Groene shop: Het Natuurhuis

Het Natuurhuis ervaring

Wie mijn schrijfsels op de voet volgt, had het al door vanwege de regelmatige verwijzingen. Het Natuurhuis is één van mijn vaste shopadresjes als het gaat om biovoeding. Ook cosmetica koop ik hier wel eens, zoals onlangs nog de lavendelzeep van De Traay. Vorig jaar opende een derde vestiging in het Antwerpse. Nu ik ook dit plekje met eigen ogen heb kunnen bewonderen, is het tijd om deze groene shop te vereeuwigen op mijn blog.

Wat is Het Natuurhuis?

Het Natuurhuis is een familiebedrijf en heeft er al een hele geschiedenis opzitten. Het concept startte in 1977 in de vorm van een klein dieetwinkeltje in Merksem. Sindsdien is de winkel daar enorm uitgebreid en verschillende keren verhuisd. Pas in 2005 ging de vestiging in de Antwerpse binnenstad open. Vorig jaar tenslotte kwam daar nog de locatie in Antwerpen-Zuid bij.

Mijn ervaring met Het Natuurhuis

Het Natuurhuis was voor mij de eerste plek waar ik terecht kon toen in 2004 mijn eetpatroon moest worden aangepast. Ik mocht geen gluten of suiker meer eten en had nog allerlei andere intoleranties. Vandaag de dag vind je in elke supermarkt wel een dieetafdeling en de glutenvrije webshops zijn ook als paddenstoelen uit de grond geschoten.

Toen was dat helemaal niet zo vanzelfsprekend: de meeste mensen hadden nog nooit van glutenvrije voeding gehoord. En het suikervrije aanbod beperkte zich tot toxische vervangers zoals aspartaam. Bij het Natuurhuis vond ik dingen die ik wel mocht eten, en dat was een openbaring.

Het Natuurhuis ervaring

Zelfs al kom ik er al jaren, elke keer als ik de winkel binnenstap word ik blij. De geur alleen al: het ruikt er zo heerlijk kruidig. Het grote aanbod kan mij telkens inspireren om nieuwe dingen uit te proberen. Er is altijd wel iets te ontdekken. Momenteel koop ik er vooral enkele vaste producten: chocolade, glutenvrije broodjes, noten in bulk en héél af en toe koekjes of frisdrank (Yep, dat bestaat ook zonder suiker!).

De nieuwste vestiging op het Zuid heeft een andere sfeer dan de andere. Dat ligt vooral aan de indeling en aankleding van de ruimte. Ik krijg hier een meer open en licht gevoel. Er is een industriële touch te zien, maar het gebruik van natuurlijke houttinten maakt het geheel weer wat warmer.

Assortiment

Het Natuurhuis heeft een zeer uitgebreid assortiment, en dat is in alle drie de vestigingen het geval. Vaak vind ik hier net datgene wat ik bij andere biowinkels mis. Het toeval wilde wel dat bij mijn bezoekje in de Verlatstraat de dingen op mijn boodschappenlijstje net niet op voorraad waren. Gelukkig kan ik altijd wel slagen in Merksem. Ik ben niet helemaal zeker, maar volgens mij is dat de grootste locatie van de drie.

Naast allerlei kruidenierswaren, verse groenten en fruit en een beperkter aanbod vlees, vind je hier veel vegetarische en vegan producten. Ook de glutenvrije rayon stelt niet teleur. Wat ik in andere biosupermarkten nog nooit heb gespot, kom ik hier wel tegen: glutenvrije koekjes die ook nog suikervrij zijn (Tip: check het merk Werz!). In de verstoog wacht allerlei lekkers voor als je zelf niet zoveel zin hebt om te koken.

Mijn voornemen voor minder afval kan ik hier alvast een stukje waarmaken. Er worden namelijk herbruikbare groententassen verkocht, én je kan heel wat granen, noten en gedroogde vruchten verpakkingsvrij krijgen.

Het Natuurhuis ervaring

Ook de non-foodafdeling is best uitgebreid te noemen. Je scoort hier natuurcosmetica in alle vormen en maten, maar ook huishoudproducten en zelfs eco-friendly speelgoed.

Leuke extra’s

En dat is nog niet alles: in de winkel in Antwerpen-centrum kan je terecht in het schoonheidssalon en bij de natuurkapper. De recent geopende bio-bistro ligt achter de hoek. Die ga ik binnenkort zeker eens uittesten! Jullie kunnen dus een verslag verwachten.

Adressen

Natuurhuis Merksem: Eethuisstraat 130, 2170 Merksem
Natuurhuis Antwerpen-centrum: Otto Veniusstraat 29, 2000 Antwerpen
Natuurhuis Antwerpen-Zuid: Verlatstraat 9, 2000 Antwerpen
Bio-bistro Natuurkost: Hopland 46, 2000 Antwerpen

Kende jij deze winkel al?

Update: helaas is de vestiging in Antwerpen-Zuid gesloten. 

Bewaren

Bewaren

Deel:

18 Reacties

 1. 10 februari 2017 / 08:24

  In die in Antwerpen kom ik ook af en toe. Al denk ik dat dat intussen al geleden is van toen de CaffΓ¨nation daar nog om de hoek zat. Ik heb nu een Origino in de buurt, dat is ook een leuke. πŸ™‚

  • Sofie
   Auteur
   10 februari 2017 / 10:45

   Origino ken ik niet, maar volgens mij ben ik er ooit toevallig eens voorbij gereden in Berchem. Ze hebben ook wel veel vestigingen zeg! Bedankt voor de tip πŸ™‚

 2. 10 februari 2017 / 08:38

  Nee, deze winkel kende ik nog niet. Ik vrees dat we die in Nederland niet hebben. Het ziet er echt uit als een prettige plek om te winkelen! En die herbruikbare groententassen klinken als een heel goed idee, die heb ik hier nog niet gezien.

  • Sofie
   Auteur
   10 februari 2017 / 10:44

   In Nederland zijn er inderdaad geen vestigingen. Jullie hebben dan weer de Ekoplaza die wij niet hebben πŸ™‚ Die tassen wil ik inderdaad ook kopen, ze staan op mijn wishlist!

 3. 10 februari 2017 / 09:56

  Die in de Otto Veniusstraat is mijn vaste biowinkel. Ik kom er niet zo heel vaak, omdat ik er vooral houdbare producten koop en ik niet te vaak boodschappen wil doen. Alleen, telkens als ik er ben is er wel minimaal 1 ding van mijn boodschappenlijstje niet voorradig. Niet handig, als je er speciaal voor gaat. Het is wel wat beter dan een paar jaar geleden, maar ik ben toch niet zo heel enthousiast over hun manier van voorraden beheren…

  • Sofie
   Auteur
   10 februari 2017 / 10:43

   Bij mij is het inderdaad ook een plekje om voorraad in te slaan omdat ik niet echt in de buurt woon. Wat vervelend dat er zo vaak iets niet voorradig is van jouw lijstje. Ik heb dit probleem ook wel eens, maar als we naar Merksem gaan zo goed als nooit. Als het voorvalt (meestal bij bepaalde glutenvrije broodjes) blijkt vaak dat de producent niet leverde. Dat vind ik ook wel jammer dan, omdat je speciaal de trip hebt gemaakt.

 4. 10 februari 2017 / 11:42

  Dit ziet er super leuk Γ©n super fijn uit! Ik weet dat in Nederland ook wel zulk soort winkels zijn, maar die zitten dan weer vaak in een grote stad waar ik niet snel kom. Van mij mogen er veel meer van zulke winkels komen! πŸ™‚

  • Sofie
   Auteur
   10 februari 2017 / 11:56

   Van mij ook! Ik woon ook in een dorp en ben voor deze bezoekjes afhankelijk van mijn man die dan met de auto rijdt πŸ˜‰

 5. 10 februari 2017 / 13:07

  Dit mis ik dus echt in Maastricht. Hier is het allemaal nog niet zo ‘groen’ helaas, terwijl zo een winkel echt een uitkomst zou zijn. Toen ik in Nijmegen woonde stikte het er van dit soort winkel en drie keer raden waar ik elke week te vinden was πŸ˜‰

  • Sofie
   Auteur
   10 februari 2017 / 18:14

   Heel begrijpelijk, ik zou er ook wel eentje meer in mijn buurt willen!

 6. Peeters Karine
  10 februari 2017 / 15:18

  Ik koop regelmatig in Merksem, boekweitcrackers zonder suiker of zout, confituur met fruitsuikers, boekweitmeel, thee, haarkleur, tandpasta enz. Af en toe ook verse rauwkost (sla) maar ik vraag mij af hoe je die best kan bewaren zodat de versheid en het krokante aspect bewaard blijven. In de ijskast lukt het me niet.

  • Sofie
   Auteur
   10 februari 2017 / 18:16

   Veel van die producten klinken me bekend in de oren πŸ™‚ Om sla te bewaren heb ik eigenlijk geen speciale tips, ik leg de mijne in de groentenlade van de koelkast maar eet hem ook wel binnen de twee dagen op.

 7. Mel
  10 februari 2017 / 22:52

  Dat ziet er inderdaad een toffe winkel uit! Spring ik eens binnen als ik nog eens in de buurt ben… Heb je een aantal glutenvrije webshops die je kan aanbevelen?

 8. 11 februari 2017 / 08:31

  Dat klinkt echt als een hele fijne winkel en het ziet er ook zo mooi uit! Zo te horen kun je er echt van alles vinden πŸ™‚

  • Sofie
   Auteur
   11 februari 2017 / 09:14

   Ik vind de winkels ook best gezellig ondanks dat ze groot zijn. Je kan er inderdaad alles wel vinden denk ik!

 9. Baeten Hilde
  18 juni 2018 / 19:10

  Ik vind het Natuurhuis geweldig! Mooi aanbod, veel keuze en heel vriendelijk personeel! Ook Natuurkost is een echte aanrader: super lekker, (h)eerlijke produkten ,een geweldig goede kokkin en enorm vriendelijk personeel…..Wat kan een mens meer wensen? Een meerwaarde in Antwerpen! I love iT!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?