De vorige keren kreeg ik hele leuke reacties op mijn maandoverzichten. Ik moet toegeven dat ik ook altijd geniet van de fotodagboekjes bij andere bloggers. Dus ik denk dat ik er maar een vaste rubriek van maak. Vandaag het overzicht van januari. Niet veel spectaculaire gebeurtenissen de afgelopen maand, maar toch enkele die een vermelding verdienen!

Gezellig thuis nieuwjaar vieren

nieuwjaar lightbox

Het is al een paar jaar een traditie. Oudejaarsavond vieren we gezellig onder ons tweetjes met een avond qualitytime. We gourmetten en eten opzettelijk maar de helft op. Zo kunnen we ons feestje op 1 januari nog eens over doen. Genieten! Deze lightbox kreeg ik van een vriendin voor mijn verjaardag. Ik moest op het moment van deze foto alleen nog leren om de hashtag om te draaien, haha.

Naar het concert van Clouseau

clouseau danst

Een bijzonder uitje was dit. Meestal leef ik qua grotere activiteiten een beetje in functie van anderen. Om te voldoen aan verplichtingen, zet ik mijn eigen dingen vaak opzij. Deze keer legde ik iets groots vast dat ik zelf graag wilde doen. Met het plannen van dit concert koos ik dus voor een keer echt voor mezelf. Het was een geweldige avond. Toch weet ik niet of ik hem nog snel zal herhalen. Ik had namelijk de hele week erna erg veel pijn. Maar ik ben dankbaar dat het is gelukt, en heb er weer een mooie herinnering bij.

Gesneeuwd!

sneeuw

Het had gesneeuwd! Ik ben eigenlijk niet zo’n wintermens. Ik hou niet van de koude. Voor mij kan de zomer (of op zijn minst al de lente) niet snel genoeg komen. Maar zo één keertje die sneeuw: dat is toch wel mooi. Ik maakte een verwarmende glühwein en genoot van het wintertafereel.

Wandelen

zonsondergang

Ik heb mijn best gedaan om weer wat te wandelen. Winkelen telt ook als wandelen, dus dat deed ik. Maar ik wandelde ook gewoon om het wandelen zelf. Op een avond zag ik deze prachtige zonsondergang. Wauw! Oh ja, ik heb ook een keer gefietst. Ik had meteen de smaak weer te pakken. Dat wil ik dus weer vaker doen binnenkort.

Huis verder inrichten

woonkamer interieur

We wonen hier intussen al wel meer dan een jaar, maar ons huis is nog lang niet ingericht. Beetje bij beetje zoeken we verder naar de dingen die we nog nodig hebben. Op mijn verlanglijstje stond nog een grote plant voor in de woonkamer. We kochten deze palm, en ik ben er superblij mee. Hij kleedt de ruimte meteen wat meer aan. Intussen hebben we ook een salon besteld en hebben we verlichting gekocht. Ik ben benieuwd naar hoe dat er allemaal gaat uitzien. Jij ook? Als alles ooit af is, dan maak ik misschien wel een fotoverslag!

Planckendael – zonder rolstoel –

Na een afspraak bij de dokter reden we nog even langs Planckendael. Het was een ijskoude en bewolkte dag, en dat maakte dat we het park letterlijk voor ons alleen hadden. Omdat ik graag zelf wilde wandelen, hebben we niet het hele park kunnen doen. Maar dat geeft niet, omdat we een abonnement hebben. We kunnen teruggaan wanneer we willen. Het was fantastisch om de dieren voor onszelf te hebben en konden echt de tijd nemen om ze uitgebreid gade te slaan. Ik vond dit de mooiste dag van de hele maand.

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

19 Comments

  1. We hebben de pot ineens ook op de groei gekocht, haha. Hij is veel ruimer dan de plant nu maar bij het verpotten over een paar jaar moeten we dan niet weer een nieuwe kopen.

 1. Leuke blog hoor Sofie. Ja foto’s zeggen vaak meer dan woorden. hahaha! Jullie hebben een hele leuke moderne inrichting. Het leuke is juist als de inrichting nog niet af is. Dan laat je altijd ruimte over om nog te wensen.
  Ook kan je blijven genieten als er weer iets wordt aangeschaft.
  Wij zijn dit jaar al 45 jaar getrouwd, en nog zijn we niet klaar. Maar de smaak veranderd ook hoor! We gaan mee met de tijd! We hebben jonge dochters tussen de 20 en de 40 dus die inspireren ons ook.
  Maar het blijft bij ons altijd een ouderlijk huis waar ze zich helemaal happy en vertrouwd voelen als ze komen. Dat vinden wij het belangrijkste van het “THUIS KOMEN”!
  Dus maak het gezellig zodat het helemaal jullie plekje gaat worden, en je huis een thuis wordt.

  Mar

  1. Hoi Mar. Leuk dat je onze inrichting modern noemt. Hiervoor waren we redelijk landelijk qua stijl en we zijn het nu allemaal wat aan het moderniseren en opfrissen. We hebben nu een beetje een mix van landelijk en moderner en industrieel en scandinavisch, haha. Smaken veranderen inderdaad 😉
   Ik geniet er ook wel van ja, om niet alles ineens te kopen en rustig na te denken wat we willen. We lopen meestal ook heel wat winkels af voor we echt een aankoop doen. Soms denk ik wel dat ik wou dat het al af was omdat dat natuurlijk ook veel energie kost. Maar er is eigenlijk geen haast bij hé. Wat mooi dat jullie zo lang getrouwd zijn en nog steeds jullie plekje met liefde inrichten.

 2. Heel fijn die maand. Prachtige momenten ook: kiezen voor iets leuks voor jezelf, Plankendael zonder rolstoel, … wij wonen hier anderhalf jaar en het is ook nog helemaal niet klaar. En dat is doodnormaal 🙂

 3. Wat mooi om te horen dat je zonder rolstoel een fijne dag in het dierenpark hebt beleefd! En een mooi vooruitzicht dat je altijd nog eens terug kunt gaan! Ook daarnaast klinkt het als een maand met veel mooie momenten. Wat ziet jullie huis er trouwens mooi ingericht uit!

 4. Wat leuk dat jullie een abonnement hebben bij Planckendael. Ik wil er ook graag nog een keer heen! En fijn dat je naar Clouseau kon. Heb hen ook ooit een keer gezien en dat is toch echt een feest hé? 🙂

 5. Wat leuk dat jullie een abonnement hebben bij Planckendael. Ik wil er ook graag nog een keer heen! En fijn dat je naar Clouseau kon. Heb hen ook ooit een keer gezien en dat is toch echt een feest hé? 🙂 Planten doen echt zoveel voor een interieur. Dat van jullie ziet ook heel mooi uit. Die lampdingetjes bijvoorbeeld. Supertof! Ik kijk daar ook al naar uit, dat ik later m’n eigen huisje kan intrichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.