In “beauty-blogland” ligt, omdat het merendeel van de bloggers vrouwen zijn, vaak de nadruk op vrouwelijke cosmetica. Toen wij pas begonnen met de overstap naar natuurlijke producten, nu zo’n vier jaar geleden, waren er dan ook niet heel veel mannelijke ervaringen met groene cosmetica te vinden.

Bepaalde dingen kunnen natuurlijk prima uniseks gebruikt worden. We gebruiken hier thuis dezelfde douchegel en hebben lang ook ons haar met dezelfde shampoo gewassen. Toch zijn er bij heel wat natuurlijke cosmeticamerken ook producten te vinden die speciaal op mannen gericht zijn. Vandaag laat ik jullie er twee zien: het scheerschuim en de after shave balsem uit het gamma Lavera Men Sensitiv

Men Sensitiv Gentle Shaving Foam

lavera men sensitiv scheren scheerschuim

Wat doet het? De PH-waarde van dit scheerschuim is volgens Lavera zo ontworpen dat de stoppeltjes zich optimaal positioneren voor het scheren. Aloe Vera, jojoba-olie, bamboe en kamille-extract zijn verzorgende ingrediënten die zorgen voor een milde scheerbeurt. De lijn is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid en zou roodheid en irritatie moeten voorkomen.

Ingrediënten: Water (Aqua), Sodium Palmitate, Potassium Stearate, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Glycerin, Coconut Acid, Myristic Acid, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Glyceryl Stearate SE, Alcohol*, Bambusa Arundinacea Leaf Extract*, Sea Salt (Maris Sal), Bisabolol, Hydrated Silica
*ingredients from certified organic agriculture

Eigenschappen? Het scheerschuim heeft het Natrue Label, is 100 procent natuurlijk en bevat biologische ingrediënten. Het is vegan en niet getest op dieren.

Gebruik? Je gebruikt het net zoals elk ander scheerschuim. De huid vochtig maken, droogdeppen en schuim aanbrengen. Vervolgens scheren zoals je gewoon bent. Het schuim is erg zuinig in gebruik, je hebt niet veel nodig per scheerbeurt. (Ok, iets minder zuinig is het wanneer ik stiekem ook mijn benen ermee scheer en mijn man zich afvraagt waarom zijn voorraad sneller opgaat dan normaal. Ssst ;-)). De geur van het scheerschuim is niet zo mijn ding. Maar hij blijft niet hangen. Ik krijg er geen migraine van, en als ik mijn benen ermee scheer transformeer ik niet opeens in een man.

Prijs? Hier betaal je bijvoorbeeld 6.95 € voor een flacon van 150 ml. Ook te koop bij natuurwinkels.

Men Sensitiv Calming After Shave Balm

lavera men sensitiv scheren after shave

Wat doet het? Deze after shave balsem is eigenlijk een combinatie van een after shave en een vochtinbrengende crème. Hij heeft hetzelfde doel als het scheerschuim, namelijk roodheid en irritatie voorkomen. Naast aloe vera, jojoba-olie, bamboe en kamille-extract zorgen hier ook nog olijfolie, zoethout en groene thee voor de verzorging. Verkoeling, hydratatie en verzachting in één: over tijdsbesparend gesproken.

Ingrediënten: Water (Aqua), Glycerin, Alcohol*, Glyceryl Stearate SE, Glyceryl Stearate Citrate, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Fragrance (Parfum)**, caprylic/Capric Triglyceride, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Bambusa Arundinacea Leaf Extract*, Sodium Cetearyl Sulfate, Tocopheryl Acetate, Hydrogenated Lecithin, Tocopherol, Camellia Oleifera Leaf Extract*, Potassium Cetyl Phosphate, Xanthan Gum, Dodecane, Dipotassium Glycyrrhizate, Bisabolol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Linalool**, Limonene**, Coumarin**, Citral**, Geraniol**, Citronellol**
*ingredients from certified organic agriculture
** natural essential oils

Eigenschappen? Deze balsem heeft het NaTrue label, is 100 procent natuurlijk en bevat biologische ingrediënten. Het product is vegan en niet getest op dieren.

Gebruik? Na het scheren: smeren. De crème smeert goed uit en wordt goed in de huid geabsorbeerd. Geen geplak! De mindere geur van het scheerschuim wordt hier goedgemaakt. De crème ruikt mild maar lekker fris, ietwat kruidig.

Prijs? Voor een tube van 50 ml betaal je hier 6.95 €. Ook te koop bij natuurwinkels.

Conclusie

Sinds de ontdekking van deze twee producten, wil mijn man niets anders meer. Vroeger had hij altijd een geïrriteerde huid na het scheren en ontstonden er soms rode bultjes. Sinds we overstapten op natuurcosmetica, en in het bijzonder op de scheerproducten van Lavera, is dat verleden tijd. De geur zit goed, ze zijn aangenaam in gebruik. Bovendien is de prijs ook nog lief voor ons budget. Wij blijven deze producten dus kopen.

Bewaren

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

2 Comments

  1. Dat klinkt als een fijn product! Ik vraag me inderdaad ook weleens af hoe het is om als man op natuurlijke producten over te stappen. Volgens mij is het nog best lastig om dan de juiste producten te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.