Ik had het eerder al beloofd, en hier is hij dan: mijn review van vegetarisch restaurant Greenway. Er zijn verschillende vestigingen in ons land, namelijk in Gent, Leuven, Brussel-Zuid en Antwerpen. Ik ging – al verschillende keren – langs bij Greenway Antwerpen op de Groenplaats en dit is mijn ervaring!

Wat is het?

De restaurants van Greenway richten zich op gezondheid, duurzaamheid en smakelijkheid. Alles wat je er kan eten is vegetarisch en er zijn ook diverse vegan opties. En wat, althans voor mij, nog meer goed nieuws is: je kan er ook glutenvrije gerechten eten. Bovendien zijn er ook suikervrije opties – wat dacht je van een Tao frisdrankje in plaats van het eeuwige flesje water als alternatief voor overgesuikerde dranken? Het standaard frisdrankengamma is hier niet te vinden, iets wat ik alleen maar toejuich.

greenway antwerpen

De kaart

Greenway heeft een vaste kaart waarop duidelijk staat aangegeven wat je bestelt. Als je iets optioneel vegan of glutenvrij kan krijgen, dan staat dat ook aangegeven. Handig!

Op het menu vind je onder andere salades, fingerfoods, burgers, wraps, lasagne en rijstcurry’s. Ook aan de zoetekauwen is gedacht want je kan diverse dessertjes bestellen. Toen ik er was hadden ze geen glutenvrij gebak, maar vorige week was er glutenvrije en suikervrije taart van Vegamuze in huis. Die heb ik nog niet kunnen proberen, maar ik hoop snel nog eens langs te kunnen gaan.

Naast het vaste aanbod van gerechten zijn er ook altijd extra suggesties te vinden in het restaurant zelf. Leuk weetje: er is ook huisgemaakte kefir te koop, per glas of per fles.

Hoe werkt het?

Het is de bedoeling om aan de toonbank te bestellen. Vervolgens mag je plaatsnemen en wordt je eten aan tafel gebracht. De vestiging in Antwerpen is cash-free, je kan dus alleen met de kaart betalen. Ik weet niet hoe dit zit bij de andere vestigingen, maar tegenwoordig lijkt me dit niet zo’n probleem.

Uithalen is ook mogelijk.

Greenway Antwerpen review
Eat good, feel great!

Wat vind ik ervan?

Het feit dat ik al een paar keer ben teruggekeerd zegt genoeg: ik vind Greenway top! Dat ik ergens kan binnenstappen en iets glutenvrij kan bestellen dat ook nog eens heerlijk smaakt: wauw. Mijn lief, die toch graag een stukje vlees eet, was ook tevreden. Vlees zal je hier echt niet missen.

Ik probeerde tot nu toe een spaghetti (ik nam de optie met glutenvrije pasta), de Red Pepper Burger (met glutenvrij broodje) en de Mediterraanse Potato Wedges met Italiaanse Aioli (glutenvrij en vegan). Mijn favoriet, met stip op één, zijn de beste potato wedges die ik ooit al proefde. De Aioli is vegan en TO DIE FOR. Opgepast: je hebt wel een enorme lookbek erna, maar het is het zo waard.

Ook de burger vond ik trouwens een topper: hij smaakte heerlijk met onder andere de rode paprika, rode ui en gegrilde groentjes. Mijn man at laatst de lasagne en die was ook heel erg lekker.

De porties zijn goed tot zeer royaal te noemen, en de prijzen vallen goed mee. Je proeft dat je een vers, kwaliteitsvol gerechtje op je bord krijgt. Voeg dat toe aan het duurzame kader en ik ben helemaal happy. Voor mij een aanrader!

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

5 Comments

  1. Deze Antwerpse hotspot ontdekte ik vorig weekend, maar ’t Stad heeft nog zoveel meer te bieden… Dat mocht ik vorig jaar ontdekken tijdens de jaarlijkse teambuilding met m’n collega’s. Toen deden we onder meer een culinaire wandeling in Antwerpen. Van een leuke ervaring gesproken!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.