In mijn zoektocht naar groenere producten ben ik al heel wat groene shops tegengekomen. Ik vertelde eerder al over Pit&Pit, waar je vooral voeding kan kopen. Als je op zoek bent naar groene cosmetica aan voordelige prijzen, dan kan ik je alleen maar aanraden om verder te lezen. Dit is namelijk mijn Ecco Verde ervaring!

Wat is Ecco Verde?

Ecco Verde is een webshop met allerlei verzorgingsproducten, gaande van shampoo, zeep en huidverzorging tot make-up en haarstyling. Alles wat je kan bedenken aan cosmetica, zal je hier vinden. Alle 8800 producten zijn natuurlijk en lief voor het milieu. Ecco-Verde is gevestigd in Oostenrijk, en is onderdeel van een grotere groep webshops. Als bedrijf houden ze duurzaamheid en milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel.

Praktisch

Alle producten zijn ingedeeld in categorieën. Op elke productpagina zie je een beschrijving, een ingrediëntenlijst en de keurmerken die het product heeft verkregen. Ook reviews van andere klanten kan je lezen, maar daar moet je wel even je talenknobbel voor bovenhalen.

Vaak staan er kortingsprijzen vermeld wanneer je meerdere producten tegelijk koopt. Ook de verzendkosten verminderen naarmate je meer bestelt. Voor België en Nederland is de verzending gratis vanaf 42.95 €. Je kan je pakje tracken.

Bestellen kan zowel met als zonder account. Als je geen zin hebt in weer een keer inloggegevens aanmaken, dan hoeft dat ook niet. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden, waaronder kredietkaart en Paypal.

Leuk extraatje: bij elke bestelling kan je twee gratis staaltjes kiezen.

ecco verde ervaring
Staaltjes!

Mijn ervaring

Ik koop inmiddels al jaren bij Ecco Verde. Momenteel is het de shop waar ik bijna al onze verzorgingsproducten bestel: ik ben dus erg tevreden. De website werkt aangenaam, is fris en overzichtelijk. Veel producten zijn voordelig geprijsd en ik maak ook gebruik van het hoeveelheidsvoordeel.

Ik heb één keer de klantendienst nodig gehad, en daarmee verliep de communicatie vlot en vriendelijk. Het probleem dat ik had werd heel snel opgelost.

De levertijd is redelijk snel: officieel drie tot vijf werkdagen, maar vaak heb ik mijn pakje al na twee dagen in huis. De producten zijn erg goed verpakt. Eigenlijk hou ik niet van onnodige plastic verpakkingen. Is die bubbelplastic dan nodig? Ik weet het niet. Een keer maakte ik toch mee – toen de flacons los in de doos zaten – dat er een dekseltje gebroken was bij aankomst. Een deel van het product was toen ook uitgelopen. Zonde natuurlijk, dus misschien is er wel iets te zeggen voor die extra verpakking. Een kleine troost is dat er verschillende flesjes bij elkaar zitten en dat er niet voor elk product een aparte bescherming wordt gebruikt. Dingen die al in een doosje zitten, worden niet nog eens apart ingepakt, behalve als er een glazen flacon inzit.

Wel leuk is dat Ecco Verde voor de overige opvulling van 95 % van hun pakjes, in plaats van plastic schuimvlokken, biologische maïschips gebruikt.

ecco verde ervaring

Shoppen in het buitenland, is dat wel duurzaam?

Het liefst zou ik alles lokaal kopen. Ik koop dan wel producten die niet schadelijk zijn voor het milieu, door de afstand die ze moeten afleggen wordt de hele zaak weer wat minder groen. Waarom ik dan toch de meeste van mijn producten in het buitenland bestel? Naast het feit dat ik wilde vergroenen voor het milieu, is een tweede motivatie ook mijn gezondheid geweest. Ik kan gewoon veel beter tegen al deze natuurlijke producten en wil nooit meer overschakelen naar reguliere cosmetica.

Zoals ik al vertelde in het artikel over mijn inkomen, moeten we goed op ons budget passen. Ik heb heel veel vergeleken, maar mijn vaste cosmeticamerken kan ik bij ons niet vinden voor dezelfde prijs als bij deze shop. Sommige producten die ik koop, zijn in ons land niet verkrijgbaar. Om mijn aankoopgedrag dan toch bewust aan te pakken en onnodig vervoer te vermijden, zorg ik er altijd voor dat ik zoveel mogelijk producten bij dezelfde webshop bestel. Ik leg dan ook ineens een hele voorraad aan voor een paar maanden. En zo hoop ik dat het niet-lokale gegeven weer wat gecompenseerd wordt.

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

5 Comments

  1. Ik vind dit wel een heel goede tip. En dan nog blijft het EU, wat ik ook belangrijk vind! Verder, ik ben ook een fan van lokaal hoor, maar soms is het wel heel handig via een webshop!

    1. Ja, helaas zijn die natuurproducten niet zo goed verkrijgbaar bij de drogist in het dorp ;-). Ik bestel ook soms in Amerika maar nu bijna nooit meer. Naast de ecologische voetafdruk is het ook meer gedoe met invoerkosten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.