Deel twee van onze trouwfoto’s, joepie! Over de tweede dag van ons huwelijk heb ik al eerder geschreven (voor een overzicht, zie onderaan dit artikel). Ik liet onder andere al zien hoe ik de uitnodigingen maakte, en allerlei DIY-projecten voor ons thema. Natuurlijk was het allerleukste gewoon het beleven van onze ceremonie en het feest. Kijk je mee?

Persoonlijke ceremonie

Dag twee begon met onze persoonlijke ceremonie. Aan een goede vriend vroegen we om onze teksten voor te lezen en het geheel wat te begeleiden. We deden dus geen kerkelijke viering, maar maakten er een superpersoonlijk moment van. Enkel onze gezinnen, tantes en nonkels en een paar goede vrienden waren hierbij, zodat het een heel intiem moment werd.

Voor de decoratie bakenden we het begin van het gangpad af met witte decoratietakken van Ikea. Daaraan maakte ik foam roosjes van Action vast. Vooraan gebruikte ik enkele oude veilingkisten als blikvanger. Daarin werden plantjes en kaarsjes geplaatst, maar ook de trouwfoto’s van onze ouders en grootouders. Als leestafeltje gebruikte ik een cd-meubel uit de kringloopwinkel. Dit kleedde ik aan met stof, jute en foam rozen. De jute kwam ook terug aan onze stoelen en rond de planten aan het gangpad.

Onze ceremonie begon met een traditionele binnenkomst. Mijn man kwam aan de arm van zijn moeder, ik met mijn vader. Ons bruidsmeisje Olivia mocht nu ook met bloemblaadjes strooien.

Ik had als bloemenmandje een metalen windlicht/emmertje versierd met enkele roosjes en lint. De blaadjes die ze strooide, waren vermengd met de hartjes die mijn lief ook gebruikte bij zijn aanzoek. Dezelfde mix lag ook in zakjes op de stoelen van onze gasten, zodat ze die op het eind over ons konden strooien.

Onze broers en zussen en mijn schoonvader brachten elk een tekst. Die hadden ze zelf geschreven en wij wisten nog niet wat er zou komen. Dat was dus verrassend, grappig en ontroerend. Vervolgens werd ons verhaal verteld. Van hoe alles begon tot een dronken en dus ook vergeten aanzoek: alles kwam aan bod. (Gelukkig deed meneer dat aanzoek nog eens over op een meer romantische manier, by the way!)

Na het lezen van onze eigen geloften voor mekaar – die we uitprintten op plantbaar papier, bij wijze van groene toets – was het tijd voor een tweede ja-woord. We werden dus voor de tweede keer getrouwd, maar dan nu met iets meer humor.

Het was een prachtige ceremonie, die we ons niet anders hadden kunnen wensen.

En dan… feesten!

Eens we een welkomstdrankje en het ontvangen van de andere gasten achter de kiezen hadden, was het tijd voor ons om de zaal officieel als man en vrouw binnen te komen. We verrasten familie en vrienden door met gekke zonnebrillen de zaal binnen te dansen.

Niemand had dit verwacht, en het zou niet de laatste verrassing van de avond zijn. Daar schreef ik eerder al over!

Op een spectaculair dessertenbuffet volgde onze openingsdans, en toen… barstte het feest los.

Onze soundtrack:

Binnengaan ceremonie: Metallica S&M – The Ecstasy of Gold

Buitengaan ceremonie: Efteling Soundtrack – Indische Waterlelies

Binnenkomst feestzaal: The Darkness – I Believe in a Thing Called Love

Openingsdans: Scorpions – Still Loving You

Klik als je meer wil lezen over:

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

20 Comments

 1. Prachtig Huwelijk!
  Zo te zien heb je er heel veel werk aan gehad. Je ziet er zo stralend uit Sofie. Dat is altijd zo misleidend toch? Men denkt dan ook dat het gewoon goed met je gaat. Maar ja…dat buitenkantje hè? Maar voor een trouwfeest is dit natuurlijk ook een echte meevaller, want je staat prachtig op de trouwfoto’s.
  Daarna is het oplappen toch?
  Ik ken het, bij mij was dit ook het geval met de trouw van onze dochter. Die dag lukte het me er helemaal van te genieten.
  Maar wat niemand ziet is dat je daarna een week moet bijkomen. Ook dát is Lyme!
  Mar

  1. Hé Mar, leuk om van je te horen! Ik was al benieuwd naar de trouw van je dochter 🙂
   Herkenbaar ja, de foto’s zeggen niet alles… Maar laten wel iemand zien die op dat moment (en achteraf ook hoor) heel gelukkig is. Helaas had ik op alle foto’s ook veel klachten… Maar misschien maar goed dat die niet te zien zijn!

 2. Wat superstijlvol. Volgens mij hebben jullie een prachtige dag gehad. Wat een stralend stelletje op de foto’s. Ben je inmiddels weer een beetje bijgekomen? Heb je toch kunnen nagenieten. Lieve groet x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.