Hotspot: gezonde fastfood bij Emma’s Kitchen in Antwerpen

Hotspot: gezonde fastfood bij Emma’s Kitchen in Antwerpen

Nieuwe zaken met oog voor gezondheid en/of duurzaamheid: ik word er blij van. En helemaal als ze nog eens in mijn nabije omgeving worden opgericht. Onlangs opende in Antwerpen een nieuw gezond fastfoodconcept: Emma’s Kitchen. Eindelijk slaagde ik er in om een kijkje te gaan nemen. En om te proeven natuurlijk!

Wat is Emma’s Kitchen?

Emma’s Kitchen staat voor snelle gezonde gerechten met natuurlijke ingrediënten, gezonde vetten en goede voedselcombinaties. De maaltijden zijn opgesteld volgens het principe dat eiwitten en groenten niet standaard gecombineerd worden met koolhydraten. Als je liever toch aanvult met volle rijst, quinoa of volkorenpasta, dan kan je die als bijgerecht bestellen.

Groenten staan altijd op de eerste plaats. Je kan glutenvrij eten, en er wordt in principe niet gewerkt met geraffineerde suikers.

ervaring Emma's Kitchen Antwerpen

Bij Emma’s Kitchen gaat het letterlijk om fast food. Het streefdoel is om een verse, gezonde maaltijd binnen een paar minuten op tafel te hebben. Het eten wordt geserveerd in wegwerpbakjes. Ook het bestek en de drinkbekertjes zijn niet herbruikbaar. Alles bestaat uit biologisch afbreekbare materialen, dus dat is wel een duurzaam alternatief voor standaard fastfoodrestaurants. Maar ik zou gewone borden, bestek en kopjes toch fijner vinden.

Bestellen doe je aan de toonbank, daarna kies je je eigen plekje. De zaak is trendy en minimalistisch ingericht, met een industrieel accent. De tafeldecoratie bestaat onder andere uit gerecycleerde glazen flesjes en potjes: een leuk groen detail! Verschillende grote kamerplanten en natuurlijke materialen zorgen voor een warme aankleding.

ervaring Emma's Kitchen Antwerpen

Op het menu

De kaart bevat zowel warme gerechten (hot boxes) als salades met een dressing naar keuze. Er staat één vegetarische optie op de kaart, maar volgens mij kan je ook wel vragen om gewoon het vlees of de vis weg te laten uit jouw gerecht. Als dessert kan je kiezen uit diverse guiltfree treats.

Naast het traditionele aanbod van warme drankjes of frisdranken kan je kiezen voor een koudgeperst sapje of een biologische en fairtrade limonade of ijsthee.

Dessert: geproefd en goedgekeurd

Op de dessertkaart staan onder andere de taarten van de hand van Madam Bakster. Die zijn gemaakt van plantaardige en natuurlijke grondstoffen, zonder gluten en zonder geraffineerde suiker. Er worden ingrediënten als avocado, dadels, amandelmelk, kokosolie en havermout gebruikt: helemaal mijn ding. De taarten zien er trouwens ook prachtig uit, echte kunstwerkjes!

Ik proefde de chocoladetaart, de limoentaart en een taart met frambozentopping. De ene was nog lekkerder dan de andere. Beide fruittaarten deden denken aan een cheesecake (maar zijn het niet, want volledig plantaardig), en waren fris en verrassend van smaak. Mijn tafelgenote zette de frambozentaart op nummer één. Hoezeer ik ook genoot van de drie verschillende smaken, mijn favoriet is – hoe kan het ook anders – de chocoladetaart. Heerlijk smeuïg, niet te overheersend zoet en met een volle chocoladesmaak. Yes, please!

Na al dat zoete geweld was het tijd voor een verfrissend drankje. Ik koos voor de groene ijsthee van Charitea. Die is niet alleen biologisch en fairtrade: per verkocht flesje wordt er ook 5 cent gedoneerd aan sociale projecten in de landen van herkomst. De thee is gezoet met agavestroop en honing en is superlekker. De suikers blijven op de achtergrond en de smaken zijn subtiel en fris. Geen plakkerig gedoe, daar hou ik van!

Mijn mening?

Een nieuw, gezellig adresje waar ik met mijn intoleranties terecht kan: hoera! Het is zo fijn om gewoon iets van de kaart te kunnen kiezen, dat dan ook nog eens heerlijk smaakt. De bediening is heel vriendelijk en begaan. Je voelt je hier echt welkom en de passie die deze mensen hebben voor de zaak is duidelijk voelbaar. Het concept van verse, gezonde en natuurlijke voeding spreekt mij erg aan, en de prijzen zijn dik in orde. Mijn eerste bezoekje was dus zeker niet het laatste. Ik hoop snel terug te kunnen keren om ook de hoofdgerechten eens te proeven!

ervaring Emma's Kitchen Antwerpen

Praktisch: Emma’s Kitchen Antwerpen

Emma’s Kitchen is rustig gelegen in de Groendalstraat 14 te Antwerpen. De buurt staat ook wel bekend als De Wilde Zee: gezellige straatjes gegarandeerd! Ook voor shoppers die tussen het winkelen door even een snelle, maar gezonde hap willen is de locatie ideaal.

De prijzen voor een hoofdgerecht zonder drankjes variëren tussen 9 en 13 euro.

Update: Helaas lijkt het erop dat Emma’s Kitchen gesloten is.

Bewaren

Bewaren

Deel:

14 Reacties

 1. 3 april 2017 / 08:10

  Ik kende het nog niet. Moet dringend nog eens langs de Wilde Zee passeren, ik ben wel benieuwd!

  • Sofie
   Auteur
   4 april 2017 / 11:21

   Het is ook nog niet zo lang open, volgens mij een maand nu ongeveer?

 2. Lea
  3 april 2017 / 09:00

  Bedankt voor de info, Sofie! Daar gaan we zeker eens op ontdekking!

  • Sofie
   Auteur
   4 april 2017 / 11:20

   Graag gedaan 🙂 Heel veel plezier gewenst!

 3. 3 april 2017 / 10:38

  Ik kende het ook nog niet, passeer daar ook eigenlijk nooit zomaar. Nu heb ik dan wel een reden om eens terug naar de buurt te gaan, heb er vroeger 2 jaar gewoond 🙂

  • Sofie
   Auteur
   4 april 2017 / 11:20

   Wat moet dat een toffe plek zijn om te wonen (denk ik!).

 4. 3 april 2017 / 13:54

  Wat een leuk concept! Ik zal het onthouden voor als ik eens in Antwerpen ben. Zouden ze zoiets ook in Nederland hebben? Dat zou ik heel leuk vinden!

  • Sofie
   Auteur
   4 april 2017 / 11:19

   Geen idee of dit bij jullie ook bestaat!

 5. Katrien
  3 april 2017 / 14:41

  Ik zag er onlangs een kleine reportage over op de regionale tv en het sprak me meteen aan. Na jouw review ben ik nog meer overtuigd om er eens een bezoekje te brengen en van al het lekkers te proeven. Ik vind de Wilde Zee ook een heel leuke en aangename wijk om rustig door te kuieren.

  • Sofie
   Auteur
   4 april 2017 / 11:19

   Ja, het is een fijn plekje naast de drukte van de winkelstraat!

 6. 3 april 2017 / 18:19

  Klinkt als iets om te onthouden voor als ik nogmaals in Antwerpen ben! 😊

 7. 1 mei 2017 / 13:46

  Te onthouden voor de volgende keer in Antwerpen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?