Alweer een maand voorbij. Ze is gevlogen, maar ik vind het eigenlijk wel leuk dat februari zo kort is. Dan is het sneller maart, en in maart is de winter zo goed als voorbij. Ik ben echt meer een lente- en zomermens. Dus hoera voor binnenkort weer lang in de tuin kunnen zitten, buitengaan zonder drie truien en een dikke jas en nog meer goesting om te wandelen! Mijn februari bestond vooral uit veel praktische dingen uitzoeken voor mijn blog, maar we deden ook een hele mooie uitstap. Lees je mee?

Oppasdag: baby Julie

Mijn nicht en haar vriend verhuisden. Daar kon ik niet echt mee helpen, want meubels en dozen dragen: dat is nog niet aan de orde hier. Wat ik wel kon doen, was de zorg voor hun dochtertje even uit handen nemen. Ik paste dus een dagje op mijn superschattige achternichtje Julie.

Ze is negen maanden oud, geniet van lekkere papjes en kruipt nieuwsgierig rond. Oh ja, ze vindt het ook geweldig leuk om bladeren van planten af te trekken. Hihi. We speelden dat het een lieve lust was en maakten een wandeling met de buggy. Wat een fijne dag met zo’n vrolijk meisje!

Visitekaartjes voor mijn blog

Yesss, het stond al lang op mijn to-do lijstje en nu heb ik ze dan: visitekaartjes. Ik had nog een tegoedcode bij Smartphoto en besloot ze hiervoor te gebruiken. Soms kom je op interessante plekken, ontmoet je iemand en komt je blog ter sprake. Het is al gebeurd dat mensen mij dan hun kaartje gaven. Vanaf nu kan ik in zo’n geval mijn eigen kaartje ook overhandigen. Ik ben helemaal blij met het resultaat!

Wandelen naar de bibliotheek

Het is de laatste maanden echt een gewoonte aan het worden, mijn wandelingetjes in de buurt. Als ik er een doel aan kan koppelen is het helemaal fijn, zoals toen ik voor het eerst zelfstandig naar de buurtwinkel kon gaan.

Op een eerdere random middag in februari ging ik naar de bibliotheek. Onderweg liep ik per ongeluk een bouwwerf op. In de “omleiding” (ja, ik was wel te voet, maar hoe noem je dat anders?) had ik een bochtje te vroeg genomen. Vrolijk neuriรซnd liep ik met mijn laarsjes steeds verder in de modder. Ik vond al dat die ene kraanman zo raar in mijn richting stond te kijken… Oeps. Typisch ik. Gelukkig moet ik altijd heel hard om mijn eigen stommiteiten lachen.

Gastblog op Budgetmeisje

Voor de blog Budgetmeisje hield ik een week lang onze uitgaven bij. Omdat we zelf best op ons geld moeten letten, vind ik het altijd interessant om te lezen hoe andere mensen budgetteren. Dus waarom niet zelf eens het onderwerp van zo’n analyse zijn? Je kan mijn gastblog hier lezen.

Weekendje Leiden

Ik vernoemde het al in mijn review over de duurzame winkel Waar: we gingen op weekend in Leiden. Op mijn vrijgezellenfeestje had ik van alle dames een cadeaubon voor een hotelovernachting gekregen (Thanks ladies!!). Daarmee boekten we het Ibis hotel vlakbij het centrum van Leiden. Een blogje over de groene plekjes die we ontdekten komt er nog aan.

Leiden is een fijne stad, maar helaas hebben we lang niet alles kunnen zien. Ik had een hele slechte nacht en de dag die volgde leek dus in het water te gaan vallen. Wandelen kon ik vergeten. Gelukkig hadden we een plan B voorzien, en dat werd geweldig. Dankzij onze abonnementen van de Antwerpse Zoo mochten we gratis binnen in Diergaarde Blijdorp, de dierentuin van Rotterdam. Daar kon ik een rolstoel lenen. Mijn liefste man duwde mij door het hele park en zo hadden we toch een heerlijke dag, zonder dat ik compleet gesloopt werd. Dat het weer op deze tweedaagse niet helemaal meewerkte, deerde ons niet. We hebben echt genoten.

Wat was jouw leukste moment afgelopen maand?

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

18 Comments

 1. Fijn dat je zoโ€™n leuke maand hebt gehad! Het klinkt echt heel geslaagd; lekker op je achternichtje passen, even een wandeling maken en visitekaartjes laten maken. Zoโ€™n kaartje staat heel professioneel! En je bezoek aan Leiden is natuurlijk helemaal gaaf. ๐Ÿ˜‰ Op naar Maart!

 2. Wat een toffe kaartjes. Leuk artikel op Budget Meisje ook. Nu ben ik wel nieuwsgierig hoe jullie aan โ‚ฌ20 weekboodschappen komen. Wij doen ons best maar komen wekelijks ongeveer aan het dubbele. Misschien een ideetje voor een toekomstig artikel? ๐Ÿ˜‰

  1. Hoi Mel! Ik heb even gekeken en Budgetmeisje heeft een typfout gemaakt; onze rekening die week bedroeg 92.21 euro voor voeding. Dus jullie doen het waarschijnlijk beter dan wij ๐Ÿ˜‰

   1. Ah, dat verklaart veel ๐Ÿ™‚ Maar ik heb me ook vergist: wij betalen wekelijks โ‚ฌ40-50 in de supermarkt + โ‚ฌ30 bij de bioboer. Totaal van โ‚ฌ70-80 per week, niet zo’n groot verschil dus ๐Ÿ˜‰

 3. Hallo , je schrijft leuk.
  Kijk op de website, http://www.Baking Soda.
  Je kunt er 61 dingen mee doen en het is goedkoop, minder plastic afval en vรฉรฉl goedkoper.
  Van schampo tot badkamerreinige en oรณ’k om te bakken. Echt geweldig.

 4. Wat heerlijk, zo’n weekendje Leiden! En de dierentuin in Rotterdam klinkt als een goed idee voor een minder dagje. Je visitekaartjes zijn prachtig! En zo heerlijk, een oppasdagje. Leuk idee, zo’n hoogtepuntenoverzicht ๐Ÿ™‚

 5. Wat leuk dat je in Leiden was en wat jammer dat je er niet optimaal van hebt kunnen genieten. Als je nog eens op herhaling gaat, laat ik je graag de leukste (groene) plekjes zien.

  1. Wat leuk, dankjewel! Ik kreeg ook al een reactie van een andere lezer dat die me een plekje wou tonen, grappig dat er verschillende mensen uit die buurt zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.