De eerste week van april zit er intussen al bijna op. Ik weet het. Maar het is nooit te laat voor een maandoverzicht, toch? Maart is eigenlijk vooral een beetje wazig in mijn hoofd. Het was best druk voor mijn doen, maar mijn lichaam heeft het allemaal goed kunnen bolwerken! Dit zijn de dingen die mij het meest bijbleven.

Alweer een prachtcreatie van mijn schoonzus!

Verjaardagen

Vanaf februari start er bij ons een stroom aan verjaardagen in de familie, die duurt tot… Tja, eigenlijk is er altijd wel iemand jarig, nu ik erover nadenk. Dat brengt drukte met zich mee, maar natuurlijk ook gezelligheid. In maart waren zowel mijn mama als ons nichtje Olivia jarig.

Bij mama aten we zelfgemaakte lasagne. Speciaal voor Dagen Zonder Vlees had ze voor ons een vegetarische variant gemaakt, met linzen. Typisch mama: haar eigen verjaardag, en toch nog zo goed mogelijk voor haar kindjes zorgen.

Olivia werd acht dit jaar. En dat is meteen dus ook het aantal jaren dat ik al een koppel ben met Jense. Ik ken daardoor Olivia al vanaf de geboorte, en het is heel bijzonder om haar te zien opgroeien!


Ardennenweekend

Ook het jaarlijkse weekend met een groepje vrienden ging weer door in maart. We zien elkaar niet zo vaak, dus het is echt fijn om zo’n vast moment te hebben om uitgebreid bij te praten. Dit jaar waren er al twee kinderen in de groep. Dat maakt dat we ons ook steeds meer aanpassen aan hun ritme, lijkt het wel. Voor het eerst werd er ’s avonds vooral thee gedronken en geen alcohol – gedurende het hele weekend gingen er slechts zeven pintjes bier doorheen. Ook het uur waarop de lichten uitgingen was met 01:00 uur al veel menselijker dan vroeger. We worden oud, denk ik?

Het verschil met enkele jaren geleden is in elk geval wel te merken! Fysiek bij mij trouwens ook. Nu ben ik de dag na het weekend nog naar de Ikea gegaan, en naar de supermarkt. Ik heb ter plekke ook best redelijk geslapen: mijn hoofd knetterde minder hard. Er is nog wel een weerslag, maar die is net wat makkelijker te overzien dan toen.

leukste momenten maart

In de file na een doktersafspraak

Euh, file? Is dat leuk? Nee. Dat was echt niet leuk. We deden er uren over om van Brussel naar Antwerpen te rijden. In de stad zelf stonden we ook nog eens een hele tijd vast. In een impuls parkeerden we in een willekeurige straat, om wat verderop, in het Centraal Station, iets te eten. Het werd een heel bijzondere en gezellige avond. Wij kunnen namelijk zo goed als nooit uit eten gaan. En nu was het opeens wel mogelijk. En dat in zo’n mooie omgeving. Wauw, over onverwachtse quality time gesproken!

Naar de stad

Als ik nog eens een keertje in Antwerpen kan komen is het altijd feest, en zeker als het prachtig weer is! Onlangs moest ik een snelle boodschap doen. Meteen een goede reden om een kijkje te nemen bij een gezellig nieuw restaurant: Emma’s Kitchen. Dat is een plek waar je gezonde fastfood kan eten. En hele lekkere, guilt-free desserten. Wil je meer weten, lees dan zeker even deze review.

verpakkingsvrij winkelen

Afvalvrij winkelen

Ik hield me deze maand bezig met verschillende groene uitdagingen: zo at ik een week plantaardig, probeerde ik geen eten weg te gooien en ging voor een week winkelen zonder verpakkingen. Vooral dit laatste vond ik heel erg leuk om te doen. Het was erg inspirerend! Over mijn poging om verpakkingsafval in de keuken te vermijden lees je hier. Nu staat er nog één uitdaging op de planning: eten met alleen maar seizoensgroenten. Dat wordt een moeilijke, denk ik!

Blogplezier

Zoals altijd haalde ik weer enorm veel plezier uit het bloggen. Helemaal leuk is het als je fijne reacties krijgt, en wow, wat heb ik er veel gekregen deze maand. Het bericht ‘Wat is het nut van chronisch ziek zijn?‘ werd massaal gedeeld via de Facebookpagina van Stichting Onzichtbaar Ziek. De reacties die ik kreeg waren hartverwarmend en herkenbaar.

Tenslotte werd ik nog verrast door een prachtig kaartje van Irene in de brievenbus. Zo lief en mooi! Als je ook zo’n leuke post wil, dan kan je dat gewoon aanvragen op haar website!

Bewaren

Sofie

Hoi! Ik ben Sofie en schrijf hier met veel goesting over mijn groene lifestyle, eerlijk en bewust ouderschap en hoe het is om chronisch ziek te zijn. Vragen of opmerkingen? Laat hieronder iets van je horen, vind ik leuk!

6 Comments

  1. Dat klinkt als een maand met veel fijne dingen. Leuk om te lezen, en ook dat je gezondheid blijkbaar iets beter is dan een paar jaar terug.

    Ik vind het trouwens wel prettig dat onze vrienden ‘oud’ worden. Ik was altijd al een theeleut met een vroege bedtijd, en nu doet iedereen plotseling mee! 😁

  2. Dat was inderdaad een behoorlijk volle maand zeg! Maar met heel wat leuke dingen.
    Ik moet nog een heel stuk bijlezen want die post die je noemt heb ik gemist…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.