Tegenwoordig volg ik zo veel blogs in verschillende categorieën dat ik soms het overzicht een beetje kwijtraak. Ik ga dus wat lijstjes maken. Wie weet leren jullie zo weer een nieuwe leuke blogger kennen!

Het opstellen van het lijstje van vandaag doet me een beetje denken aan de beginperiode van mijn blog. Toen hadden we een netwerkje van bloggers met allemaal dezelfde diagnose. De meesten zijn intussen gestopt. Omdat ik toen zo veel steun en herkenning haalde uit die verhalen van lotgenoten, deel ik een hoop moedige (Nederlandstalige) bloggers met Lyme.

Actieve bloggers met Lyme (laatste bericht in 2017)

Berdien van By Bird

Berdien, die ken je misschien wel. Ik bewonder het feit dat ze haar krachten steekt in activisme en awareness. Ze kwam met haar mooie koppie al op tv, schreef blogs over lyme voor kranten en tijdschriften en is de drijvende kracht achter de zeer succesvolle benefiet Lopen Voor Lyme in Nederland. Haar schrijfstijl is ge-wel-dig. Ik moet altijd lachen om haar heerlijke humor.

Lisanne van Lisanneleeft

Moet ik Lisanne nog introduceren? Ze heeft een succesvolle blog die tegelijk ook haar werk is. Lisanne schrijft vooral over mind- en lifestyle en richt zich op dingen waar je blij van wordt. Af en toe geeft ze ook een update over haar leven met Lyme. Ze is niet bang om haar masker af te zetten en deelt ook de slechte momenten op haar social media. Zo krijgen buitenstaanders een veel beter beeld van wat leven met Lyme is. Top!

Emily van Emily Lotus

Ook Emily’s blog volg ik al een hele tijd. Lyme werd bij haar nog maar vorig jaar vastgesteld, maar ze is al veel langer ziek. Emily is nog niet zo lang bezig met haar behandeling, en ik herken veel van haar verhalen van toen ik op dat punt stond. Het is een zware en onzekere strijd!

Lauri van Little Notes

Lauri blogt al heel wat jaren. Ze deelt zowel schrijfsels over haar leven met Lyme als recepten, DIY’s en interieurdingen. Ze heeft ook altijd oog voor de lichtpuntjes in het leven, en dat spreekt me wel aan.

Nina van Moe zijn is zooo…

Nina schrijft over haar zoektocht om haar gezondheid terug te winnen. Naast persoonlijke verhalen deelt ze heel veel informatie en tips over gezondheid.

Andrea van Veganblisslove

De naam van Andrea’s blog zegt het zelf: ze is een vegan die zich bezighoudt met spiritualiteit en positiviteit. Op Veganblisslove lees je vooral artikels over plantaardige voeding (veel recepten!), yoga en gezondheid.

Charelle van The Scent of Cinnamon

Charelle schrijft op haar blog over allerlei dingen die te maken hebben met gezondheid en geluk, gaande van recepten (glutenvrij en vegan) tot artikels over spiritualiteit en mindfulness.

Marly van Daily Spoonie

Daily Spoonie is een blog die bijgehouden wordt door verschillende meiden met een chronische ziekte. Marly is één van hen, en zij heeft ook de diagnose Lyme. Die kreeg ze pas na een hele zoektocht en een resem andere diagnoses die de revue passeerden. Herkenbaar!

Katrijn van PureFoodKate

Door voedselintoleranties ging Katrijn zich richten op gezonde voeding. Het werd een passie voor haar en om die te delen startte ze haar blog, waar je vooral recepten kan vinden. Die zijn glutenvrij en suikervrij, dus dat vind ik leuk.

Annelies van Annelies geeft niet op

Ze is momenteel volgens mij gewoon te ziek om haar blog zelf bij te werken, maar op haar Facebookpagina komen er wel regelmatig persoonlijke verhalen online. Annelies gaat door een moeilijke periode maar verliest toch haar strijdlust niet. Ze vecht voor zichzelf én voor medepatiënten door awareness te willen creëren. Knap!

Andreas van A Dutch Man’s Life

Edit: ik ontdekte op Twitter nog een extra lymeblog! Andreas werd ziek op zijn dertiende en is inmiddels 28: qua leeftijd en moment van ziek worden liggen we dus niet ver uit elkaar. Hij blogt over zijn leven met Lyme, maar ook over zijn andere passies zoals koken.

Anke van Brave Biscuit

Edit: de lymeblogs blijven zich maar aandienen. Ik ontdekte nu ook nog Brave Biscuit. Anke ontdekte net als ik pas na tien jaar dat ze eigenlijk Lyme heeft. Op haar blog schrijft ze over haar gezondheid, en deelt ze recepten. Leuke ontdekking!

En ook nog…

Bianca van Leven met chronische lyme en co-infectie

Minder actief (laatste bericht uit 2016)

Soms houdt het ziek zijn je gewoon tegen, terwijl je toch graag zou schrijven. Omdat ik zelf ook periodes had waar er maar weinig updates online kwamen, wil ik deze blogs toch ook vermelden:

Karen van Gewoon Karen

Marleen van Lymeleven

Charlie van CharliePoortvliet.nl

Annelies van Anneleis.be

Marielle van Lymelights

Aimee van Doe het on-mogelijke

Ben ik nog een blog vergeten? Laat het weten in de comments!

Bron afbeeldingen: Unsplash

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

22 Comments

 1. Wat goed dat je hier aandacht aanbesteedt. Ik vind het eigenlijk best schrikken dat er zo veel mensen lyme hebben. Dat wist ik natuurlijk eigenlijk wel, maar zo’n rij namen van mensen die zich er doorheen moeten knokken is toch best wel een duidelijke boodschap. Ik vind het dan ook knap dat deze mensen de kracht vinden om erover te bloggen. En jij ook! 🙂

  1. Ik schrok ook wel dat het lijstje zo lang werd, moet ik toegeven. En dan zijn er nog heel veel lymies die een blog hadden en inmiddels al heel lang niet meer posten. Dan vraag ik me af hoe het nu met hen gaat… Dankjewel voor het complimentje 😉

 2. Super dit lijstje. Ik heb zelf geen Lyme maar wel andere chronische gezondheidsklachten en vind het dus fijn om berichten van andere mensen met chronische ziektes te lezen.

  1. Dat begrijp ik, Astrid, ik vind het zelf ook altijd fijn om herkenning te vinden. En daarvoor heb je ook helemaal niet dezelfde diagnose nodig… Wie weet kan ik jouw blog aan een volgend lijstje toevoegen 😉

  1. Dankjewel Geertrui! Ik schrok ook toen ik het lijstje maakte dat het er toch zoveel waren. En dat zijn dan alleen nog maar de bloggers met Lyme die ik volg, ik heb nog veel meer chronische ziektes in mijn bloglovin’ lijst!

 3. Wat ontzettend leuk dat je de leukste bloggers met Lyme hebt verzameld. Ik vind het zo dapper van elk van deze meiden om ondanks hun ziekte of misschien juist dankzij hun ziekte een blog te beginnen. Het is mooi om zo een beetje van je af te kunnen schrijven. Alleen Lisannes blog kende ik nog, maar ik ga eens naar de andere blogs kijken.

 4. Heel handig dit lijstje! Ik volg er al een aantal van. Ga zeker ook even een kijkje nemen op de blogs van de rest.
  Ik blog zelf ook over Lyme en gezonde voeding, dus mij mag je ook toevoegen aan je lijstje😊 ( ben de laatste maanden alleen een stukkie minder actief)

 5. Wat goed dat je een lijstje met andere “lyme-bloggers” deelt op je pagina! Zelf geen lyme maar wel chronisch ziek, & vind het toch altijd wel ‘leuk’ om de verhalen van andere te lezen die in ongeveer hetzelfde schuitje zitten!

  1. Dat vind ik ook. Het kan deugd doen om te merken dat anderen met dezelfde dingen strugglen. Niet leuk natuurlijk dat die anderen dan ook ziek zijn, maar we snappen elkaar ;-). Ik ga je blog checken!

  1. Eigenlijk wel… Wel fijn dat zo veel mensen hun verhaal delen. Maar vreselijk dat er zo veel van die verhalen zijn: de bloggers zijn natuurlijk nog maar het topje van de ijsberg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.