Het is dan wel heel koud buiten, binnen is het warm. Wij proefden vorig weekend dus toch lekker een ijsje. Het lag al even op ons te wachten in de vriezer, en we konden ons niet langer inhouden. Zondagmiddag kropen mijn man en ik dus gezellig onder een dekentje in de zetel, met een beker ijs en twee lepels in de aanslag. Vandaag deel ik ook met jullie mijn ervaring met dit gezonde(re) ijsje op basis van kokosmelk.

Abbot Kinney’s?

Ik vind het altijd leuk om het verhaal achter een product te leren kennen. Toen ik op de verpakking zag dat het in dit geval gaat om een Nederlands bedrijf, werd mijn nieuwsgierigheid nog meer geprikkeld. Het begon in 2014 met twee jonge kerels die startten met het eigenhandig maken van kokosyoghurt. Inmiddels is hun onderneming flink gegroeid en geautomatiseerd. Het assortiment werd uitgebreid met yoghurt op basis van amandelen en met het ijs waarover dit artikel eigenlijk gaat.

Bij Abbot Kinney’s zijn alle producten volledig plantaardig. Ze gebruiken zo weinig mogelijk ingrediënten (dat vind ik leuk!) en geen onnatuurlijke toevoegingen. Ook qua productie proberen ze alles zo duurzaam mogelijk te doen.

Abbot Kinney's Coco Frost
‘Enjoy real food’, dit ijsje past helemaal bij mij 🙂

Coco Frost: Yoghurtijs op basis van kokosmelk

Wat is het?

Coco Frost is ijs op basis van kokosyoghurt. Je kan kiezen uit de smaken naturel, aardbei en cacao. Je kan al raden waar mijn voorkeur naar uitging? Juist, de chocoladesmaak! Dit ijs is suikervrij (Let op: ik noem dit suikervrij omdat het vrij is van geraffineerde suikers. Er zit echter wel kokosbloesemsuiker in en dat is, hoewel een meer waardevolle en natuurlijke vorm, ook een suiker. Je kan het dus eigenlijk ‘geraffineerde suikervrij’ noemen.)

Dit ijs bevat geen dierlijke ingrediënten en is dus vegan.

Abbot Kinney's coco frost

Ingrediënten?

Kokosmelk* 70%, kokosbloesemsuiker*, cacao* 3%, verdikkingsmiddel (johannesbroodpitmeel*), yoghurtculturen (S. thermophilus, L. bulgaricus, L. acidophilus, B. lactis)
*Van biologische oorsprong

Kopen?

Wij kochten het bij Bioplanet. Helaas vonden we hier alleen een grote verpakking. Voor 400 ml betaal je iets meer dan 5 euro (dit is een berekend gokje: de exacte prijs ben ik vergeten bijhouden, sorry!). Voor meer verkooppunten kan je kijken op de officiële website.

Getest: wat vind ik ervan?

Abbot Kinney's Coco frost Frozen Yoghurt

En dan nu de voornaamste reden waarom ik dit product graag met jullie wil delen: vonden we het lekker? Wel, ja! De structuur van dit ijsje is echt heerlijk vol en romig. Het is snel genoeg lepelbaar (is dat een woord?). Wij waanden ons even filmsterren en aten gewoon met z’n tweeën uit de kartonnen beker. Ik heb dus geen idee of een bolletje goed te scheppen is zonder dat je het eerst te erg moet laten ontdooien. We waren het er in elk geval over eens dat een kleinere portie handiger zou zijn. Het ijs is best vullend te noemen. Achteraf bleek dat er ook een verpakking van 110 ml bestaat, maar dat ze die bij onze Bioplanet niet verkopen.

De smaak vonden wij lekker, maar als we konden kiezen zouden we hem toch iets minder zoet maken. De cacaovariant is gezoet met kokosbloesemsuiker en bevat 25 % suikers. Door dit hoge gehalte aan kokossuiker komt het karamelachtige daarvan meer naar voor dan de chocoladesmaak. De frissere toets van de yoghurt was wel duidelijk te proeven en dat compenseerde de zoete smaak dan weer.

Bij de smaken naturel en aardbei is agavesiroop gebruikt, en daar is het suikergehalte 19 %. Wellicht passen deze varianten qua zoetheid beter bij ons. Ik zet in elk geval dit kokosijs met aardbeismaak op mijn testverlanglijstje. Intussen droom ik alvast weg van zwoele zomeravonden met tropische temperaturen.

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

12 Comments

 1. Dat klinkt echt heel lekker! Wel een tikkeltje misleidend, dat ‘zonder suiker’. 😉 Maar het klinkt ideaal voor mensen met lactose-intollerantie.

  Gezellig dat jullie samen onder een dekentje kropen om ijs te eten. Romantisch! 🙂

  1. Klopt, het is meer in de volksmond suikervrij, het gaat om de geraffineerde suikers. Maar voor mij zijn deze vervangers wel een veel voedzamere keuze, je moet er gewoon ook niet mee overdrijven.

 2. Wat een heerlijke review! het ijs van Abbot Kinney’s staat al tijden op mijn verlanglijstje. De chocolade sla ik over maar ik ben wel extra nieuwsgierig geworden naar de aardbei variant. Yummm! Hebben jullie het ijs van Professor Grunschnabel ook al uitgetest? Daar ben ik ook heel erg benieuwd naar… Fijne zondag!

  1. Ik ben ook erg benieuwd nu naar de aardbei! In Professor Grunschnabel zit volgens mij gewone suiker, dat eet ik niet. Die zal ik dus niet proberen, hoewel ik het plantaardige ervan wel toejuich! Dankjewel, voor jou ook!

 3. mmm ik heb er ook zin van gekregen 🙂 Wat ik vooral leuk vind vanuit mijn academische achtergrond is dat ze de namen van de bacteriën in hun yoghurt cultuur vermelden, dat doen de meeste niet, interessant!

 4. Weet je wat ik doe, hmmmmm zo lekker…
  Bijvoorbeeld mango in stukje snijden en in de vriezer als ik dan ijs wil doe ik daar kokosmelk, of ongeklopte slagroom, of Griekse yoghurt of gewone melk. Staafmixer erop, klaar.
  Ik heb het ook met bananen gedaan en met frambozen maar t kan vast met veel meer. Beetje kokosschaafsel erbij als je wil. Probeer maar.

  1. Ik ben ook een fan van bananenijs van bevroren banaan 🙂 Maar ik geef toe dat ik soms geen zin heb om zelf aan de slag te gaan en dan is zo’n potje wel erg leuk en handig

 5. Klinkt goed! Ik heb zelf alleen wel zoiets, dat als ik dan ijs eet ik ook voor een goede échte slechte versie ga. Zoals Ben & Jerry’s bijvoorbeeld. En liever niet een variant waarbij ze doen alsof het heel gezond is terwijl er alsnog vrij veel suiker in zit, ook al is het kokosbloesemsuiker. Mocht je het ongezonde eten helemaal willen vermijden dan is dit misschien wel een hele lekkere optie 🙂

  1. Hmmm ja, ik kan er ergens wel inkomen. Vroeger deed ik dat ook. Maar ondanks het suikergehalte is dit ijs wel vrij van onnodige dubieuze toevoegingen, iets wat ik erg toejuich. Ik ben het wel met je eens dat het omwille van het suikergehalte niet onder “gezond product” valt: het is voor mij dan ook een traktatie voor af en toe, waarbij ik dan toch nog bewuster kies en ook let op dingen waar ik niet tegenkan (zoals gewone melk). Ik vermijd dus inderdaad echt de échte slechte versies 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.