Omdat ik een heel gevoelige huid heb, kan ik niet zomaar alle dag- of nachtcrèmes gebruiken. Ik ben ook heel voorzichtig bij het introduceren van een nieuw product. Als ik tevreden ben met een crème of make-upproduct, zal ik dat niet snel meer wijzigen om eens iets nieuw te proberen. Zo gebruik ik nu al een drietal jaar de Weleda amandel gezichtsverzorging. Dit is mijn oordeel!

Wie is Weleda?

Het Zwitserse merk Weleda bestaat al 90 jaar en staat voor natuurlijke, biologische ingrediënten en een duurzame en eerlijke productie. Voor hun amandelen bijvoorbeeld kozen ze voor een teler in Spanje die werkt met oog voor het milieu: er wordt geen kunstmatige irrigatie gebruikt. De kleinere opbrengst tegenover minder duurzame Californische plantages compenseert Weleda door een eerlijke prijs te betalen voor de amandelolie. Volgens Rank A Brand, een Europese organisatie die zich bezighoudt met het testen van merken op duurzaamheid, scoorde Weleda in 2016 het beste van de vergeleken cosmeticamerken.

De verpakking

De producten van Weleda zitten vaak in een aluminium tube. Omdat er geen synthetische bewaarmiddelen aan de cosmetica worden toegevoegd, moeten ze op een andere manier goed bewaard kunnen worden. Omdat je de aluminium tube leeg kan knijpen, komt er geen lucht aan je crème en blijft deze langer houdbaar. Een bijkomend voordeel is dat je echt alles netjes kan opgebruiken (scheelt dus geld!), en het afval dat overblijft heeft maar een kleine massa.

Amandelolie voor de huid

Amandelolie wordt erg goed opgenomen en is bijzonder geschikt voor wanneer je een gevoelige huid hebt. De olie kan huidirritatie tegengaan. Onverzadigde vetzuren beschermen tegen uitdroging en vitamine E gaat vrije radicalen tegen zodat je huid minder snel verouderd.

weleda amandel reinigingsmelk

Weleda amandel verzachtende reinigingsmelk

Gevoelige huidtypes die op een zachte manier onzuiverheden en make-up willen verwijderen, kunnen dat doen met deze verzachtende reinigingsmelk. Naast het reinigen zou deze melk ook de natuurlijke vochtbalans op peil moeten houden.

De reinigingsmelk is eerder een redelijk vloeibare crème dan een melk. Aanbrengen doe je met een wattenschijfje of je vingertoppen. Verwijderen kan met water of met een vochtig wattenschijfje. Ik doe het gewoon met mijn vingers en met water. Da’s minder afval.

Vegan: ja
Dierproefvrij: ja
Gecertificeerd: NaTrue label

Ingrediënten: Water, Amandelolie, Glyceryl Stearaat SE, Alcohol, Pruimenpitolie, Xanthaan, Melkzuur

Prijs: 9.99 € voor 75 ml
Waar te koop: bij natuurwinkels, sommige apotheken en in diverse webshops (oa Big Green Smile, Bol.com, Holland & Barrett)

weleda amandel gezichtscrème

Weleda amandel verzachtende gezichtscrème

De amandel gezichtscrème kan zowel gebruikt worden als dag- en nachtcrème. Ze is speciaal bedoeld voor gevoelige huidjes: het is de bedoeling dat de amandelolie kalmeert, hydrateert en verzorgt. Bij het gebruik van deze crème zouden roodheid en trekkerigheid moeten verdwijnen.

De standaard variant wordt aanbevolen voor drogere huidtypes. Heb je een droge tot gemengde huid, dan kan je beter kiezen voor de amandel verzachtende gezichtscrème light. De crème is redelijk vast en wit van kleur: er zit dan wel amandelolie in, maar de structuur is gewoon die van een aangename crème. Geen vettige bedoening dus.

Vegan: nee
Dierproefvrij: ja
Certificering: NaTrue label

Ingrediënten: Water, Amandelolie, Alcohol, Glyceryl Stearaat SE, Bijenwashydrolysaat, Pruimenpitolie, Glycerine, Xanthaan, Melkzuur

Prijs: 14.99 € voor 30 ml
Waar te koop: bij natuurwinkels, sommige apotheken en in diverse webshops (oa Big Green Smile, Bol.com, Holland & Barrett)

review weleda amandel gezichtsverzorging

Mijn ervaring

Aan deze verzorgingslijn is geen extra parfum toegevoegd en dat vind ik alleen maar fijn. De producten ruiken heerlijk zacht naar amandel (een beetje zoals marsepein) door de amandelolie die er in zit. Deze geur blijft totaal niet hangen.

De gezichtscrème trekt goed in en is een perfecte basis voor mijn make-up. De reinigingsmelk gebruik ik vooral als ik ergens anders ga logeren: hij is veel gemakkelijker te transporteren dan het grote stuk Aleppo-zeep dat ik dagelijks gebruik om mijn gezicht te reinigen.

Ik koop deze producten nu al een paar jaar en ben nog steeds heel tevreden. Mijn huid reageert er goed op en ik heb geen last meer van droge, schilferige plekken.

Budgettip: als je even kijkt naar Duitse webshops of een uitstapje naar Duitsland maakt, zie je dat producten van Weleda daar vaak een stuk goedkoper zijn dan bij ons. Maar lokale shops steunen is natuurlijk ook mooi!

Bewaren

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

19 Comments

 1. Ik ben ook fan van de amandelolie van Weleda! Ik gebruik hem niet alleen ter vervanging van dagcrème maar ook voor het verwijderen van make-up én als nachtcrème. Het lijkt een duur flesje, maar je hebt er maar een paar druppels per keer van nodig, dus kan je er een hele tijd mee voort. Bedankt voor de budgettip ook!

 2. Goh, ik wist eigenlijk niet dat Weleda zo’n natuurlijk merk was. Een beetje suf misschien, maar ik dacht dat het vooral een reclame-uiting was. Oeps!

  Deze lijn van Weleda lijken me prettige producten. Ik hou erg van amandelolie en gebruik het zelf ook in mijn DIY-victoriaanse crèmes (net als glycerine, trouwens). Eigenlijk verschillen de ingrediënten niet zo veel van vroegere crèmes! Misschien wel een goed teken…?

  1. Dat snap ik wel, want het is redelijk “bekend” tegenover andere groene merken. En ook redelijk goed verkrijgbaar in normale winkels soms! Maar het is dus toch echt wel natuurlijk, leuk hé?

 3. Ik gebruik hem al een jaar om dezelfde reden als jij. Zweer er bij. Hij is heerlijk en zacht. Ik ben trouwens op meerdere vlakken een echte Weleda fan 🙂
  Goed weekend x

 4. Voor de kinderen gebruik ik de babylijn van Weleda, die ruikt zoooo goed. Zelf heb ik altijd de Iris dagcreme light, ook heel fijn.
  Ik ben opgegroeid met producten van Weleda, dus gebruik het al heel mijn leven en zou ook niet anders meer willen!

 5. Buiten deze twee producten gebruik ik ook de gezichtsolie met amandel van Weleda. Deze is heel goed om de ogen te ontschminken. Ze kan ook bvb gebruikt worden als masker of om extra voeding te geven. Ook de handcrème vind ik zeker de moeite!
  De babylijn met calendula, vind ik ook heel fijn. Ik gebruik de haar en bodyshampoo om te douchen en de olie voor na de douche. Dan is een bodylotion overbodig.

 6. Voor mijn gezicht moet ik speciale producten gebruiken omdat ik een heel gevoelige en moeilijke huid heb. Maar van Weleda ben ik wel grote fan; we hebben onder andere de babyproducten en die zijn za-lig!

 7. Hallo,
  Ik ben nieuw in de wereld van natuurlijk cosmetica en zoek me suf naar een goed product. Mijn huid is behoorlijk rood en mijn kin en kaaklijn kunnen enorm trekkerig zijn. Kan iets van weleda een oplossing geven?
  Groetjes,
  Lies

  1. Hoi Lies,
   in mijn ervaring zijn de producten van Weleda erg zacht en te verdragen door de meeste gevoelige huidjes (zeker deze producten met amandel, die zijn bedoeld voor gevoelige huid). Ik had vroeger ook een droge huid en daar heb ik met de amandel gezichtsverzorging geen last meer van. Het is en blijft natuurlijk erg persoonlijk: wat voor de ene een goeie match is, is dat niet noodzakelijk voor iemand anders. Ik vrees dat er maar één ding op zit en dat is uittesten of het iets voor jou is!
   Veel succes!
   Groetjes, Sofie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.