Intussen zijn onze trouwfoto’s van de fotograaf binnen. Heel leuk natuurlijk, en ik weet dat sommigen onder jullie erg benieuwd zijn. Tijd voor een blik op onze twee prachtige dagen dus! Vandaag laat ik enkele foto’s zien van dag 1. We zijn toen voor de gemeente getrouwd en hebben daarna onze fotoshoot gehad. Afsluiten deden we met een gezellig diner in kleine familiekring.

Een blik op onze eerste trouwdag

Nadat mijn zus de avond ervoor bij mij thuis bleef slapen, was het zover. Eerst werd ik nog geschminkt door Kelly, een vriendin die ook een cursus als make-up artiest bij MUD afrondde. Na het aantrekken van de jurk bij mijn ouders thuis ging de bel: daar was Jense. We zouden elkaar voor het eerst zien in onze trouwkleding. Spannend!

We gingen met onze ouders, grootouders en broers en zussen te voet naar de gemeente. Die is maar een paar honderd meter van mijn ouderlijk huis verwijderd, dus dat was goed te doen. Het was een hele fijne, ontspannen wandeling. Toen we aan het gemeentehuis kwamen, zagen we dat er heel veel volk was komen opdagen: zo’n 65 blije gezichten stonden ons op te wachten. Wauw!

En toen was het zover: we waren officieel getrouwd. Na vele felicitaties en wat napraten vertrokken we voor de fotoshoot.

Voor het daarop aansluitende feest kozen we voor het koetshuis van Kasteel Den Brandt, in Wilrijk. Een aanrader, alles was dik in orde. Het eten was superlekker, de bediening erg vriendelijk. We hebben dan ook enorm genoten van dit gezellig samenzijn. ’s Avonds waren we uitgeteld maar supergelukkig!

Persoonlijke toets

Ook deze dag zat vol persoonlijke toetsen door allerlei DIY-projecten, of wat hadden jullie gedacht :-)?

Dit was ons ringendoosje dat ik maakte van een simpel natuurhouten fotokistje van de Action.

Voor de kinderen aan het gemeentehuis hadden we spekjes in hartvorm gekocht. Deze had ik voorzien van een gepersonaliseerd zakje, gemaakt met karton uit Action en doorzichtige stickers met onze namen erop.

De kousenband die je op één van de foto’s zag, heeft mijn mama zelf gemaakt. Ze gebruikte elastisch kant van bij Veritas en naaide er een blauw strikje en een bedeltje uit de familie aan vast. Something blue en something old, weet je wel. Als jullie het willen weten: mijn something borrowed was een broche van oma die ik aan mijn trouwboeket bevestigde. Voor something new moest ik niet veel moeite doen: mijn jurk, juwelen en schoenen waren allemaal nieuw.

De decoratie voor in de feestzaal maakten we zelf. Her en der waren de trouwfoto’s van onze grootouders en ouders neergezet. Bij wijze van verrassing had onze familie er ook al eentje van ons bij geplaatst, van eerder die dag.

Ik maakte ook een memorybox (gekocht in de Action). Naast onze uitnodigingen zie je een foto van onze verloving, een roosje dat ik gebruikte voor de decoratie van ons themafeest, en één van de papieren hartjes waarmee ons huis versierd was na het aanzoek.

Op tafel gebruikte ik mintgroen als accentkleur. De mintgroene kaarsenpotjes zijn gekocht bij Action. Voor de bloemen gebruikten we originele Weckpotten van een groottante, waarrond mijn mama een kanten lintje bevestigde. De boeketjes voor in deze potjes werden gemaakt door Intratuin.

De krijtbordjes waarop ik ons menu met krijtstift schreef, kwamen ook van bij Action.

Bij wijze van bedankje vulde ik glazen potjes (mini masonjars!) met suikerbonen, bevestigde er een metalen hartje aan en kleefde er een gepersonaliseerde sticker op. De naamkaartjes zijn gemaakt met karton van de Action. Ik printte de namen erop in ons lettertype, en versierde ze met zilverkleurig lint van Ava en plakparels van Action. (Ik beloof het: ik heb géén aandelen bij Action hoor.)

Een extra bedankje ging naar onze getuigen en ouders uit voor alle hulp: daarvoor personaliseerde ik een doosje Merci-chocolade met een eigen cover. Dat kan heel makkelijk (en gratis!) op hun website, wist je dat?

Tenslotte had ik voor ons bruidsmeisje nog een speciale verrassing. Ik wilde niet dat ze zich zou vervelen, als enige kind tussen al die volwassenen, dus ik vulde een zakje met wat bezigheden. Ik maakte als eerste zelf een kleur- en doeboekje met kleurplaten, doolhoven en ander leuks in een trouwthema.

Het tweede spelletje was een oud fototoestel van ons, waarbij ik een “ik zie, ik zie”-speurtocht bedacht. Alle items van op het kaartje moest ze met haar fototoestel vastleggen. Beide dingen waren een groot succes, en het was fantastisch om onze dag door haar ogen te zien op de foto’s.

Er is weer heel wat werk in al deze kleine dingen gekropen, maar ik deed het ontzettend graag. Het gewenste resultaat uiteindelijk samen zien (en complimentjes erover krijgen): het maakte me superblij!

Deel twee ook zien? Kom dan volgende week even kijken. Klik als je meer wil lezen over:

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

11 Comments

  1. Wauw, wat zagen jullie er prachtig uit! Het klinkt als een geweldige dag. En al die DIY-ideetjes…daar gaan mijn knutselhanden echt van jeuken. Zoveel leuke ideeën! Vooral die Merci-doos vind ik heel creatief.

  2. Wat ben jij een creatieve bij zeg! Zo’n mooie dingen die je die dag weer in elkaar hebt gestoken. Dat eerste deel van foto’s ziet er trouwens prachtig uit. Jullie zijn niet allen fotogeniek, maar hadden ook nog eens een fotograaf die zijn werk kent 🙂

  3. Wat ziet dat er allemaal leuk uit. Tof dat je ook zoveel zelf hebt gedaan. Ik zie nog helemaal in bruiloft – sferen, na de bruiloft van vorige week. Heerlijk!

  4. Prachtige foto’s van het eerste deel van jullie bruiloft! Wat staan jullie er mooi en gelukkig op. De mooiste foto vind ik die waar jouw man je optilt, met landhuis op de achtergrond. Hoe romantisch! Ik ben benieuwd naar de volgende foto’s.

    Wat leuk dat jullie zo veel van de aankleding zelf hebben gedaan. Het ziet er heel professioneel uit – en dan is het toch extra leuk als het persoonlijk is gedaan. Ook mijn complimenten voor je kousenband, dat vind ik een heel mooi en persoonlijk detail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.