefjes van je man vind ik dan ook superlief: als iets niet opgelost kan worden is een liefdevolle arm om je heen zo fijn. Wat betreft je gezondheid hoop ik verder toch ook dat er in 2017 weer wat lichtpuntjes voor je mogen zijn.

  • Sofie
   Auteur
   4 januari 2017 / 13:39

   Dankjewel Josephine! Hihi, succes met afkicken hoor! Wij gaan nog even door met nog een nieuwjaarsfeest op de planning binnenkort…

 5. 4 januari 2017 / 21:30

  Wat ontzettend lief van je man, die Post-Its! Heerlijke momenten heb je hier opgesomd! December vind ik zelf ook altijd zo’n leuke maand, alhoewel ik me kan voorstellen dat het voor jou ook best zwaar was.

  • Sofie
   Auteur
   4 januari 2017 / 21:37

   Hihi ja, dat bedoelde ik met dat hij het van tijd tot tijd wel heeft, die romantiek 😉

 6. 5 januari 2017 / 15:19

  En nog gefeliciteerd met je verjaardag (beter laat dan nooit).

 7. 8 januari 2017 / 09:25

  Wat veel fijne momentjes heb je de afgelopen maand beleefd Sofie! En ik vind jullie lamp boven de tafel ook heel gaaf, haha!

  • Sofie
   Auteur
   8 januari 2017 / 11:08

   Haha dankjewel! We hebben ze nog niet zo lang, ik ben er ook blij mee! Ik kende je blog nog niet volgens mij, ik heb je gevolgd op bloglovin!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?